Tasos i Skiatos, uporedite ova ostrva
Napisano: 12. Feb 2010 - 14:37
Putopis: KRF ZAKINTOS SKIATOS
Napisano: 12. Feb 2010 - 15:10
Plaze prosecne, smestaj djene-djene, infrastriktura onako....
Skiatos je 10 u glavu za Tasos, plaze savrsene, smestaj moze biti cak extra, sam grad je prelep sa tim ostrvcetom, a da ne pricam o izletima i blizini jos dva ostrva Skopelos i Alonizius.
Napisano: 12. Feb 2010 - 16:03
Kod nas teske dileme u kuci, dve struje, svasta u igri, kome se prikloniti-tezak izbor
Napisano: 12. Feb 2010 - 16:12
#5 Gost mile-mobilni_*
Napisano: 12. Feb 2010 - 16:26
Ja cu ovde,da uputim postavljacu teme, ostar protest
Porediti jedno mondensko otrvo,gde mnoga poznata imena iz sveta shou biznisa,sporta,politike i drugih oblasti dolaze vise sezona zaredom a mnogi od njih kupuju i kuce..... sa ostrvom koje pokusava da se "uglavi" u turisticku kartu Grcke, sve zajedno sa njivama,plantazama i hiljadama kosnica (sa pcelama)..je u najmanju ruku nerealno( citaj-ne moze se porediti).Kao sto se ne moze porediti Pozega sa Beogradom.....ali ni mercedes sa citroenom.I jos jedan primer: kolika je razlika izmedju Skiatosa i Mykonosa,jos 2 puta je veca razlika izmedju Skiatosa i Tasosa.A zna se ko letuje na Mykonosu ( glamour!!!) dok za Tasos ne znaju ni gde je.
I ne mogu da verujem....da neko,ko ima mogucnosti (naravno finansijske),da letuje na Skiatosu,Santoriniju.....pita za Tasos!!!
Mozda,da uporedimo i Leptokariju sa mirisom kuvanih jaja,koji dolazi iz okolnih mocvara???
Eleos!!!!!
Napisano: 12. Feb 2010 - 16:44
P.S. najbolje fotke sa Tasosa se mogu videti na temi TASOS OSTRVO KOJE SE VOLI, samo ako vas ne mrzi da prečešljate svih... ne znam, valjda 2500 i kusur strana.
Napisano: 12. Feb 2010 - 16:56
Evo, brat mi ide drugi put na Skiatos i dobro, on je odusevljen,pozdravlja mobilnog (vec su se upoznali), ove godine ce ih biti 12-oro,tako da ce biti laki za prepoznavanje. Ja sam resila da se odmorim od Jonskih ostrva ove godine, tako da razmatram ove opcije. Sad, Tasos poznajem, i nije da nema lepih skrivenih plazica. Da nije mondenski-nije. Skiatos bi volela da vidim, ali ne svidja mi se termin koji su oni odabrali, tj. plasim se da ce vreme u junu biti lose. Jednom sam isla na more u junu i opekla se, tako da NE ZNAM... A ta poredjenja su me zanimala, cisto onako, ko je kako doziveo, a bio na oba ostrva.
#8 Gost mile-mobilni_*
Napisano: 12. Feb 2010 - 17:09
P.S. najbolje fotke sa Tasosa se mogu videti na temi TASOS OSTRVO KOJE SE VOLI, samo ako vas ne mrzi da prečešljate svih... ne znam, valjda 2500 i kusur strana.
Bravo za komentar! Nema poredjenja,ali kazete koliko je lepo i dobro na Tasosu i za Vas je sasvim dovoljno ono sto nudi Tasos..
I ja kazem, da je moj citroen lep,brz udoban,trci dobro....ali ne mogu da ga poredim sa bmw.
Ovakvu sliku sa Skiatosa u podne,na plazi: ocekujte na Tasosu oko 2045 godine. Ili sa Mikonosa na plazi,30/05/2009: ne ocekujte nikad na Skiatosu
Napisano: 12. Feb 2010 - 17:09
Na Tasosu sam bio daleke 1995.godine, a na Skiatosu sam letovao od 2000-2003 i 2006/delimicno 2007/2008.
Priznajem da Tasos nisam obisao uzduz i popreko, i ne poznajem gotovo svaki kamen kao na Skijatosu, ali po onome sto sam video, tesko da se ova dva ostrva mogu porediti.
Jedina mozda mala prednost Tasosa u odnosu na Skiatos su sama unutrasnjost ostrva/ veci broj mesta za videti (Limenaria/ Limenas i jos par manjih zaseoka) kao i izlet do Kavale koja je vrlo lep grad (proveo pre dosta godina nekoliko dana tamo).
Sto se plaza tice, to se stvarno ne moze porediti, to je kao nebo i zemlja, naravno u korist Skiatosa.
Takodje i sam grad Skiatos je pravi mali biser, sto pak ne bih mogao da kazem ni za jedno mesto na Tasosu.
Moja preporuka: ako imate dovoljno novca, a dvoumite se izmedju ova dva ostrva, izbor je veoma lak i uvek glasi Skiatos s tim sto treba izbegavati period od 15/7-20/8 zbog nesnosnih guzvi).
#10 Gost mile-mobilni_*
Napisano: 12. Feb 2010 - 17:16
Priznajem da Tasos nisam obisao uzduz i popreko, i ne poznajem gotovo svaki kamen kao na Skijatosu, ali po onome sto sam video, tesko da se ova dva ostrva mogu porediti.
Jedina mozda mala prednost Tasosa u odnosu na Skiatos su sama unutrasnjost ostrva/ veci broj mesta za videti (Limenaria/ Limenas i jos par manjih zaseoka) kao i izlet do Kavale koja je vrlo lep grad (proveo pre dosta godina nekoliko dana tamo).
Sto se plaza tice, to se stvarno ne moze porediti, to je kao nebo i zemlja, naravno u korist Skiatosa.
Takodje i sam grad Skiatos je pravi mali biser, sto pak ne bih mogao da kazem ni za jedno mesto na Tasosu.
Moja preporuka: ako imate dovoljno novca, a dvoumite se izmedju ova dva ostrva, izbor je veoma lak i uvek glasi Skiatos s tim sto treba izbegavati period od 15/7-20/8 zbog nesnosnih guzvi).
"Suki'.... mislim, da ti je ovaj komentar sve rekao....cak i kada treba (rekao bih pomalo) izbegavati Skiatos.
Ako neko,ko ovoliko putuje....odvoji 6-7 leta za Skiatos,sta da ti kazem ja,koji sam pomalo i subjektivan.Ili neko ko je bio jednom ili nijednom.....
Napisano: 12. Feb 2010 - 17:51
mile-mobilni @ 12. Feb 2010 - 17:09
I ja kazem, da je moj citroen lep,brz udoban,trci dobro....ali ne mogu da ga poredim sa bmw.
Ovakvu sliku sa Skiatosa u podne,na plazi: ocekujte na Tasosu oko 2045 godine. Ili sa Mikonosa na plazi,30/05/2009: ne ocekujte nikad na Skiatosu
Danas, žena i klinac, vozim Citroen i vidim da i taj auto ima svojih draži: ljulja a ne žulja, mogu da ispravim krivinu a da mi bubrezi ne odu kod suvozača i mogu da odaberem plažu gde mogu da na miru popijem vopi a da mi ne padne pola kile peska unutra. Ko ne veruje, neka pogleda nešto sa Tasosa.
Mermerna plaža Tasos
Napisano: 12. Feb 2010 - 18:43
Napisano: 12. Feb 2010 - 19:02
Napisano: 12. Feb 2010 - 19:55
Napisano: 12. Feb 2010 - 20:04
Kod nas teske dileme u kuci, dve struje, svasta u igri, kome se prikloniti-tezak izbor
Nije tacno da Tasos ne moze biti prijatna destinacija za letovanje, ali to je po meni nekako vise neka porodicna varijanta.
Recimo ona plazica u Pefkariju i samo mesto mi je mnogo lepse od celog Tasosa, a ako tu jos dodam onaj manastir malo dalje... Ne kazem da nema ali...
Ali nemojmo se sad upustati u polemiku oko jednog Skijatosa koji je daleko lepse ostrvo, sa daleko lepsim plazama,...
Pa cak i taj "cuveni" Aliki mi nije apsolutno nista naspram jednog Mandrakija, Krifi Amosa, a o Kukunariji necu ni da pricam.
Evo da kazem jos nesto: Uopste mi nije jasno da neko ide kolima u Grcku, a da se uputi na Halkidik ili Tasos. Prosle godine je gotov auto-put Egnatia Odos i ja bih uvek opleo desno iza Soluna prema Pargi ili Lefkadi. Ima tu i ona Sivota,..., ma Jonsko more uopste ne moze nikad da se poredi sa Egejom. Svi koji su bili od Krfa do Zakintosa to kazu, a mi smo sve obisli (jedino u toj Sivoti nismo bili) i definitivno je Jonsko more srce Grcke.
Ono sto moze biti prednost Tasosa je cena trajekta, pogotovo ako se ide kolima. Ne znam koliko to sad kosta od Keramotija ali sam 100% ubedjen da je daleko jeftinije od veze za Skijatos iz Volosa.
P.S.
Jedan ucesnik spomenuo Mikonos. Ja stvarno ne znam koliko je jedan Mikonos lep za letovanje ako je svakodnevna slika gey-parada po plazama i to u sred bela dana.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0