Putovanja.info Forum: Trst - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (7 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Trst vikend u februaru

#76 Korisnik je offline   pefkari

• tasoslijka, kaficanka, putofil
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21151
  • Učlanjen: 28.06.08

Napisano: 21. feb 2010 - 20:57

Hvala, draga!:srce: Sto se tice dece, znas da sam to hiljadu puta rekla: koliko si im pruzio-toliko se i vrati!:D Ako si im poklanjao paznju kada im je bila potrebna, ucio ih da se igraju i zabave, ma gde da si ih vodio, nece biti "dosadna" i zahtevna, nece praviti "probleme" na "terenu van kuce"...prosto sam posmatrala to decenijama, kroz struku i licni zivot...a humor nam je vrlo slican...i tu se kapiramo...pa onda nije tesko da lepo provedemo vreme zajedno!:srce: Osim toga, odavno su "veliki" i godinama nije bilo prilike da ovoliko uzivamo svi zajedno! Ovo putovanje je , u tom smislu, bilo pun pogodak!

Nadam se da ce, sa lepim vremenom, doci jos koji vikend tamo...pa kad i ako bude, ova prica se nastavlja.....
0

#77 Korisnik je offline   DraganV

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5812
  • Učlanjen: 26.02.09

Napisano: 23. feb 2010 - 18:47

Pogledaj porukupefkari @ 08. feb 2010 - 16:54

Iz Beograda smo krenuli ......

sve do Ljubljane,

Mala pomoc u planiranju puta koji nas ocekuje. Da li ste namerno isli preko Ljubljane a zasto ne preko Rijeke i Opatije?

Po "Auto Routu" put preko Rijeke je dizi samo dvadesetak kilometara i da li se i na ovoj trasi puta kroz Sloveniju
placa vinjeta ? Za put preko Ljubljane znam da se placa a za ovaj nemam nikakvu informaciju.
Postavljena slika uvek s Ljerkom
0

#78 Korisnik je offline   pefkari

• Ikonica
  • Član

Napisano: 23. feb 2010 - 19:17

Ovako...vinjeta za Sloveniju za 7 dana iznosi 15 €, sto je manje nego putarina od Zagreba do Rijeke i nazad, plus sto je put preko Ljubljane bolji...(odgovor ti je dao Z, ja sam samo "glasnik"!:D ) Ukoliko ides na vise od 7 dana, vinjeta je skuplja, pa je onda povoljnije da ides na Rijeku.
0

#79 Korisnik je offline   DraganV

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5812
  • Učlanjen: 26.02.09

Napisano: 23. feb 2010 - 19:40

Tako sam i mislio.
Prvo da cu odgovor dobiti od Z
Drugo da je isplatljivije, mada nesto sporije, ici preko Rijeke jer planiramo put preko 20 dana.
Trece obidjemo Opatiju. Mmmmmmmmm.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 11:04

Postavljena slika uvek s Ljerkom
0

#80 Korisnik je offline   pefkari

• Ikonica
  • Član

Napisano: 24. feb 2010 - 15:06

Canal Grande, sa dobijenog podmetaca

Postavljena slika
0

#81 Korisnik je offline   Biljana 2302

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3972
  • Učlanjen: 29.07.09

Napisano: 02. mar 2010 - 22:56

Lep i veoma koristan putopis Pef ;) ! Hvala Ti što si imala strpljenja i volje da sve ovo podeliš sa nama. Bilo je zadovoljstvo čitati sve Vaše utiske, pratiti putopis u uživati u fotografijama koje si nam tako lepo postavila i prezentovala. Bravo i čekamo već neki sledeći putopis, jer znamo koliko si prospekata pokupila samo na sajmu, uz sve one mimoze ;) :srce: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :cvetic: :cvetic: :cvetic:

Postavljena slika

Postavljena slika * * * Postavljena slika * * * Postavljena slika
0

#82 Korisnik je offline   talija

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 924
  • Učlanjen: 22.03.08

Napisano: 05. mar 2010 - 21:46

za uskrsnje praznike uplatili smo sestodnevni aranzman u termama Lasko.planiramo da nam Lasko vise sluzi kao baza iz koje bi smo obilazili Graz,Klagenfurt,predele po Sloveniji i naravno Trst.
puno mi je znacio ovaj tvoj putopis ali bi mi jos vise znacio taj prospekt grada na srpskom jeziku.da li mozda imas predstavu kako da dodjem do njega.
hvala :D
sine veli: ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku
0

#83 Korisnik je offline   pefkari

• Ikonica
  • Član

Napisano: 06. mar 2010 - 00:39

Jedino sto mi pada na pamet je da svratis do hotela "Albergo" (nisam sigurna da li put do centra vodi pored njega) i uzmes ga kao putnik-namernik, :D ...Marina ce ti sigurno reci neku rec i dati savet (ona je, u vecem delu dana na recepciji, a prepoznaces je po ogromnim plavim ocima i sirokom osmehu)...slike hotela sam stavila, pa pogledaj...verujem da i u centru, na obali, postoji neki turist-biro....sigurna sam da imaju "vodice" na srpskom, kao i da govore nas jezik kad hoce (navela sam primer u onom restorancicu)...
0

#84 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 2337
  • Učlanjen: 22.02.06

Napisano: 18. mar 2010 - 15:25

Bas divno Pef, setih se Trsta i lepih vremena. Nekad smo obavezno zimovali u Porecu i Portorozu i bilo je onih lokalnih buseva, pa ja i mama isle u Trst svaki dan, pre ili popodne :)
A fotke mora, prosto osecam onaj miris Jadrana :srce:
0

#85 Korisnik je offline   talamasca

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1272
  • Učlanjen: 16.10.08

Napisano: 25. apr 2010 - 17:53

Pogledaj porukupefkari @ 11. feb 2010 - 16:20

Pored tog platoa nalazi se Catedrale di San Giusto, nastala u 14. veku na prostoru dveju crkava podignutih izmedju 9. i 11. veka. 

pohvala za putopis, svaka čast!  bio sam u Trstu 2008. i drago mi je što sam se podsetio.  :)

a katedrala je fantastična (lepa i spolja i i znutra) i najviše po njoj pamtim ovaj lepi gradić. 

0

#86 Korisnik je offline   pefkari

• Ikonica
  • Član

Napisano: 06. jun 2010 - 18:58

Hvala, dragi moj! :D :-P :srce: (neko ce da me bije!) :) :D

Nadala sam se da ce se put u tom pravcu ponoviti do leta...ali, bice, valjda, vremena...mnogo toga jos zelim da vidim, Trst bar jednom dok je toplije vreme, a sledece Venecija, Firenca, Lago di Garda...
0

#87 Korisnik je offline   Putnik01

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 111
  • Učlanjen: 13.06.07

Napisano: 15. jul 2010 - 13:13

Iako sa zakasnjenjem, upucujem pohvale za puno korisnih informacija o Trstu. Posetio ga vise puta u kako neko napred napisa, "Super Rifle" vreme. Ovog leta je nostalgicni obilazak rezervisan za poslednji dan odmora pri povratku iz Spanije. Upravo juce bukiran hotel u centru za odmor i obilazak grada koji je "oblacio" najveci deo Juge.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 11:04

0

#88 Korisnik je offline   pefkari

• Ikonica
  • Član

Napisano: 21. jul 2010 - 19:37

Hvala, nikad nije kasno, a drago mi je da se tema jos cita! :D :srce:
Uzivaj, pa napisi svoj dozivljaj Trsta "mnogo godina kasnije"!
0

#89 Korisnik je offline   mimbg

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 197
  • Učlanjen: 07.03.09

Napisano: 17. avg 2010 - 14:51

A kako vam se Trst cini,na primer,za zivot?Da li ste mozda dosli do nekih informacija o kvalitetu zivota,cenama u odnosu na plate i sl?

Mozga se ovih dana o tome,pa eto da pitam nekog ko je bio skoro :D
0

#90 Korisnik je offline   slatkiš

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 279
  • Učlanjen: 17.06.07

Napisano: 19. avg 2010 - 15:39

Upravo sam se vratila iz Italije , naravno, jedva dočekala da vidim " onaj Trst " , ali mogu reći da sam se poprilično razočarala, jer to više nije onaj , gde su svi išli u šoping, obilazak, gde je sve vrvelo po ulicama. Naravno, prelep je i dalje, ali po meni izgubio je onaj šmek koji je imao u ono vreme :))) Razočarana pre svega, što u sred sezone turist info centar radi do 19h, prodavnice po gradu do 20h. Mi smo stigli oko 19.30h pošto smo zaglavili ceo dan u Palmanovi, taj dan se valjda nebo otvorilo koliko je kiša padala, za 6 avgust poprilično hladno, vadili smo sve što smo imali dugih rukava da bi obukli :( puste, ali puste ulice.....No, to nam nije smetalo da prošetamo po Trstu , pa mogu reći sve do 01h, da vidimo one prelepe gradjevine, da osetimo miris mora :)))) da se zavrtim kao klinka na prelepom trgu :))) Ali ipak ostaje neka seta za onim vremenima i našim " skokom " do Trsta kad god zaželimo promenu. Da li smo toliko ostarili :))) ili se zaista nešto promenilo ostaće da " visi " negde u vazduhu pitanje , baš kao i odgovor na to :)))
Postavljena slika

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio slatkiš: 19. avg 2010 - 15:43

0

• (7 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com