Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Salasi

119 odgovora na temu

#106 pefkari

tasoslijka, kaficanka, putofil

• Član
  • Poruka:21674
  • ženski

Napisano: 20. Apr 2011 - 11:03

Hvala vam, devojcice moje! :) :srce:
Cvrki, nemoj da mi zavidis, nego muza za ruku, pa u okolinu! Tebi je blize! :)

Ako se ne moze sedeti po restoranima, moze da se napravi piknik-korpa, pa opet u obilazak svega toga! E, da mi je mladost-ne bih nijedan trenutak propustila za uzivanje! :srce:

#107 mehur

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 20. Apr 2011 - 23:42

Otvoren je nov "SALAS" u centru Novog Sada :klap:

#108 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3724
  • ženski

Napisano: 21. Apr 2011 - 00:02

To je izgleda nekadašnja Lazina bašta pretvorena u Lazin salaš! Lepo baš! :klap:

Postavljena slika

#109 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Apr 2011 - 09:14

Evo da dopunim pricu o proslonedeljnoj poseti salasima i ergelama po Vojvodini...juce smo bili opet, obisli isto sto i prosle nedelje, sa dodatkom "Zobnatice", voznje fijakerom po ergeli "Kelebija" i, ovog puta, domacini su nas proveli i nesto vise nam pokazali i ispricali o samoj ergeli....vreme nas nije posluzilo, bilo je oblacno i vetrovito, ali, u dobrom drustvu uvek bude lepo! :) :srce:
Opsti utisak je bio da je gostiju bilo malo....na "Majkinom salasu" je bilo manje gostiju nego proslog vikenda, a receno nam je da ipak izvrsimo rezervaciju za rucak, jer im je u takvim prilikama pun restoran...nije nam smetalo sto nema ljudi, naprotiv, proveli smo divno vreme na salasu, posle rucka sedeli pored jezerceta, neki igrali fudbal na livadi, neki se ljuljali i klackali, :P, bas jedan miran i lep dan! :srce:
Ostadoh duzna pricu o toaletu-zena ciji komentar cuh u prolazu prosle nedelje, nije bila zadovoljna s razlogom...toalet je zajednicki za sve, ima 2 kabine, i obe su u mraku...zbog toga se, verovatno, i toalet papir nasao na podu, umesto tamo gde mu je mesto...ostajem pri tome da je osoblje restorana veoma ljubazno i da je lep ambijent, ali, eto, neke stvari se jos mogu popraviti...nesto kasnije stavicu slike...voznja fijakerom je lep dozivljaj, jedino mi nije palo na pamet da cemo posle nje biti prekriveni sitnim belim dlacicama! :o Nas drugar je posle voznje sve vreme kijao i cureo mu nos...pomislih da je mozda alergican na dlaku, a da i ne zna...najvise je i mazio konje...bas smo uzivali u tim prelepim zivotinjama! :srce: Cera nasih prijatelja je jahala konja, domacica ergele nas odvela da vidimo banket-salu, prostoriju u kojoj se nalaze fijakeri i kocije za razne prilike...za svadbe, saonice koje se voze zimi, fijaker kojim se vozio Tito, pa onda neki kojim se voze samo muskarci, jer je visok i nema pomocnu papucicu, koju bi zene koristile prilikom penjanja...otvorila nam suvenirnicu da vidimo sta ima...
Prodjosmo i kroz park "Vile Majur" i skoknusmo do "Vinskog dvora"-i tamo je bilo prazno...bar nikog napolju nismo videli...da seta po parku, sedi u basti...jedino mesto gde je u dvoristu bilo ljudi bio je "Jelen"...

#110 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Apr 2011 - 11:32

"Zobnatica"...ergela je otvorena od 10-16 h...

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio pefkari: 25. Apr 2011 - 11:34

#111 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Apr 2011 - 11:52

Ergela "Kelebija"

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#112 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Apr 2011 - 12:26

"Majkin salas" na Uskrs 2011.

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio pefkari: 25. Apr 2011 - 12:38

#113 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Apr 2011 - 12:37

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#114 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Apr 2011 - 13:07

Da dodam da je "Uskrsnji rucak" kostao 720 din po osobi...obuhvatio je supu, rinflajs sa sosom od paradajza (mada ne onako bogat na kakav sam naucila i kakav je moj , kad ga pravim!), jagnjece pecenje, pohovanu piletinu, przene krompire (krupnije seceno), boraniju (odlicna bila!), zelenu salatu i porciju strudle (po parce strudle s makom i visnjama)...bilo je ukusno, jesmo se najeli...
Voznja fijakerom u "Kelebiji" je 300 din po osobi, a ako to platite, mozete jahati i konja 15-ak minuta (to ulazi u tu cenu)...sto se suvenira tice, magneti (ne bas bogata ponuda) su po 100 din, kacketi po 400, majice na kojima pise "Kelebija"-700...mozete kupiti i pozlacene potkovice, veliki cokanj...sve u svemu nije neka ponuda...modla za kolace u obliku konja-400 din...3 kapucina, kafa, 2 kisele, 2 flasirane vode i sok od jabuke kostali oko 600 din...toalet u okviru restorana cist, mirisljav, sve ima sto treba...ljudi ljubazni...

Ovu poruku je izmenio pefkari: 25. Apr 2011 - 13:22

#115 Machak

backpacker

• Član
  • Poruka:46
  • ženski

Napisano: 03. Oct 2011 - 16:02

Kako nas je lepo vreme počastilo, a i još uvek nas časti, prošlog vikenda smo rešili da se počastimo izletom u Šumadiju. Na 40-ak km od Beograda (možda sam i lupila), ali kod Barajeva, selo Baćevac, ibarska magistrala, posle Ere, na raskrnici, skrenuti levo u brdo, nalazi se ZORNIĆA KUĆA, http://www.zornicakuca.rs/.

Prelep ambijent, a još lepša klopa, naša devojčica od 2.5 god je uživala. Preporučujem ovo mesto svima koji vole da uživaju u domaćoj i domaćinskoj hrani, raznolikom ukusima rakija i soku od zove. Na žalost ovog puta nemam slika.

#116 navolim

putnik

• Član
  • Poruka:127

Napisano: 14. Oct 2011 - 10:12

Da li je neko bio (skoro) u 'Banatskom salasu' kod Idvora? Kakav je ambijent, usluga i cijene?

Planiram izlet do Idovora (i Kovacice), pa me interesuje, ako neko zna, da li ima neko da predlozi neki restoran (za porodicni rucak)?

Hvala i pozdrav

#117 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3724
  • ženski

Napisano: 09. Nov 2011 - 11:48

Moja stara tura salaša 137 obogaćena je novim fotografijama, pa je pogledajte ako želite.
I naravno, posetite ovaj salaš, dopašće vam se sigurno. :)

Postavljena slika

#118 fion

putnik

• Član
  • Poruka:152
  • ženski

Napisano: 11. Nov 2011 - 09:57

Bila sam početkom septembra u salašu Jelen, na Paliću - pominjala ga je pefkari. Nemam slike ali pogledajte na njihovom sajtu: www.jelensalas.com, stvarno je kao na slikama. Ja sam se oduševila. Vrlo lepo sređen prostor, ima veliko dvorište, sa igralištem za decu. Lep i veliki restoran sa baštom. Porcije su velike. Nije ni nešto posebno skupo, s obzirom koliko se dobije. I za čorbicu i za glavno jelo, komotno se mogu od jedne porcije dvoje ljudi najesti. :) Ambijent je u drvetu i prirodnim materijalima. Sviđa mi se, ostavio je dobar utisak na mene. Videla sam da iza imaju i smeštajne kapacitete, neke kao studije, ali nisam stigla da pitam za cenu. Nadam se da ću ipak ovaj salaš posetiti još koji put, i možda i na duže a ne samo jedan/pola dana.

A dodala bih još nešto ''novo''. Na putu za Kovačicu, u naselju Crepaja (odnosno iza naselja) je restoran ''100 topola''. Pre par godina je dobio novog vlasnika i novi izgled. Kako je Crepaja poznata po konjima, fijakerijadi... novi vlasnik je otvorio ergelu i školu za jahanje. Tako pored restorana sa domaćom banatskom hranom ima i prostor za jahanje konja i ponija, igralište za decu, mini zoo-vrt sa domaćim životinjama. Fino mesto za neki nedeljni ručak ili popodne.

Ovu poruku je izmenio fion: 11. Nov 2011 - 10:03

Dreaming, traveling, meeting, learning...

Postavljena slika

Postavljena slika

#119 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:258
  • ženski

Napisano: 11. Nov 2011 - 18:26

Letos sam posetila Jelen salaš, pa evo par sličica. Lepo sređeno, lepo dvorište, vrlo prijatno...

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#120 pefkari

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Nov 2011 - 20:08

Bas lepe slike! :klap: Nadam se da ce uskoro i taj salas doci na red! :)
Fion, hvala za ideju! :srce:

Ovu poruku je izmenio pefkari: 11. Nov 2011 - 20:10

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0