Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Madrid

27 odgovora na temu

#16 lutalica

putnik

• Član
  • Poruka:118
  • ženski

Napisano: 11. Mar 2010 - 21:01

Na oficijalnom sajtu grada Madrida imate najbolje i najsvezije informacije. (www.esmadrid.com)
Evo linka da se skine lista svih muzeja, sa vremenima i cenama.

#17 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • ženski

Napisano: 12. Mar 2010 - 15:36

Odlican link za muzeje lutalice.
@twixy to je sjajna stvar i ja sam bila u Italiji kada je bila nedelja kulture i nigde nismo placali ulaz:))Kojeg datuma si ti bila u Madridu da vidimo da li cemo i mi biti te srece?:)

#18 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 15. Mar 2010 - 12:53

Pogledaj porukuTasha @ 12. Mar 2010 - 15:36

Odlican link za muzeje lutalice.
@twixy to je sjajna stvar i ja sam bila u Italiji kada je bila nedelja kulture i nigde nismo placali ulaz:))Kojeg datuma si ti bila u Madridu da vidimo da li cemo i mi biti te srece?:)

E sad da me ubijes ne znam koji je tacno bio datum.... ipak je to bilo pre dve godine... ali koliko znam dan muzeja je svuda isti... mozda recimo 19. maj, a mozda i ne :-P

#19 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 17. Mar 2010 - 13:23

znaci twixy moze da bude i ne mora da znaci:)kada bi bilo ranije oko 9,10 maja to bi mi bas odgovaralo:))a ja sam toliki maler da cemo u Madridu biti u ponedeljak kada vecina muzeja ne radi:(

#20 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Mar 2010 - 14:06

Tasha, evo sad nadjoh na internetu 18. maj je medjunarodni dan muzeja.
Jos uvek me secanje sluzi.... nisam mnogo omasila :)

Ovu poruku je izmenio twixy: 18. Mar 2010 - 14:06

#21 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 18. Mar 2010 - 15:56

pih bre...za nedelju dana samo cu da omasim taj dan...:(

#22 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 19. Mar 2010 - 15:41

Pogledaj porukuTasha @ 18. Mar 2010 - 15:56

pih bre...za nedelju dana samo cu da omasim taj dan...:(

pa nije tako strasno. prado je cini mi se najskuplji.... a i nama je bilo sve x 2, tako da smo dosta parica ustedeli.

inace, ako malo dana ostajes u madridu nemoj ih previse trositi na muzeje.... oseti grad... fenomenalan je :)

joooooj, sto bih ja opet tamo :)

#23 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 19. Mar 2010 - 16:05

I kako se to obeležava? Sa stanovišta nas, krajnjih korisnika?
(ili prostije rečeno: da li je ulaz besplatan)

#24 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Mar 2010 - 00:50

ma da twixy svega dva dana:( vec sam procitala da imaju i lepe parkove ali me zanima jesi li bila u museo de cera?on je malo skuplji oko 15 eura pa da vidim da li vredi. trazila sam i snimke na youtubu i svi su poprilicno mracni uopste ne mogu da vidim lica figurama:)

#25 Lilica

putnik

• Član
  • Poruka:148
  • ženski

Napisano: 07. Apr 2010 - 23:31

E pa kako od Turiste vajde nema, evo mene. Postavljena slika
Vratih se ja iz Madrida, mislimmmmmmm sta reci, prosto sam Postavljena slika .

Madrid stvarno treba videti. I doziveti. I opet bih posla tamo. Odusevljena sam Retiro parkom (to se zaista ne sme zaobici) - to je njihov Central Park... Neverovatno, u onolikom gradu, kao da ste kilometrima daleko u prirodi a ne u centru Madrida... Nasi bi odmah preracunali koliko je to kvadrata stambenog prostora, na zalost Postavljena slika Ako zelite da uzivate - ravno u Retiro park.

Prado muzej - usli smo nekako izbegavsi guzvu (ni sama ne znam kako), ulaznica 8 eura (cini mi se da je svaki dan od 18-20h besplatan ulaz, ali guzve su neverovatne, tako da je bolje platiti). Vredi dati i vise zaista. Od svih slika (naravno da nisam uspela da vidim sve, trebalo bi cini mi se ceo dan ako covek zeli da bas nista ne propusti), jos uvek sam pod utiskom (negativnim) koji je na mene ostavilo delo Rubensa "Saturno". Najlepsa: El Greco "Pejzaz i mapa Toleda". Jos jedna strasno morbidna: "Bearded woman", ne mogu se setiti ko je autor. U svakom slucaju, sve sto sam videla je pejzaz za oci. Ako mi se ukaze prilika, eto mene opet u Pradu. U Reina Sofia na zalost nisam stigla :(
Flamenco vece - zaista izuzetno. Ako idete sa agencijom, mozda da ipak pokusate da pronadjete dobar flamenco preko lokalnih agencija. Preko nasih je skuplje, dobijete sat vremena predstave i pice. 55 eura. Previse za moj ukus.
Toledo - nekadasnja prestonica Spanije. Obavezno.
Katedrala u Toledu, muvanje po ulicicama ovog starog grada - obavezno. Alkazar nismo posetili - deo se renovira, deo se koristi za vojne svrhe pa nije dozvoljen ulaz.
Pozeljno - da imate tu srecu da vam je vodic Vlado iz agencije Grand (Podgorica). Izuzetan je, zaista. Covek je ziva enciklopedija i sto je najvaznije, vidi se da voli svoj posao.
Korida - nisam isla i ne bih, jer ne mogu da podnesem mucenje zivotinja. Spanska korida - 6 bikova ubijaju u toku predstave, i dok izlazite nude vam sendvice od prvog ubijenog bika. Ne, hvala.
Nocni zivot - nisam bila jer nakon celog dana tabananja, nije mi bas bilo do toga, ali oni koji su bili, rekli su da svakako vredi.
I naravno, Las Rozas Village - raj za kupoholicare. Nista ne kupih, ali uzivah Postavljena slika
Robne kuce - El Corto Englese - puno ljudi kupuje tamo, meni se iskreno ne dopada. Generalno taj nacin organizacije prodaje ne podnosim, tako da verovatno nisam objektivna.
Metro je odlicno organizovan, tako da bez problema stizete na sve strane. Cena jednog pravca - 1 euro.
Paelja - neizostavna. Cene od 13 - 19 eura.
Cene inace - nista specijalno, slicne nasim.
Setnja ulicom "Gran Via" kao i kafica na "Plaza Mayor" - obavezna.
Cene kvadrata stana u centru grada - oko 4.000 eura.

Pitajte ako vas nesto zanima, ne zamerite sto sam ispreskakala - utiske jos nisam sredila. I necu jos dugo, verovatno. Postavljena slika

Postavicu i foto turu ubrzo...

Ovu poruku je izmenio Lilica: 07. Apr 2010 - 23:40

#26 Lilica

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Apr 2010 - 20:10

Evo i foto tura iz Madrida:

http://www.putovanja...a/galerija/3910

http://www.putovanja...a/galerija/3907

#27 Lilica

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Apr 2010 - 21:10

A evo i mini foto-tura iz Toleda, u kom sam na zalost provela svega nekih pola dana :( ali, valjda bude prilike opet...

http://www.putovanja...a/galerija/3914

#28 srdjan86

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 12. Apr 2010 - 13:07

Pitanje za twixy. Ja cu biti u Madridu na dan muzeja 18og maja, pa me interesuje za koje sve muzeje je ulaz besplatan, posto sam video na sajtu Prada i Reine Sofije da pise da je tada ulaz besplatan ali za muzej vostanih figura kao i thyssen nista ne pise. Da li je mozda pesplatan ulaz tog dana i u kraljevu palatu?
I da li su tog dana veliki guzve?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0