Putovanja.info Forum: KEFALONIJA - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (186 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

KEFALONIJA

#1 Korisnik je offline   vlada72

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 12.05.05

Ikonica poruke  Napisano: 25. maj 2005 - 09:59

Iskustva sa Kefalonije: plaze, restorani, rent a car, cene, diskoteke, kultura, obicaji . . . Pisite!
0

#2 Gost yelena_*

• Gost

Napisano: 25. maj 2005 - 11:27

Pridruzujem se pitanju, volela bih da neko iznese utiske sa spomenutog ostrva... narocito me interesuje mesto Lasi pored Argostolija+kako doci do cuvene plaze Myrtos i sl.
0

#3 Korisnik je offline   vlada72

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 12.05.05

Napisano: 26. maj 2005 - 08:27

Pozdrav Yeleni na podrsci o ovoj temi tj. Kefalonija. Sta znas ti o plazi Myrtos i uopste o tom ostrvu.

Pozdrav!
0

#4 Korisnik je offline   Srdjan J.

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 28
  • Učlanjen: 23.04.05

Napisano: 26. maj 2005 - 09:47

Pre dve godine smo proveli jedan dan na Kefaloniji (dobili smo popust od agencije i tih 100 evra utrosili na izlet hidrogliserom od Krfa do Kefalonije, i nazad, naravno ;) ) i bilo je stvarno odlicno. Ako ste u mogucnosti, priustite sebi takav izlet... Na Kefaloniji smo bili u mestu koje se zove Sami koje je vrlo simpaticno, obisli smo cuvenu pecinu Drogarati, vozikali se camcima po podzemnom jezeru Melisani i sve je to ok ali kada vas iskrcaju na magistrali da pogledate "sa visine" Mirtos plazu, tu se vec stvari menjaju... Kada shvatite da izlet ne obuhvata spustanje do te plaze i kupanje, odlucite da jednom tu "gresku" ispravite! Doslo je vreme i za to... :D

Dok ne bude informacija "iz prve ruke" posetite
http://www.kefalonia.net.gr
0

#5 Gost yelena_*

• Gost

Napisano: 26. maj 2005 - 10:54

Cula sam da je ostrvo extra, provod-solidan (nije k'o na Mykonosu, ali ima dobrih mesta za izlazak), plaze su super i ono sto je meni najvaznije-nema puno pijanih Engleza. Koliko sam primetila, od nasih agencija samo Kon Tiki ima ponudu za Kefaloniju. Pozz i za tebe, Vlado :) p.s. sto se tice te cuvene plaze( procitala sam na nekom sajtu da je medju top 10 u svetu), kazu da je jako tesko doci kopnom do nje ali zato agencija organizuje obilazak ostrva brodom koji ukljucuje i kupanje na istoj.
0

#6 Gost sarah_*

• Gost

Napisano: 26. maj 2005 - 11:18

Bila sam na Kefaloniji pre 3 godine na par dana. Ostrvo je preveliko tj meni deluje nemoguce uzeti rent a car i obici ga za 10 dana i uz to se i odmoriti. Treba izabrati par mesta i orjentisati se na to. Od zanimljivosti postoji ta pecina i mistriozno podzemno jezero. Plaze odlicne, cene so high.
0

#7 Korisnik je offline   Srdjan J.

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 30. maj 2005 - 15:27

Jos nesto vezano za Kefaloniju. Ako vec niste, procitajte knjigu "Mandolina Kapetana Korelija"... Moram da priznam da je i ta knjiga izmedju ostalog doprinela tome da pozelim da odem tamo... Film je naravno bezveze... jedino pozitivno je sto je sniman na Kefaloniji...
0

#8 Korisnik je offline   Srdjan J.

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. jul 2005 - 06:55

Sa malim zакašnjenjem, u rubrici "Letovališta", "okačen" je opis Lasija, to jest Kefalonije. Nadam se da ćete pronaći neku korisnu informaciju, a ako vas zanima nešto više, slobodno ostavite pitanje na forumu ili se javite na mail.

Pozdrav svima,

Srdjan

Ovu poruku je izmenio Srdjan J.: 25. jul 2005 - 06:56

0

#9 Gost Gost_tasko_*

• Gost

Napisano: 04. feb 2006 - 20:50

Pitanje za Srdjana J.
Da li znas kolika je cena privatnog smestaja na Kefaloniji, koje mesto preporucujes?
Istrazujuci po internetu videla sam da je Zakintos mnogo jeftiniji od Kefalonije. Posto si bio i na Zakintosu i na Kefaloniji koje ostrvo bi ti preporucio. Prosle godine sam bila na Krfu i odusevljena sam jonskim morem i ove godine planiram kolima da odem do Kilini-ja pa onda trajektom do Zante-a ili Kefalonije a mozda i oba, samo me brinu informacije da su cene na Kefaloniji so high kako je neko napisao, Znas li mozda cene ferry-ja
Hvala na odgovoru
0

#10 Korisnik je offline   Srdjan J.

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 06. feb 2006 - 16:16

Na žalost, ne znam kolike su cene privatnog smeštaja na Kefaloniji. Nisam baš neki ljubitelj odlaska na more "na bum", u smislu prvo doći tamo pa tek onda tražiti smeštaj. Jeste da to može biti jeftinije, ali i ne mora...

I na Kefaloniji i na Zakintosu smo bili u prvim junskim smenama, dok je još koliko-toliko povoljno što se cena tiče. Nekako je bolje otići na more prvu smenu u junu i poslednju u septembru, a sve to po ceni jedne avgustovske, zar ne? ;) S obzirom na to, ne mogu da pričam o tome kako je u špicu sezone.

Ako uporedim Krf, Kefaloniju i Zakintos, Zakintos je možda najjeftiniji što se vanpansionske potrošnje tiče, ali je to sve tu negde. Zakintos je možda "najskromnije" ostrvo, sa najmanje prirodnih atrakcija, a i po površini je manji od Kefalonije i Krfa, ali opet izuzetno lep na svoj način. Kefalonija je opet najveća po površini, divlja u mnogo čemu i sigurno po tim atrakcijama najbolji izbor. Kada bih morao da biram, verovatno bih otišao ponovo pre na Kefaloniju, ali već sledeće godine bih ponovo išao na Zakintos, i tako u krug! :)

Što se Kefalonije tiče, Kon-Tiki vodi turiste u Lasi, praktično predgrađe Argostolija, i mislim da je to dobar izbor. Što se samog mesta tiče, pročitaj tekst u rubrici "Opisi". Ja bih lično voleo kada bi smeštaj bio u samom Argostoliju, mislim da bi to bilo savršeno. Znači, preporuka za Lasi, ali rent-a-car pod obavezno, Kefaloniju treba obići celu, vredi! Cene na Kefaloniji nisu ništa više u odnosu na druga ostrva, mada je to sve relativno. U centru Argostolija je coca-cola 2,5 evra ali je na primer na Krfu na Listonu ponegde i 3 evra... dok, na primer, sa druge strane kompletna večera (jagnjetina sa sve prilozima) u restoranu "Menir" u mestu Planos/Tsilivi na Zakintosu ne prelazi 9 evra... sve je to relativno i po principu "koliko para...", ali će verovatno neko ko je bio na Zakintosu u npr. Laganasu ili Argasiju reći da je možda tamo mnogo skuplje... Nama je na primer rent-a-car na Kefaloniji bio ubedljivo najjeftiniji, i tako dalje... U slučaju da odeš na Kefaloniju, idi u apartmane u Lasiju, snabdevajte se u Lidl hipermarketu i neće biti ništa skuplje nego u Beogradu. Ako vas je više i podelite troškove za rent-a-car, tim bolje!

Ne znam precizno da ti kažem za cene trajekta, čini mi se da je relacija Kilini - Zakintos negde oko tridesetak evra...

Eto toliko.

Pozdrav

Srdjan J.
0

#11 Gost Gost_tasko_*

• Gost

Napisano: 06. feb 2006 - 17:12

Hvala na odgovoru
Sto se tice Zakintosa cene smestaja su od 25-30 evra po studiju jula i to je povoljno, a na Kefaloniji duplo skuplje. U svakom slucaju hvala na informacijama
0

#12 Gost Toti_*

• Gost

Napisano: 07. feb 2006 - 13:20

Pozdrav svima,

vidim da se zahuktava diskusija za letovanje, sto me posebno raduje jer nisam ljubitelj zimskih carolija.

Kad je vec naceta ova tema ja bih zamolio nekog da napise nesto o temperaturama na Kefaloniji i Zakintosu u junu mesecu. Planiram da idem na jedno od ta dva ostrva u junu ove godine, ali posto idem sa detetom od 2 godine, vrlo mi je bitno da znam da li u to vreme moze da se kupa, odnosno da li voda nije suvise hladna.

Unapred hvala!

Pozdrav
0

#13 Korisnik je offline   Srdjan J.

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 07. feb 2006 - 14:04

@ gost_tasko

Cene u prvoj smeni od 09-20.06.2005. godine na Kefaloniji su bile na tom nivou, to jest, apartman, prevoz, viza, mislim da samo taksa nije bila uracunata, oko 350 evra (cini mi se 330, Lasi hotel je bio valjda 380). Kad odbijes prevoz, apartman te izadje 20 evra po danu, istina po osobi...

@ Toti

Zakintos, jun 2004. (11-22) jedan "los" dan, to jest kisa, ostalih dana temperatura 27-28, par dana cak i preko 30 stepeni, more vrlo toplo.

Kefalonija, jun 2005. (09-20), prva dva dana relativno sveze i nije bilo za kupanje, nakon toga svaki dan 27-28 stepeni, temperatura mora sasvim OK (na Mirtosu je malo "seklo" ali to tamo ne smeta, veruj mi... :D )

Pozdrav,

Srdjan J.
0

#14 Gost tasko_*

• Gost

Napisano: 05. apr 2006 - 09:38

Pitanje za Srdjana, posto je vec bio u Lassi-ju. Rezervisala sam apartman , kako stoji u opisu u mirnom delu Lassi-ja , odmah iza hotela Mediteran. Valja li lokacija? Inace, kolima idem na Kefaloniju.
Hvala na odgovoru
0

#15 Korisnik je offline   MSN

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 16.06.05

Napisano: 25. apr 2006 - 23:45

Interesuje me da li neko ima informaciju o agencijama koje rade kefaloniju i ako je neko bio tamo neka da neku informaciju. Isto zeleo bih misljenje o najlepsim plazama u grckoj
0

• (186 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com