Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
- (7 Strane)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslednja »
Trst vikend u februaru
Napisano: 08. feb 2010 - 17:40
Hotel ima sopstveni parking u dvoristu, kao i letnju bastu sa senikom i ljuljaskama...mirno je i tiho, jer je to, kako gazdarica sama rece, "selo", u stvari predgradje Trsta. Grad inace ima oko 200.000 stanovnika...setajuci njime i spartajuci kolima kroz strme uličice grada, primetila sam da mnoge, prilicno velike, kuce deluju napusteno, fasade zapusteno (kada se penjete od centra ka nasem smestaju) i da su zaluzine zatvorene...posle gazdarica rece da je tako zato sto se Trscani polako povlace u zaledje....
svuda pođi, na tasos dođi!

Napisano: 08. feb 2010 - 17:54

Ovu poruku je izmenio pefkari: 08. feb 2010 - 19:53

Napisano: 08. feb 2010 - 18:18
Nasli smo mesto na parkingu, izasli po kijametu i krenuli da obidjemo trg...Piazza Dell'Unita D'Italia...prostran trg na kome se nalazi nekoliko zgrada koje pripadaju zvanicnim institucijama-palata opstine, vlade i pokrajinske vlade... lepo osvetljen, ali sablasno prazan zbog vremena...na njemu se nalazi cesma i nekoliko statua...ne znam sta predstavljaju, nismo nasli u prospektu...

Ovu poruku je izmenio pefkari: 08. feb 2010 - 19:26

Napisano: 08. feb 2010 - 20:16

...., spomenik italijanskom piscu Italu Svevi prijatelju Dzemsa Dzojsa....
Ovu poruku je izmenio pefkari: 08. feb 2010 - 20:26

Napisano: 08. feb 2010 - 23:25
Hoćemo još slika i opisa (a i MFT)
Napisano: 09. feb 2010 - 13:38
Mene interesuje ovaj pomenuti Miramare, i Akvileja, ako si isla. Mi smo posetili taj deo Italije za Novu godinu, ali nije se moglo bas sve uklopiti, pa da vidim sta sam propustila!
P.S. Ni nama vreme nije bilo nista bolje
Napisano: 09. feb 2010 - 14:44
Elem, te prve veceri, po kisi i hladnoci, zeleli smo da pridjemo moru, da ga vidimo, da prodjemo centrom i cisto malo sagledamo gde smo...napravimo plan gde cemo sutra....
Vidi se da je vreme rasprodaje, jos pre polaska od bliskih ljudi koji bolje od nas poznaju Italiju culi smo da je sada idealno vreme da se nesto ispazari...mi nismo posli tim poslom, ali sam, onako u hodu, videla fenomenalne kozne cizme, cija se cena, na snizenju, kretala uglavnom izmedju 50 i 80 €, do 120 €...dzemperi oko 50 €...kaput snizen sa 317 € na 257 €!
Prilicno je bilo pusto, tek po koji prolaznik, imali smo utisak da nema zivih ljudi tamo! Sada mi je savrseno jasno zasto smo mi "Meka" za provod za strance sa raznih strana! Evo malo slika sa ulice...par prodavnica, pekara-poslasticarnica...ispred malobrojnih otvorenih kafea stajale su grupice ljudi...pusaca...koji su, ocigledno, proterani iz zatvorenih prostora...

Napisano: 09. feb 2010 - 15:08

Napisano: 09. feb 2010 - 22:50

A onda ugledasmo ovo vozilo naseg detinjstva....

Napisano: 09. feb 2010 - 23:01
pefkari @ 09. feb 2010 - 21:50

public/style_emoticons/default/smajl.jpg
Opet iznenadjenje,,mastovita Pef slikala "ficu"
Napisano: 09. feb 2010 - 23:20

Vrativsi se u hotel, ispricali smo Marini kako smo se proveli...potvrdila nam je da oni koji tu zive retko jedu po tim restoranima, da je njihov rucak obicno minestrone ili neko kuvano jelo sa knedlama ili testeninom...srecom, imali smo neke grisine...
Ostatak veceri smo proveli uz TV i brojne italijanske kanale, a onda utonuli u dubok san..kreveti udobni, ususkali smo se pod jorgane i zaspali...

Napisano: 10. feb 2010 - 01:28
Trpezarija hotela

Ovu poruku je izmenio pefkari: 10. feb 2010 - 01:29

Napisano: 10. feb 2010 - 09:32
Napisano: 10. feb 2010 - 18:58
Tokom dorucka Marina se negde izgubila...posle desetak minuta, eto nje! U ogromnoj solji donela mi je kafu...nisam htela da budem dosadna, ali bas mi je trebala nasa kafa da me razbudi i da mi energiju za razgledanje grada po ruznom vremenu....i ona se potrudila da mi je napravi!
Posle dorucka, pitali smo je sta bi nam preporucila da obidjemo i dala nam je predlog da odemo do Castella di San Giusto , istoimene katedrale, srpske crkve u centru- Serbian Ortodox Chiesa di San Spiridione, obici istorijske kafee i Brisku pecinu-Grotta Gigante...takodje nam je rekla da mozemo sici do centra tramvajem-zicarom koji je turisticka atrakcija i za desetak minuta cemo biti dole...ispred ulaza u hotel je, takodje, stajaliste gradskog autobusa...
Tramvaj koji vozi niz strmine do centra...videli smo 2 komada...

Ovu poruku je izmenio pefkari: 10. feb 2010 - 19:32

Napisano: 10. feb 2010 - 19:12
- (7 Strane)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslednja »

Citiraj
Odgovori na ovo