Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Letovanje u Egiptu,BEZ agencije!?

29 odgovora na temu

#16 melany

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 12. Feb 2010 - 10:42

Pogledaj porukucamisa10 @ 11. Feb 2010 - 23:28

Izvini a ciji pasos imas? Ako je pasos Srbije, pa viza se kupuje na granici? 15 U$D na granici - "Welcome to Misr" :)

Imam novi pasos Srbije

#17 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5942
  • muški

Napisano: 12. Feb 2010 - 14:34

Za Egipat nije bitno da li imas novi ili stari pasos. Procedura je ista. Na aerodrumu mozes kupiti vizu.

Ovu poruku je izmenio ljerka: 04. May 2011 - 05:54
obrisan citat, direktan odgovor na post

Postavljena slika

#18 neda

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 12. Feb 2010 - 23:05

Viza se dobija za bukvalno 24 sata, bar sam je ja dobila u tom roku.

Treba da se odnese rezervacija povratne avionske karte, a za hotel trazi da ti na mail ili faksom posalju rezervaciju hotela. I jos platis vizu 12 dolara i to je sve. Odlazak u ambasadu se ne zakazuje, samo odes ujutru, mislim izmedju 8 i 10, ali nisam 100 posto sigurna za vreme, i pokupis je sutradan u popodnevnim satima, mislim negde izmenju 15 i 16. Pozovi ambasadu pa proveri termine, evo brojeva 2650-585, javlja se zena na srpskom.

Ali vizu daju knap, u dan za period koji trazis.

Inace viza ne moze da se dobije na aerodromu po sletanju, ako ides u sopstvenoj reziji.

U rezervaciji samo treba da pise tvoje ime i prezime, broj pasosa i period u kome ces biti u hotelu, i to je sve, ni jedan podatak vise.

Ja sam tako prosla u septembru.

Ovu poruku je izmenio neda: 12. Feb 2010 - 23:10

#19 KFC

backpacker

• Isključen
  • Poruka:30

Napisano: 12. Feb 2010 - 23:19

Pogledaj porukuneda @ 12. Feb 2010 - 23:05

Inace viza ne moze da se dobije na aerodromu po sletanju, ako ides u sopstvenoj reziji.

Otkad? Ja putovala iz BG za Kairo, sama, kupila vizu (markicu) na njihovom aerodromu.

#20 neda

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 12. Feb 2010 - 23:28

U tom slucaju se izvinjavam na pogresnoj informaciji, tako su mi rekli u ambasadi. Ne znam kad si isla u Kairo, ja sam bila pre 4 meseca, moguce je da se u medjuvremenu nesto promenilo.

Ovu poruku je izmenio ljerka: 04. May 2011 - 05:54

#21 melany

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 13. Feb 2010 - 14:22

Juce mi je na jednom drugom forumu na ovu temu odgovorila devojka koja cesto putuje za Egipat kod prijatelja bas kao sto i ja nameravam...Ona mi je rekla da se viza dobija tamo na aerodromu..po izlasku iz aviona apre carine sa leve strane ima neki salter i tu se dobija,placa se 15 E

A dva dana pre toga sam zvala neku putnu agenciju u Bg,prijatna gospodja koja mi se javila mi je rekla potpuno isto i cudila se kada sam joj ispricala sta su mi rekli u ambasadi..

#22 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5942
  • muški

Napisano: 13. Feb 2010 - 14:41

Pogledaj porukumelany @ 13. Feb 2010 - 14:22

Ona mi je rekla da se viza dobija tamo na aerodromu..po izlasku iz aviona apre carine sa leve strane ima neki salter i tu se dobija,placa se 15 E

A dva dana pre toga sam zvala neku putnu agenciju u Bg,prijatna gospodja koja mi se javila mi je rekla potpuno isto i cudila se kada sam joj ispricala sta su mi rekli u ambasadi..

Bas tako. Kada sletis na aerodrum niko te ne pita da li si dosla preko agencije ili induvidualno. U ambasadi rade i nasi ljudi ali od Egipcana najbolje srpski govori portir. Ajde na stranu znanje jezika ali njihovo razmisljanje je identicno nacinu pisanja - obrnuto.

Sa desna na levo.
Postavljena slika

#23 akaboka

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:445
  • ženski

Napisano: 14. Feb 2010 - 13:08

dahab,bila sam prosle godine u Hurgadi u julu.Cim smo sleteli,bilo mi neobicno,drugacija klima,nekako sam jedva disala.Medjutim sutra ujutru,pravo na plazu,skoro svo vreme je pirkao vetric i bilo je jako prijatno.Nisam osetila da je jul mesec i temeratura 37 stepeni.

Ove godine bih ponovo u Hurgadu,jer sam cula da je Sarm vise za ronjenje,da ima dosta korala i da je uglavnom nemoguce uci postepeno u vodu,vec se sa zidica odmah ulazi u dubinu,da ne bih slomili korale,jer su zasticeni.Ako je stvarno tako,onda mi se to nikako ne dopada,pa bih zbog toga opet u Hurgadu.

Koji hotel vam se u Hurgadi dopao i zasto?

Nikako ne bih neki koji je u centru,pre bih neki koji je izolovan,ali da nije npr.tik uz javnu plazu i slicno.

Primetila sam da nije bas lkao sme idealno naci u Hurgadi :)

Mmmmmore :))))

#24 dahab

backpacker

• Član
  • Poruka:12
  • muški

Napisano: 14. Feb 2010 - 22:01

Pa jeste, vlaga bi trebalo da je dosta manja tamo i samim tim bi i visoke temperature trebalo da se bolje podnose.Ali da je vruce-pa vruce je...mislim da je npr u periodu sredina septembra-sredina novembra najbolje otici,i dalje je dovoljno toplo a more je toplije nego u martu-aprilu.Jedini minus je kraci dan jer se smrkava vec oko 6-7 ..
Sto se tice hotela, ja licno ne znam, ne mogu da komentarisem-ja sam svaki put isao sa rancem na ledjima ,spavao po hostelima, u Hurgadi nikada nisam bio,a svaki put u Egipat sam zavrsavao gde? Pa u Dahabu, kakav mi je i nickname Postavljena slika

http://www.touregypt.net/dahabtop.htm

To o hotelima ce neko drugi

Ovu poruku je izmenio ljerka: 04. May 2011 - 05:55

#25 summertime

backpacker

• Član
  • Poruka:49
  • muški

Napisano: 06. Mar 2010 - 00:21

u novembru Hurgada + Kairo, 10 dana + Avio prevoz Coral blue (egipatski prevoznik) 380 eur u hotelima sa 4****. Mislim da u sopstvenom aranzmanu i ne moze da bude jeftinije, jedino zbog duzine boravka, drugi razlog ne vidim.
Smestaj u Hurgadi - Hotel Roma, sasvim solidan, nije neka buka iako je u centru Hurgade (Sekala). U novembru je tamo prelepa klima, jedino sto moze smetati jeste kratak dan. Ali kupati se i suncati se dok u Srbiji krece da pada prvi sneg... no comment!

#26 ledenica

backpacker

• Član
  • Poruka:3
  • ženski

Napisano: 28. Nov 2011 - 22:41

HEj! :)
Danas cijeli dan citam postove na temu Egipta.
Moj dragi i ja smo odlucili da idemo u Egipat, ali posto sam ja zavisnik, i ne mogu da odem tamo da bih bila samo 10-12 dana, odlucili smo da sami organizujemo put. Planiramo da ostanemo 30 dana, tj nocenja.
Vec smo nasli avionske karte, sa samo jednim presijedanjem u Istanbulu. Znaci Podgorica-Istanbul-Cairo. Jer hocemo da budemo u Kairu pa da odatle putujemo dalje... Cijena povratne avio karte za oboje je 864e sa polaskom 30.09.2012. i povratkom 30.10.2012.
Smjestaj je u samom Kairu, u hostelu moji je na bookingu sa visokim ocjenama i mnogo hvaljen. Dvokrevetna soba sa kupatilom, tv, net i svasta nesto. 415e za 30 dana, za nas dvoje naravno. S time sto se na taj period dobija 10% snizenje od strane hostela, pa izadje oko 370e...
Put i smjestaj 1250e za oboje, znaci oko 625e po osobi...
Jos nam ostaje viza koja je 15$, i hrana, pice, izleti i ostale stvari na koje cemo tamo trositi novac...
Zanima me da li je neko radio tako nesto skorije, i je li bio u Kairo, i kakve su tamo cijene, hrane, pica i svega ostalog?
Veliki poz, pa pisite sve sto mislite da ce nam koristiti... :)

#27 dujaspasa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:448
  • ženski

Napisano: 29. Nov 2011 - 11:58

Da li ste uračunali aerodromsku taksu?
Cene hrane i pića u Kairu su slične kao u Beogradu. Ima puno restorana sa brzom hranom, ali mi smo više voleli da jedemo u njihovim restoranima u manjim ulicama i oko :blush: pijaca.
Jeste da je Kairo ogroman i da se za mesec dana ne može sve obići, ali ja bih u tu vašu ideju unela promene.
Evo, ovako. Ostala bih 15 dana u Kairu i obišla gro važnijih mesta, muzeje, piramide, Aleksandriju...
Zatim bih brodom otišla do Luksora, sa razgledanjem gde god brod stane. :srce: U Luksoru bih ostala 5 dana, što je možda malo, ali dosta za prvi put.
Zatim bi brodom otišla do Asuana sa usputnim razgledanjem Edfu i Komombo, U Asuanu bih ostala 5 dana i obavezno bih otišla do Abu Simbela.
Odatle bih autobusom otišla do Hurgade na dva-tri dana, trajektom bih prešla u Sharm el Sheikh na malo ronjenja i onda kući avionom ili autobusom do Kaira, pa kući.
Sigurna sam da vam ni minut ne bi bio dosadan.
Normalno u vašu računicu treba dodati cene svih ulaznica i transportnih troškova. :rolleyes:
Mi smo uglavnom sve ovo prošli, ali kroz više godina odlaska na letovanja.
Uvek smo išli preko naših agencija, a tamo preko njihovih.
U svakom slučaju, pozdravljam vašu ideju.
E, da. Jednom smo putovali u Kairo-Sharm. Sa nama je sedela jedna devojka koja je išla kod prijatelja u Kairo. Zapanjila se kad smo joj rekli da smo mi platili 12 dana 299 e za specijalnu ponudu sa PP, a ona je platila samo avion 240 e!
Treba sve analizirati.
Egipat,Tunis,Kipar,Malta,Grčka,Jordan..

#28 ledenica

backpacker

• Član
  • Poruka:3
  • ženski

Napisano: 29. Nov 2011 - 14:12

Hvala na savjetima. :)
Jednu stvar si me pogresno shvatila. Samo cemo da boravimo u Kairu, pa cemo odatle da idemo sve da obilazimo! Ne pada mi na pamet da samo sjedim u Kairu... :)
Detalje o obilasku jos nismo odredili, ali bi nam dobrodosle cijene ulaza u muzeje i za odredjene ture?
Cula sam da je jeftinije ici u njihove agencije za to nego preko nasih... :)

P.s. Sve taxe su uracunate u cijenu avionske karte. :)

#29 dujaspasa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:448
  • ženski

Napisano: 30. Nov 2011 - 14:17

Evo nekih cena sa ulaznica koje sam sačuvala:
- Giza Pyramides 60 funti
- ulaz u The Great Pyramid 150
- Sunčeva barka 40
- Muzej 50
- The Royal Mummies Hall 80
- Citadel of Salah al Din 40
- Imhotep & Saqqara 50
- Mit-Rahina 30
- Karnak Temple 65
- The Valley of the Kings 80
- Deir Al-Madina 35
- Dandara Temple 35

U Kairu cene:
- dve velike pice, dve pepsi i 1l vode 55
- kafa kod muzeja 7,5 a u Sakari 5
- Antinal (za stomačne probleme) 5
- dopisnica i marka 3,5
- lokalni kombi 1-5 zavisno od lokacije
- taksi uz pogodbu 10 u jednom pravcu uz cenjkanje

Sve ove cene su verovatno malo promenjene jer se sad tamo ne zna "ko pije, a ko plaća".
Egipat,Tunis,Kipar,Malta,Grčka,Jordan..

#30 Zozzi

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 27. Jan 2012 - 17:26

Ovako..trebalo bi za nekih mesec dana da odem kod prijatelja u Egipat.. S' tim sto ja ne bih odsela u hotelu..ja bi bila kod njega.. Pa me zanima da li ja mogu samo da kupim avionsku kartu (planirala sam Beograd-Istanbul-Kairo), naravno povratnu...i da vizu kupim na aerodromu u Kairu, da se ne cimam p oambasadi? I da li mi je u tom slucaju obavezno garantno pismo? PLZ HELP ME...:D:D:D Jako malo vremena, a toliko informacija mi fali..:))

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0