Viza Egipat
Napisano: 10. Feb 2010 - 09:55
Da li neko zna kako mogu doci do vize za Egipat bez rezervacije hotela i takvih slicnih gluposti...Trebalo bi u martu da idem u Egipat kod prijatelja pa mi se cini malo blesavo da rezervisem hotel bez potrebe,ali naravno ako ne postoji druga opcija...I ima li neko iskustva kako produzavati vizu kada si tamo,jer ja bih ostala tamo sto je duze moguce..hvala vam unapred!
Napisano: 10. Feb 2010 - 17:31
Napisano: 11. Feb 2010 - 06:10
Da li neko zna kako mogu doci do vize za Egipat bez rezervacije hotela i takvih slicnih gluposti...Trebalo bi u martu da idem u Egipat kod prijatelja pa mi se cini malo blesavo da rezervisem hotel bez potrebe....
Za Egipat se placa taxa na ulazu u zemlju, to i nije prava viza, pa ne moras ici u ambasadu kada ides u aranzmanu agencije, ali ti je boravak ogranicen sto tebi verovatno ne odgovara jer zelis da ostanes duze. Bolje je da ne rizikujes i vizu-taxu zavrsi u ambasadi u Beogradu.
Neka ti prijatelj posalje garantno pismo, samo proveri u ambasadi da li mora biti overeno..... i u njemu navede period tvog boravka kod njega. Verovatno ce ti traziti i rezervaciju avionske karte..
Prosle godine sam bila u ambasadi zbog vize sa vise ulazaka, koje su mi bile potrebne zbog odlazaka u Izrael i Jordan, te sam zelela to unapred resiti.
Iako sam bila u aranzmanu agencije, vrlo su pazljivo gledali kompaletnu dokumentaciju dok je nisu odobrili. Naoruzaj se strpljenjem, slabo govore engleski...
Ovu poruku je izmenio ljerka: 11. Feb 2010 - 06:16
Putopis Zlatar
Putopis:Djavoljavaros MFTPetra Putopis o Jerusalemu
Napisano: 14. Feb 2010 - 14:36
Da li neko zna kako mogu doci do vize za Egipat bez rezervacije hotela i takvih slicnih gluposti...Trebalo bi u martu da idem u Egipat kod prijatelja pa mi se cini malo blesavo da rezervisem hotel bez potrebe,ali naravno ako ne postoji druga opcija...I ima li neko iskustva kako produzavati vizu kada si tamo,jer ja bih ostala tamo sto je duze moguce..hvala vam unapred!
U koje mesto putujes?
p.s. viza se uvek u svakom slucaju kupuje na eg. aerodromu, i sa tom turistickom vizom mozes da ostanes do 50 dana, ukoliko je prekoracis platices kaznu od nekih 200 l.e.
Napisano: 22. Oct 2010 - 19:35
sasvim slucajno sam pomogla nekim vodicima koji su se slabo sporazumjevali sa svojim turama i bili su fascinirani mojim znanjem engleskog, ruskog i srpskog jezika pa su predlozili da mi daju i 150e vecu platu samo da im pomognem jer je ove godine bilo dosta nasih turista ali malo ljudi koji bi im pomogli oko njih.
sada, moje je pitanje, koja je procedura oko dobijanja radne vize prvi put i njenog produzenja. ja ovdje imam dobro i stalno zaposlenje i uzela bih neplaceno od 3 mjeseca do godinu dana kako bih probala zivot tamo. medjutim, vidim da nije lako ni otici i ostati tamo vise od dvije nedjelje a kamo li sta vise. ima li ko kakva iskustva i hoce li nam biti lakse kada predjemo u bezvizni rezim. trenutno zivim u bosni, ali egipat je zemlja koja me je fascinirala!
Napisano: 22. Oct 2010 - 20:24
Ovu poruku je izmenio DraganV: 23. Oct 2010 - 08:28
nepotrebno je citirati ako se odgovor odnosi na prethodnu poruku
Napisano: 06. Aug 2011 - 23:42
Napisano: 07. Aug 2011 - 14:41
Po meni najbolje je da izvadis vizu na samom aerodromu za 15 s ,i uputis se ka gradu,imas dovoljno vremena za sam Kairo,ali ne i za piramide.
Na izlasku te ceka satl bus koji te vozi nekih 5oo m ,tu presedas i uzimas bus do Kaira i za 45 min(mislim na Ramzes skver)ste u centru.
Ako vas je vise najbolj da uzmete taxi i unapred se dogovorite oko cene,da vas on i vrati.
Ja sam izabrao ovu prvu kombinaciju i imao sam dovoljno vremena da prosvrljam po centru:)
p.s.Kenijska viza je poskupela na 50 s,nije vise onih 25
Ovu poruku je izmenio DraganV: 07. Aug 2011 - 21:50
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 07. Aug 2011 - 23:19
Napisano: 09. Aug 2011 - 22:36
Mislim da su navikli na turiste i strance.
Ako se budete predomislili,rado cu vam pomoci oko organizacije
Pazite se Najrobija,na prvi mrak morate biti u hotelu...
Pzd
Napisano: 11. Aug 2011 - 00:47
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0