Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

MILOS

52 odgovora na temu

#1 Darjitza96

backpacker

• Član
  • Poruka:42

Napisano: 17. Jan 2010 - 19:10

Moze li neko da mi kaze nesto vise o Milosu??? :D :D Hvala unapred...
Postavljena slika
:srce: :srce: :srce:

#2 manduvil

putnik

• Član
  • Poruka:155

Napisano: 29. Jan 2010 - 15:58

lepo je
ostrvo je poznato po stenovitim plazama i prelepom moru
razlikuje se od tipicno grckih ostrva po plazama, ako odes gledaj da uplatis neku voznju brodicem (jer se do jedne od najlepsih plaza Kleftiko samo tako moze doci)
i ako odes obavezno probaj Karpuzenia - pitu od lubenice, fenomenalna je :)

#3 Ultralamb

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 03. Feb 2010 - 14:20

Obavezne plaze: Tsigrado, Provatas, Sarakiniko...
Link ka jos detalja u mom potpisu.

#4 spartakus

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 10. Feb 2010 - 17:42

Pozdrav svima.

Moja supruga i ja nameravamo ovog leta (oko 10.Juna) da letujemo na Milosu sest dana,a ztim na Kritu (Hanija) isto toliko
Zanima nas da li je pametno ici na bum,ili rezervisati sobe,i brodske karte unapred,zatim kakve cene mozemo da ocekujemo,
kao i gustina feri linija na pomenutim rutama.Svaka vasa iskustva su dobrodosla

#5 Ultralamb

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 17. Mar 2010 - 22:03

Ja smem da se zakunem (na osnovu dosadasnjeg iskustva) da cete u junskom periodu, pogotovo 10. juna, komotno moci da se iskrcate sa broda - aviona na Milos uperite prstom u bilo kom pravcu i nadjete smestaj na "bum". I to po veoma povoljnim cenama. Mi jesmo kampovali na Milosu, ali nas je u avgustu opsedalo toliko ljudi sa ponudama za sobni smestaj da ja ne znam sta bi tek bilo u junu.
Link za trajekt Milos - Krit:
http://paleologos.fo...pgres.exe?PM=BB
Trenutno je jedina kritska luka Heraklion u ponudi, ali ce mozda biti i Chania u sezoni.

#6 spartakus

backpacker

• Član

Napisano: 18. Mar 2010 - 09:49

Pogledaj porukuUltralamb @ 17. Mar 2010 - 22:03

Ja smem da se zakunem (na osnovu dosadasnjeg iskustva) da cete u junskom periodu, pogotovo 10. juna, komotno moci da se iskrcate sa broda - aviona na Milos uperite prstom u bilo kom pravcu i nadjete smestaj na "bum". I to po veoma povoljnim cenama. Mi jesmo kampovali na Milosu, ali nas je u avgustu opsedalo toliko ljudi sa ponudama za sobni smestaj da ja ne znam sta bi tek bilo u junu.
Link za trajekt Milos - Krit:
http://paleologos.fo...pgres.exe?PM=BB
Trenutno je jedina kritska luka Heraklion u ponudi, ali ce mozda biti i Chania u sezoni.

Hvala puno na informacijama,ali resili smo da kombinujemo Milos i Paros,medjutim izgleda da je problem veza izmedju ta dva ostrva.

#7 Mirko

svetski putnik

• Član
  • Poruka:525
  • muški

Napisano: 18. Mar 2010 - 21:33

mislim da kada pocne sezona sa trajektima...u stvari da kada izadje raspored voznje..a t je negde pocetkom maja meseca...situacija sa trajektima ce ti biti mnogo jasnija...mislim da izmedju ostrva to sve funkcionise bez problema...mozda ces imati matematiku da na nekom ostanes 5 dana a na drugom 8...ali to ti sigurno nece pokvariti letovanje...moj ti je savet da sacekas raspored polaska trajekta pa na osnovu toga isplaniras svoj put.

#8 Ultralamb

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Mar 2010 - 21:50

Apsolutno tacno. Kompanija Nel Lines je svake godine imala prevoz od Parosa do Milosa preko usputnih ostrva, imam i fotografije reda voznje iz 2007 i 2009 sa lica mesta, tj sa table na samom ostrvu. Trenutno ni na sopstvenom sajtu nemaju ovu ponudu jer je rano.

#9 Mirko

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Mar 2010 - 22:57

Pogledaj porukuspartakus @ 18. Mar 2010 - 09:49

Hvala puno na informacijama,ali resili smo da kombinujemo Milos i Paros,medjutim izgleda da je problem veza izmedju ta dva ostrva.

gledaj preko neta...da sto bolje upoznas ova dva ostrva...a za datume i precizan plan putovanja kada budu bile gotove satnice i raspored trajkta...

#10 spartakus

backpacker

• Član

Napisano: 21. Mar 2010 - 10:12

Pogledaj porukuMirko @ 18. Mar 2010 - 22:57

gledaj preko neta...da sto bolje upoznas ova dva ostrva...a za datume i precizan plan putovanja kada budu bile gotove satnice i raspored trajkta...

Sta mozemo da ocekujemo sto se cena smestaja tice?
Uzeli bi neku jeftiniju sobu

#11 Mirko

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. Mar 2010 - 12:14

to ne znam..nisam bio nikada tamo..ali postoje planovi da ove godine sa porodicom odemo tamo na nedelju dana...i ja bas guglam po netu i razgledam koje sve opcije postoje...ako neko nadje nesto zanimljivo...predlozite...mozda mozemo zajedno da im skidamo cenu :)

#12 spartakus

backpacker

• Član

Napisano: 22. Mar 2010 - 14:45

Pogledaj porukuMirko @ 21. Mar 2010 - 12:14

to ne znam..nisam bio nikada tamo..ali postoje planovi da ove godine sa porodicom odemo tamo na nedelju dana...i ja bas guglam po netu i razgledam koje sve opcije postoje...ako neko nadje nesto zanimljivo...predlozite...mozda mozemo zajedno da im skidamo cenu :)

Najpovoljnije sto smo nasli je 25e za sobu po danu,izvesni zac marie apartmani.
Na slikama izgleda skromno,ali pristojno

#13 DANIZ

backpacker

• Član
  • Poruka:15

Napisano: 03. May 2010 - 15:32

Pogledaj porukuspartakus @ 21. Mar 2010 - 10:12

Sta mozemo da ocekujemo sto se cena smestaja tice?
Uzeli bi neku jeftiniju sobu

CAO,,
evo citam postove,i ne znam da li ste se opredelili za smestaj u Milosu preko neta ili idete pa sta najdete...ja sam nasla sobe po 30eur ,a mislim da kada tamo dodjes moze jos jeftini da se nadje smestaj, a guzva sigurno u junu nece biti. obzirom da su poceli sa -special offer (jun,septembar)...
Ja sam odlucila da putujem slicno kao ti u junu na Milos,ali me jedino brine trajekt,,,sve sto sam za sada nasla su super -jat isl...ako bi mi mogao dati detaljnije informacije o trajektima ako ih imas ,bila bi ti zahvalna!!!HVALA

#14 spartakus

backpacker

• Član

Napisano: 03. May 2010 - 18:08

Pogledaj porukuDANIZ @ 03. May 2010 - 15:32

CAO,,
evo citam postove,i ne znam da li ste se opredelili za smestaj u Milosu preko neta ili idete pa sta najdete...ja sam nasla sobe po 30eur ,a mislim da kada tamo dodjes moze jos jeftini da se nadje smestaj, a guzva sigurno u junu nece biti. obzirom da su poceli sa -special offer (jun,septembar)...
Ja sam odlucila da putujem slicno kao ti u junu na Milos,ali me jedino brine trajekt,,,sve sto sam za sada nasla su super -jat isl...ako bi mi mogao dati detaljnije informacije o trajektima ako ih imas ,bila bi ti zahvalna!!!HVALA

Evo jedan koristan link http://www.forth-crs.gr
Cime planiras da putujes do Atine?

#15 DANIZ

backpacker

• Član
  • Poruka:15

Napisano: 03. May 2010 - 19:09

Pogledaj porukuspartakus @ 03. May 2010 - 18:08

Evo jedan koristan link http://www.forth-crs.gr
Cime planiras da putujes do Atine?
NECE da mi ocita link na eng.,,,ali bila sam i na ovom linku.STO se tice trajekta,mislim da ne moze da se nadje ispod 30 eur u jednom pravcu,cini mi se da jedino ANEK daje neki popust ako ides u oba smera sa njima-56 eur.
Ali meni ti datumi nikako ne odgovaraju.ZANTE cesce ide,ali je povratna sa njima 68 eur.
Sto se tice puta do Atine,jos nisam sigurna sta da radim.Najverovatnije balkan-fleksipass,,malo je cimanje.Ali vozovi od Soluna do Atine idu cesto i putuje se oko 6 sati.Nasla sam red voznje vozova(putnicki-regularni)jer samo za te vozove vazi balkan-flexi bez doplate).IZ Soluna- 7,35;12,43 ; 16;46; 22;35;23;39 h,ali sam cula da moze da se nadje dosta povoljno AVION???mada ja za sada nisam nasla tako nesto kada u cenu dodam takse...
Busom mi se cini ipak preveliko cimanje????

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0