Putovanja.info Forum: Salasi - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Salasi

#1 Korisnik je offline   Ljuba

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 20.04.05

Napisano: 24. maj 2005 - 22:03

Vec neko vreme planiram da odem na odmor sa devojkom. Njena ideja je da odemo na neki salas, gde bismo bili sami na vidokrug (sto je u vojvodini sirok pojam i ne samo pojam). Trazeci po ponudama agencija, naisao sam samo na neke fancy varijante. Ako neko ima ponudu za klasican salas, ili zna agenciju ili vlasnika nekog salasa, bio bih zahvalan da podeli sa mnom tu informaciju.
0

#2 Korisnik je offline   Faplfah

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 315
  • Učlanjen: 17.06.04

Napisano: 25. maj 2005 - 18:27

Ne znam da li ste kontaktirali agenciju Pan Europa Adriatic. Oni imaju u ponudi odmor na selu i salasima. Radi se o vojvodjanskim salasima, a cene se krecu oko 900 do 2000 dinara po nocenju sa doruckom. Oni se nalaze u 29 novembra br.33, to je preko puta picerije Orao.
Above all things I believe in love. Love is like oxygen. Love is a many-splendored thing. Love lifts us up where we belong. All you need is love!
0

#3 Gost Kikica_*

• Gost

Napisano: 28. maj 2005 - 12:02

U Vojvodini ima manastir Bodjani a iza Bodjana jos imas "Ranč" koji drzi porodica Kulaš i sobe i jezerce i ribu spremaju najbolje i telefon njihov ti je 021/775-231, 776-055. Nije bas skoroz bez civilizacije ali je simpaticno.
0

#4 Gost Gost_Miroslav_*

• Gost

Napisano: 31. maj 2005 - 14:16

U okolini Novog sada imas dva salasa dosta fency varijanta
salas 84-na putu Novi Sad Zrenjanin i
salas 137 Novi Sad Temerin
cuo sam da u okolini Subotice postoje neke varijante odmora na salasu vido sam i na TV-u ali pojma nemam kako se koji zove :((
0

#5 Korisnik je offline   Bixi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 06.01.07

Ikonica poruke  Napisano: 26. nov 2007 - 00:04

Ranch kod Bodjana nije salaš! Jeste lepo mesto ali nije salaš i povedi računa ako ideš sa devojkom mislim da imaju samo jednu sobu sa francuskim ležajem obzirom da su im glavni gosti lovci koji definitivno ne spavaju u zajedničkim krevetima. :rolleyes:
Ja ti preporučujem Cvejin salaš kod Novog Sada, tačnije Begeča, ako želiš baš pravi salaš, ne komercijalan. Sa sve ćurkama, svinjama, kučićima i mačićima, morkama i ostalim životinjama tipičnim za prave salaše. Domaćica pravi pravu vojvodjansku klopu i neće vas daviti.
0

#6 Korisnik je offline   salsita

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2279
  • Učlanjen: 18.03.07

Napisano: 25. mar 2008 - 23:49

Sta mislite o nekom salasu za 1. Maj ?
0

#7 Korisnik je offline   jele

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 492
  • Učlanjen: 17.05.07

Napisano: 26. mar 2008 - 10:30

Ljubo, u blizini Iriga u selu Neradin imas Perkov salas i prilicno je autentican, a buduci da u blizini nema nicega, bili biste sami ''u vidokrug'' kao sto zelis. Klopa je domaca, pileci paprikas sa sve kozurom, supa sa domacim rezancima, strudle, itd., od pica domace vino i rakija, ali naravno i druga pica. Domacin goste docekuje u sremackoj nosnji. U jednom delu kuce se nalazi kao neka zbirka starih predmeta, alata, pokucstva.
U okolini salasa se nalazi gomila manastira koje mozete obici: Staro i Novo Hopovo, Jazak, Vrdnik, Grgeteg, Krusedol.
Kontakt telefon je 064-115-6465, a domacin se zove Nikola.

Evo ti i link, pa pogledaj sam: http://www.selo.co.y...p?listingID=188
Putopis: Krf
0

#8 Korisnik je offline   jele

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 26. mar 2008 - 11:09

Sto se tice salasa 84, on se nalazi na putu Novi Sad - Zrenjanin, sa desne strane je Kac, produzi se malo pravo i skrece levo, pa starim asfaltnim putem se stize do salasa. Stvarno izgleda super i prilicno fancy. Smestaj i klopa su papreni, cesto se tamo mogu videti nasi poznati glumci, lokalni politicari, itd. Mi obicno odemo tamo na kafu i pice, da se prosetamo i uzivamo pored malog ''jezerca''.
Sto se tice salasa 137 i on je postao prilicno fancy. Nalazi se na Ceneju. Secam se da ranije klopa nije bila tako skupa tamo, ali sve se menja. Mislim da im je pun pansion po osobi preko 5 000 dinara. Znam da imaju bogat sadrzaj raznih usluga, tipa voznje fijakerom, jahanje, gadjanje lukom i strelom, itd.
0

#9 Korisnik je offline   jele

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 26. mar 2008 - 13:08

Sto se tice salasa oko Subotice i Palica, na sajtu http://www.maestoso.co.yu/ ima lepa ponuda recimo Majkinog i Cvetnog salasa. Licno nisam bila, ali sam cula da je fino.
Mi smo konkretno bili do Guljas carde koja se nalazi u Supljaku kod Ludoskog jezera.

Citiram: ''GULJAŠ ČARDA se nalazi na Ludoškom jezeru, između Palića i Hajdukova, na 1 km od auto - puta, na 3.5 km od Palićkog jezera. Pored čarde postoji farma i mini zoo vrt. Organizuje celodnevne izlete - razgledanje farme, pecanje, jahanje. Raspolaže sa dečjim igralištima.
Nudi smeštaj u sobama kategorisanim sa 4* sa TWC i TV.
Specijaliteti čarde su jela mađarske kuhinje, jela od noja i divlje svinje. ''

Znaci, ta farma sto spominju je farma nojeva i u restoranu spremaju specijalitete od noja. Nisam probala, bilo mi je zao nojeva, ali je probao moj drugar i kaze da je super.
E sad, buduci da je tu i mini zoo vrt, oko same carde malo smrducka, pa kome ne smeta...
Sama carda nije mnogo izdvojena od okolnih kuca.
0

#10 Korisnik je offline   tftzipcat

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 52
  • Učlanjen: 07.06.06

Napisano: 28. mar 2008 - 12:06

Bili smo na Majkinom Salasu na Palicu i bilo namje super nedeljom je
pravi nedeljni rucak=supa + sos + rinflajsh + meso peceno + strudle + vino=super hrana sve sto treb ada uradis je da pozoves rezervises i ceka te prijatno proveden dan u prirodi
0

#11 Korisnik je offline   salsita

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2279
  • Učlanjen: 18.03.07

Napisano: 30. mar 2008 - 14:18

KOLIKO STE PLACALI MAJKIN SALAS ?
0

#12 Korisnik je offline   Draganica

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 192
  • Učlanjen: 04.03.08

Napisano: 30. mar 2008 - 16:50

Pogledaj porukusalsita @ 30. 03. 2008 - 14:18

KOLIKO STE PLACALI MAJKIN SALAS ?

Na Majkinom Salašu se klopa, a smešten si na Cvetnom Salašu (to je odmah jedno pored drugog).
Imam sve pohvale za Cvetni Salaš, bili smo prošle godine u avgustu nedelju dana i divno se proveli i odmorili.
Evo linka za cenovnik: http://www.maestoso....as/cenovnik.htm

Ovu poruku je izmenio Draganica: 30. mar 2008 - 16:52

0

#13 Korisnik je offline   Draganica

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 192
  • Učlanjen: 04.03.08

Napisano: 30. mar 2008 - 16:54

Uh, a evo linka i za jelovnik na Majkinom Salašu.... :P
http://www.maestoso....sr_jelovnik.htm
0

#14 Korisnik je offline   fancica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 26.12.07

Napisano: 26. avg 2008 - 14:48

Htela bih da za vikend odem do nekog salasa u Vojvodini, bilo bi preporucljivo da tamo postoje neki sadrzaji, na pr: bazen, konji, da ima sta da se vidi u okolini i naravno domaca kuhinja. Znaci, da bude lepo :)! Neki predlog?
0

#15 Korisnik je offline   slatkiš

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 279
  • Učlanjen: 17.06.07

Napisano: 30. avg 2008 - 17:20

Ono što mogu od srca zaista da preporučim jer često idem tamo je salaš 137. U blizini Novog Sada, na nekih 12 km udaljenosti, u blizini Čeneja nalazi se ovaj presladak salaš. Jedno nema , a vidim da ti je "potrebno" to je bazen. Konji, više nego odlična hrana, lep smeštaj,sobe (pogledaj na njihovom sajtu ) ma uživanje za sva čula, uveče su tu neizbežni tamburaši... Postaviću par fotkica, čisto da ti "zagolicam " maštu...
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postoji škola jahanja , možeš da se vozaš kočijama itd...
0

• (8 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com