Ovu poruku je izmenio zvrle: 22. Aug 2011 - 11:26
KEFALONIJA
Napisano: 22. Aug 2011 - 11:26
Napisano: 22. Aug 2011 - 19:41
Napisano: 22. Aug 2011 - 21:40
Napisano: 22. Aug 2011 - 22:25
Sasvim korektan smeštaj, posteljina se menjala na tri dana, redovno su praznili kante, jedina zamerka je na pritisak vode, povremeno zna da oslabi ali nije strašno može da se istušira samo duže traje. Inače ovoj vili stvarno nedostaje pogled na more da bi bila broj jedan, nalazi se na magistrali, blizu su restorani, marketi, autobuska stanica kao i plaže makris i platis gialos.
Napisano: 23. Aug 2011 - 18:19
paspartu @ 22. Aug 2011 - 23:06
Ako dolaziš iz pravca aerodroma na krivini koja ide nadesno videćeš sa leve strane dva velika marketa (jedan se zove lassi a drugi sam zaboravio) posle te krivine nekih 200metara sa leve strane je vila, ima veliko dvorište sa dve ulazne kapije.
Ako dolaziš iz pravca argostolija, voziš pravo do marketa vagelisi koji se nalazi sa leve strane nastavljaš pravo i čini mi se treća vila sa desne strane je marina.
Ja sam bio u prizemlju pa mi je celo dvorište bila terasa
Imaš praktično dve terase, svaka soba ima ulaz sa dve strane kuće tako da možeš da kombinuješ sa koje ćeš strane da ti bude terasa. Terasa je praktično balkon koji ide oko kuće samo je između soba postavljen pvc zid i to ne celom širinom balkona već nekih 1m, čisto da se komšije ne vide, tako da ti možeš da obiđeš oko cele kuće bez problema preko terase.
@ivanjuska
Hvala.
Napisano: 23. Aug 2011 - 18:54
Napisano: 23. Aug 2011 - 19:04
Za one koji čitaju evo koordinate vile Marina I
latitude 38° 9'32.61"N
longitude 20°28'55.52"E
Napisano: 24. Aug 2011 - 09:28
Napisano: 26. Aug 2011 - 14:39
Sve plaze su divne, ali najjaci utisak su ostavile naravno Mirtos i Platia Ammos, zatim Makris Gialos, Emblisi i Vouti.
Sto se tice smestaja, sve pohvale za vilu Kekatos. Sobe prostrane, ciste, terase sa predivnim pogledom na more! Nikada nismo imali problema sa vodom, tj. uvek je bilo tople vode, sto mi je bilo jako vazno.
E sad jedna bitna informacija za sve avanturiste koji su planirali da iznajme brodic iz Zole! Naime, decko koji rentira (o kome je Jelenap vec govorila) poseduje samo nekoliko brodica (recimo 3-4). Kada smo jednog jutra dosli da uzmemo brodic, vec smo zakasnili, jer su ih pre nas nekoliko italijana uzeli na ceo dan.
Onda smo od njega dobili broj telefona, kako bismo ga zvali i rezervisali brodic za neki drugi dan.
On se zove Hristos, a posto ne znam da li smem ovde da ostavim njegov broj, koga interesuje neka mi posalje poruku.
Dakle, obavezno ga okrenite i rezervisite, da se ne biste ispalili kao mi... :(
Pozdrav svim forumasima!
Ovu poruku je izmenio Volim Grčku!: 26. Aug 2011 - 14:57
Napisano: 28. Aug 2011 - 13:10
To nne znaci da ovo ostrvo nema sta da ponudi. Naprotiv. Priroda, more, plaze, su fenomenalni. No, sem toga, ostalo je na nekom nivou "neproticanja vremena" (potseca me na 80e i 90e), sa svim dobrim i losim konotacijama tih perioda. Plus sto se Grci bas i ne pretrzu sto se ljubaznosti tice.
Bili smo smesteni u vili Gradakia. Spolja vrlo lepa kuca, sa prostranim dvoristem i lepim prilazom na kojem se moze bezbrizno parkirati. Ipak, kad se udje u sobe bas i nije sve tako bajno. Sobe se ciste jednom u 5 (pet) dana i to ne bas temeljno, nema polovine osnovnih potrepstina (sapun, toalet papir, cedilica za spagete), peskiri stari i otrcani. Plus dzukac koji se zamalo popeo na nasu terasu u prizemlju, koga sam morao stolicom da teram, sto nije prijatno na odmoru. No, sigurost podvlacim, stvari se mogu bezbrizno ostaviti na "susenje", cak i u prizemlju i ne secam se da je uopste bilo kradja ili slicnih neprijatnosti. Sve u svemu, prelazna ocena, mada se moja devojka verovatno ne bi slozila...
Lasi je mozda najbolje mesto za bazu, ali je i najskuplje na ostrvu. Plus sto je prilaz moru prilicno okomit, te se covek u glavnoj ulici ne oseca kao da je na moru. Platis i Makris Gialos su veoma pristojne plaze, peskovite, na prvoj su suncobran i dve lezaljke 6, a na drugoj 7 eura. Mi smo obicno bili na plazi kod bara Stavento, koji je umeo da ponudi dobru muziku i odlicnu kafu po ceni 2,5-3,5e (u zavisnosti sta pijete, preporucujem kapucino, ovde doista lici na onaj talijanski). U vreme kad smo mi boravili tamo bilo je dosta Grka (pretpostavljam Atinjana ili iz nekog veceg grada) i Italijana, dosta guzve, deca. Konstantno su pikali tenis sa drvenim reketima, sto cesto ume da podseca na kljucanje detlica, dosta poziranja, foliranja, ukratko, kao kod kuce
U periodu posle 15og je potpuno stao vetar, sto je zaista rezulitiralo izuzetnom vrucinom, kako danju, tako i nocu, cesto i preko 40 stepeni. More se zagrejalo do nekih 26-27 stepeni, tako da je kupanje bilo sjajno. Vrlo je cisto na svim plazama koje smo posetili, i to smatram najvecim blagom ovog ostrva.
Sto se tice rent-a-car varijante preporucujem "Pefanis"; nalazi se izmedju marketa Lassi i taverne Zorbas. Tamo sam dobio Daihatsu cuore po ceni od 40e za dan (na tri dana). Autic je bio skoro nov (presao 470km pre mene), lagan za manevrisanje i voznju, besprekoran u tehnickom smislu. Mi smo u ta tri dana presli nekih 350km po ostrvu i videli vecinu najbitnijih stvari (benzin nas je kostao sveukupno 40e za to zadovoljnstvo, sto je gotovo nista za predjenu kilometrazu). Preporucujem plazu "Petani", zadesili smo se tamo jednog jutra, dok jos nije bilo guzve, uz Cafe del mar muziku iz obliznjeg kafica i prelepu boju mora... Tamo sam se osecao ponajbolje na ostrvu. To nije uspela da pokvari ni guzva koja se stustila kad smo polazili, niti najgore serpentine prilaznog puta. U tom cugu smo videli i Lixsouri (gde se klopalo pristojno), potom se spustili na XI plazu, koja mi je takodje legla. Iako je more pomalo mutna voda (zbog boje peska), plaza je vrlo humano uredjena, sa velikim slamenim suncobranima, i lepim pogledom na otvoreno more. Veoma dopadljivo. Od ostalih stvari ne moze se zaobici Myrthos, slike su zaista neverovatne. Od gradova, najlepsi utisak ostavljaju dva koja su najbolje sacuvana-Assos i Fiskardo. Meni licno je prvi ostavio jos i bolji utisak. Od planiranih pola sata (cisto da se islika) ostali smo vise od 2 sata uzivajuci u pogledu na njegovu uvalu u tvrdjavu, pri tom evocirajuci uspomene iz Dalmacije, na koju izuzetno potseca (samo sto su fasade u raznim bojama). Fiskardo pruza i odlican pogled na Itaku, uz prelepu luku. Melisani je a must see, Drogarati nista posebno. Sami mi je ostao u secanju po najprljavijem moru, ali i odlicnom Giant girosu za 4e blizu pristanista. Antisamos nista specijalno, ali ostavljam mogucnost da je to bila poslednja stvar koju smo videli u cugu posle Myrthosa, Assosa, Fiskarda i pecina, pa sam malo strozi rema toj plazi. Stigli smo da vidimo i zamak Sv. Djordja. Impresivniji je odozdo nego kad se popnete na zidine (prilicno su zarasle u sikaru), dok je manastir Ag. Gerasimos u najlepsoj dolini ostrva, sto samo potvrdjuje moju tezu da crkva odlicno zna da izabere mesto za svoje bogomolje
Sam Argostoli je lep, ali mora se priznati da se vidi da je u pitanju nov grad. Osecaj je, pa, nedovrsen. Lepo je bilo pesaciti do njega (od Lassija oko 20-25 minuta), ima lepih mesta za sesti, pojesti, cak i dobre svirke. Ipak, fali nesto. Pogotovu sto je u avgustu neopevana guzva (nije se moglo proci ulicama od gostiju), a cesto se mora okretati ne bi li vas neki auto "pokupio" u prolazu, posto trotoara gotovo i nema. Glavni trg je zaista lep, sa hotelom Ionian Plaza. Prekoputa je odlicna poslasticara Premier (jedini Lakumades na ostrvu se tamo mogu jesti, sto je veliki minus), pored koje je Grill house sa odlicnim girosom (mada pomalo suvim za one na koje smo navikli i po Bg i nesto severnije), cija cena je oko 2,3 e.
Ukratko, to je to. Ako nekoga jos nesto zanima, neka me potseti, rado cu dodati jos po nesto
Napisano: 28. Aug 2011 - 13:17
Upravo u tom domenu otrpadaju usi od skupoce. 40e odlazak na Itaku, 28e po ostrvu (sa nasim vodicem), 60e Olimpija! Ok, platili smo i tih 60e (mada to ne ukljucuje ni hranu, ni ulaznice na lokalitet), kad ne lezi vraze, prijavilo nas se sveukupno cetvoro, te je doticna i otkazana. Uzas posle kojeg nisam zeleo da rizikujem sa nekim slicnim eksperimentima, vec sam sam organizovao obilazak ostrva iznajmljenim autom.
Ukratko, totalni dilentatizam.
Napisano: 28. Aug 2011 - 19:43
Napisano: 28. Aug 2011 - 22:43
Sad vidim da sam dosta stvari tek nabacao, super je ako neko moze da prati to sto sam napisao. Ipak, to je to. Mislim da mi je Kefalonije dosta za narednih 20ak godina.
Napisano: 28. Aug 2011 - 23:38
wolfvaga @ 28. Aug 2011 - 13:10
Konstantno su pikali tenis sa drvenim reketima, sto cesto ume da podseca na kljucanje detlica, dosta poziranja, foliranja, ukratko, kao kod kuce
Eh, pa to je standardna slika (i zvuk, svakako), na svim grčkim komercijalnim plažama zadnjih 30 i kusur godina. Čini mi se, nekako, kad u popodnevnim časovima na zagušenoj grčkoj plaži ne bih čuo zvuk "pak ... pak ... pak", da bi se opako zabrinuo za zdravlje prisutne omladine.
Napisano: 29. Aug 2011 - 14:03
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0