Ja sam prošle godine najozbiljnije razmatrao Lefkadu kao varijantu i u startu odbacio ponude koje imaju naše agencije (Nidri, skoro sve) zbog toga što, iako volim da se šetkam tuda svuda, volim i da budem u mestu gde postoji lepa plaža i gde ne moraš da budeš na iha-ha od plaže.
Zanemarimo sad ponudu naših agnecija, mada ne u potpunosti (zarad prilično dobrog smeštaja na Kefaloniji koji nudi Belvi - kuća Kekatos), ali da vidimo šta je bolje, šta lošije.
Ono šta sam ja mogao da zaključim na osnovu detaljnog iščitavanja tema o jednom i o drugom ostrvu i na osnovu iskustva mojih prrijatelja koji su letovali na Lefkadi je sledeće.
Lefkada:
-nema trajekta na koji treba čekati i dolazi sad pa tad nego se dolazi preko mosta
-ostrvo nije veliko pa se relativno brzo stiže svuda
-ako želite na izlet u neko od mesta na kopnu, nije problem
-veliki broj "breathtaking"plaža se nalazi na jednom potezu
Kefalonia:
-dosta veliko ostrvo, mnogo plaža koje možete obići, a da se prililično razlikiju jedna od druge
-zanimljivija unutrašnjost ostrva (u odnosu na Lefkadu, naravno ne zanamarujući ni to što Lefkada ima da ponudi u tom segmentu)
-veći izbor smeštaja koji ima varijantu blizu lepa plaža+urbano mesto
-mnogo veći izbor mesta sa plažama koje su pogodne za malu decu
-manje gužve u top sezoni nego na Lefkadi
Ovo su sve bile "pro" činjenice i za jedno i za drugo ostrvo. Ima li šta "kontra"? Btw. ja sam na osnovu svega zaključio da je Kefalonia (konkretno Lassi, mada sam iz Ag. Efimia-e dobio ponudu na 35EUR/dan - trokrevetni studio za drugu polovinu jula) bolja varijanta.
Dakle...
Ovu poruku je izmenio Tripco: 16. Feb 2010 - 12:19