Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Tasos i Skiatos, uporedite ova ostrva

• Ne možete pisati na ovoj temi
120 odgovora na temu

#31 B_A_N_E

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4123
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:30

Broj korisnika koji čitaju temu: 10
Članovi: 9, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Poslali narodnu vlast da pazi na TASOSMANLIJE Postavljena slika

Ako uzmemo da je Skiatos = Mile-mobilni, tada je Tasos = Nikana ... za prosecnog srbina tu onda nema dileme Postavljena slika

" Meni je Bane jako simpatičan " Marijamiа

#32 brzi

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3114
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:33

Pogledaj porukumile-mobilni @ 13. Feb 2010 - 00:09

Ideja,koja mu je prosla na glasanju u skupstini je da se odmah otprilike 500 000 stranaca,"naprave grcima",znaci da uzmu drzavljanstvo.Pretpostavlja se odakle je oko 450 000 tih stranaca...

Jeste malo off ali molim te objasni mi sta je gospodin video "genijalno" u toj ideji? Ne kapiram kako 500 hiljada novih nezaposlenih i neobrazovanih dusa moze pomoci Grckoj?
Тасос МФТ Део 1, Део 2 и Део 3

"Сваки новчић има две стране."

#33 GSM doctor

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3895
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:41

Pogledaj porukubrzi @ 13. Feb 2010 - 00:33

Jeste malo off ali molim te objasni mi sta je gospodin video "genijalno" u toj ideji? Ne kapiram kako 500 hiljada novih nezaposlenih i neobrazovanih dusa moze pomoci Grckoj?
Kako bre ne kapiraš. Neka svako prenese po kilo, to ti je 500 tona. Znaš koja je to lova. Ima veće pare da uzmu nego od turizma. Papandreu je vizionar bato.

#34 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:50

Samo ću kratko objasniti, volim Tasos zbog svega onog zbog čega ga ne vole oni koji vole mondenska letovališta :) .

#35 Анча

kosmopolita

• Član
  • Poruka:6852
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:51

Pogledaj porukuGSM doctor @ 13. Feb 2010 - 00:41

Kako bre ne kapiraš. Neka svako prenese po kilo, to ti je 500 tona. Znaš koja je to lova. Ima veće pare da uzmu nego od turizma. Papandreu je vizionar bato.

ili u mom domenu da kazem: nek svako od njih dobije drzavljanstvo, izvadi licne karte, pasose eto para u budzetu :bez-zuba:

#36 brzi

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:52

Pa mogao je da uveze 2-3 nasa Šarića, pored toga oni bi (isto) pokupovali gomilu hotela, vila, jahti... a ne bi imao problem beloglavima.
Šalu na stranu stvarno me zanima zašto? Ili bar pokušaj zvaničnog objašnjenja.

#37 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:52

Зар не пратиш вести ових дана, је л' видиш да су они маљи деца за наше сународнике који се баве шпедицијом гудре :)
Member of Paidakia Thassos Group

#38 B_A_N_E

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4123
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 00:55

Pogledaj porukubrzi @ 13. Feb 2010 - 00:52

Pa mogao je da uveze 2-3 nasa Šarića, pored toga oni bi (isto) pokupovali gomilu hotela, vila, jahti... a ne bi imao problem beloglavima.
Šalu na stranu stvarno me zanima zašto? Ili bar pokušaj zvaničnog objašnjenja.

Predsednice, dok se ti ovde brines o Papandreu, tamo Nesh priprema puc Postavljena slika
" Meni je Bane jako simpatičan " Marijamiа

#39 Gost mile-mobilni_*

• Gost

Napisano: 13. Feb 2010 - 01:00

"DOCTOR" nesto zna ili naslucuje.Naime.pre dve godine kad je bila velika operacija policije da se uniste plantaze marihuane na Kritu,otkrila se i jedna tajna: Marihuana sa Krita u Holandiji ima daleko najvecu cenu od svih.Ali posto su grci ponajveci neradnici.. dosetili se,da svercuju iz albanije kroz celu grcku-jeftinu albansku marihuanu do krita i samo vrse prepakivanje u njihovu prepoznatljivu ambalazu.Smejurija bila na tv ekranima.Inace,prilikom te akcije,kricani su napravili bukvalnu zasedu dzipovima policije i izresetali ih.Jedan policajac,poginuo a drugi je jos u komi,pa je njegov otac pre mesec dana,javno na tv molio drzavu da ga prebace u solun (posto je sa severa) da bi mogao da ga obilazi
Sad,ozbiljno sto pita "brzi": isto to su me pitali i moji prijatrelji i poznanici i to govori,koliko smo mi srbi,ostali posteni i nevini,da se ne setimo.....
Papandreu,odnosna grcka vlada,ce im prodati pasose.Licitira se sa cenom od 2000 evra po pasosu x 500 000 stranaca.Malo li je.....za nista? I jos jedan razlog: pored drzavljanstva,izmisljaju neki paragraf u zakonu,da dozvole uglavnom albancima, da puste u opticaj novac koji su stedeli po 10-15... godina dok su radili na crno.Iako mnogi stranci u grckoj imaju vise stotina hiljada evra....ne mogu da kupe ni auto skuplji od 15-16ooo evra... Takav zakon-koliko prijavis,za te pare i kupujes..

#40 brzi

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 01:14

Pogledaj porukumile-mobilni @ 13. Feb 2010 - 01:00

Papandreu,odnosna grcka vlada,ce im prodati pasose.Licitira se sa cenom od 2000 evra po pasosu x 500 000 stranaca.Malo li je.....za nista? I jos jedan razlog: pored drzavljanstva,izmisljaju neki paragraf u zakonu,da dozvole uglavnom albancima, da puste u opticaj novac koji su stedeli po 10-15... godina dok su radili na crno.Iako mnogi stranci u grckoj imaju vise stotina hiljada evra....ne mogu da kupe ni auto skuplji od 15-16ooo evra... Takav zakon-koliko prijavis,za te pare i kupujes..

Pa ako na nasem primeru i crnogorskom primeru nisu naucili da to sa njima ne funkcionise tako, vec da ce 500 000 uveženih već za 5 godina imati po 4 dodatna primerka maljih deca, a uži i širi deo muške porodice će da dođe na more i klepi po grkinju... Za 20 godina eto njima "južna grčka pokrajna"...

Mislio sam da su Grci pametniji... ...ali očigledno političari su svuda isti.

#41 Gost mile-mobilni_*

• Gost

Napisano: 13. Feb 2010 - 01:24

Pogledaj porukubrzi @ 13. Feb 2010 - 01:14

Pa ako na nasem primeru i crnogorskom primeru nisu naucili da to sa njima ne funkcionise tako, vec da ce 500 000 uveženih već za 5 godina imati po 4 dodatna primerka maljih deca, a uži i širi deo muške porodice će da dođe na more i klepi po grkinju... Za 20 godina eto njima "južna grčka pokrajna"...

Mislio sam da su Grci pametniji... ...ali očigledno političari su svuda isti.

Brzi...mnogi isto tako ovde gledaju.Ali.... kad ih vec imaju kao oporezovane gradjane svoje zemlje i ne mogu ih se nikad otarasiti (mnogima i tebaju jer rade kao crnci,,) realno je i da zarade na njima u tenutku kad im je najvise i potrebno.Medjutim, ja sam se vec izjasnio-grcki pasos ne mogu i necu da uzmem.Dok albanci,maltene jedva cekaju.Medjutim, vecina njih je i polupismena,pa i ne zna da ih ceka sluzenje vojnog roka (6 meseci".trenutno je u vojsci covek iz skopja,ozenjen grkinjom a ima 41-42 godine...
To oko pokrajina...u grckoj ne prolazi.Oni imaju veoma brojnu tursku populaciju u Traki i svi su turskog porekla ali-grci.I svi cute-kao zaliveni. Ovde je zakon zaeban.Primer:kad budete u grckoj,procitajte sta pise sa zadnje strane saobracajnog znaka...

#42 brzi

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 01:27

...i kad bih procitao ne bih znao sta znaci....
?

#43 Gost mile-mobilni_*

• Gost

Napisano: 13. Feb 2010 - 01:39

Pogledaj porukubrzi @ 13. Feb 2010 - 01:27

...i kad bih procitao ne bih znao sta znaci....
?
U tekstu, na znaku ima i broj.Taj broj,oznacava vreme koliko ce provesti u zatvoru onaj ko osteti saobracajni znak
I nesto nevezano,ako mi dozvole moderatori: postavicu jedan link, cim ga grci podignu na "youtube" na temi "kakav je odnos grka prema nama-srbima.I samo da najavim, da se radi o jednoj popularnoj emisiji a jedna od scena u studiju izgleda ovako: poznata grcka glumica,dve srpske udovice sa decom sa Kosova,prevodilac i voditeljka--svi placu.Emisija se nuzno prekida blokom reklama...
Ne secam se, da sam u zadnjih 30-ak godina zaplakao za necim ali sinoc mi nije bilo prijatno......
Da ima pravog novinarstva u srbiji i pravih dopisnika iz grcke,onu emisiju bi trebali da prikazu u srbiji....
Danas,se u emisijama tipa bla,bla.... prica da je sinoc pola grcke plakalo....

#44 brzi

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 01:49

Najmanje smo pricali o temi ali eto culi smo neke info sa terena. Voleo bih kada bi stvarno prodiskutovali i samu temu (ali od sutra, sada, spavanjePostavljena slika ), ali bez prepucavanja. Iako volim Tasos, zelim da vidim i obidjem i druga mesta. Razmisljao sam i o Skijatosu, a verujem da pored Suki i mene ima jos mnogo zainteresovanih za pravo, kvalitetno poredjenje.

Laku noc svima.

#45 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 01:51

Pogledaj porukusuki @ 12. Feb 2010 - 14:37

Da li je neko bio na oba ostrva? Moze li neko poredjenje?
Пре свега, Скијатос је скупљи и знатно је скупље доћи (колима) до Скијатоса него до Тасоса а исто су удаљени од Србије. Затим, Скијатос је значајно мање острво а смештајни капацитети, број лежаја, су му већи од Тасоса. Све то, наравно, ако не узмеш у обзир Скопелос и Алонисос, али ако и њих узмеш у обзир онда ће те боравак на Спорадима коштати дупло више него на Тасосу - за исти временски период.

Колико пара - толико музике. Дакле, ако имаш репа и желиш да видиш Скијатос, нећеш се покајати, напротив. Међутим, питање је да ли ти је толико музике потребно, колико даје Скијатос - то ћеш сазнати кад се вратиш и сабереш утиске. И да ли ти је таква музика, какву даје Скијатос, потребна. Мени је било сасвим довољно да га упознам, опловим сва три велика острва Спорада и да констатујем како ми је Тасос сасвим довољан а има и, за мене, неке предности.

Хеј Миле, претерујеш у љубави према Скијатосу, толико да си решио да пошто-пото ћапиш сталне тасоске госте и одвучеш их на Скијатос. Признај да је тако :)

Колико сам Скијатос има лежаја?
Member of Paidakia Thassos Group

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0