Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sulawesi- od raja do...

• Ne možete pisati na ovoj temi
362 odgovora na temu

Anketa: vas favorit... (94 članova je glasalo)

Koja od ponudjenih zemalja u Aziji je po vama najinteresantnija?

Ne možete da vidite rezultate pre nego što glasate. Molimo vas da se ulogujete i glasate da biste videli rezultate.
Glasaj Gosti ne mogu da glasaju

#61 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:298
  • muški

Napisano: 16. Jan 2010 - 00:24

Pogledaj porukuINFOPUTNIK @ 15. Jan 2010 - 02:47

ljubce, jel to ostrvo Malenge i vlasnistvo tog gazde? Zanima me, kako je moguce da tamo nema vise turista...a tako savrseno i tako jednostavno sve. Kako je moguce da tamo ne zivi niko? Mozda zbog posebnih vremenskih prilika u odredjeno vreme?

Evo da se malo i ja ukljucim :) Elem, nesto slicno sam video na Philippines a kako je Indonezija kao i Philippines ogroman arhipelag gde postoje hiljade nenastanjenih ostrva desava se da neka od tih ostrva naseli npr jedna porodica i tu nesmetano egzistira... Iz naseg ugla posmatrano vecina tih tropskih ostrva deluje rajski ali ljudi koji tamo zive tu lepotu dozivljavaju na jedan drugi nacin i njima je mnogo vaznije da li ce tu gde zive imati sta da jedu nego kakva je plaza :) Ljubce je vec vrlo slikovito objasnio kako se do ovakvih destinacija dolaza pa to u startu pojasnjava zasto ovakva mesta nisu vise turisticki zastupljena a uz to treba dodati da se neretko radi o ostrvima na kojima nema struje, vode, osnovne ifrastrukture, adekvatan smestaj, itd... iz svega ovoga proizilazi da ce ovakve destinacija i ubuduce ostati dostupne samo za nekolicinu pravih avanturista...
...every journey begin with a single step!

#62 drugarica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3809
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 00:44

pisi i meni rezervaciju, pa cemo ovako da uzivamo

Postavljena slika

(hvala Pef za smajlice :srce:)
Nesavrsenstvo nije negacija savrsenstva, konacnost ne porice beskonacnost.
To se samo celina pokazuje u delovima, to se beskraj otkriva u granicama...

#63 Timos

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1802
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 01:32

Ljubce, pa gde si ti :) ? Dugujes nam pricu za veceras, nemoj da mislis da cemo da zaboravimo :D

#64 ljubce

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:450
  • muški

Napisano: 16. Jan 2010 - 01:41

Malenge ostrvo je prilicno veliko, a sa suprotne strane naseg "smestaja" nalazi se selo do kojeg je nemoguce doci kopnom zbog nepristupacnog i neraskrcenog terena.Postavljena slika

Postavljena slika

Na kompletnoj plazi od 200 metara nalaze se samo dve drvene kucice za "smestaj", koje imaju i malu terasicu sa stolicicama i stocicem, na kojoj je idealno u vecernjim satima cekati zalazak sunca.Postavljena slika

Postavljena slika

Mi smo nazalost na Malengeu (iz neznanja) bili samo jedan dan i to zadnji, a ostrvo pored uzivanja nudi i puno mogucnosti za aktivni odmor, jer neke vrste zivotinja npr, Tarsier ne mogu se videti na ostalim ostrvima Togeana,,,Postavljena slika

Postavljena slika

Tarsier je veoma cudna mala zivotinja koja se moze videti samo na par mesta u svetu.
To je inace najmanja vrsta majmuna, koja je aktivna uglavnom nocuPostavljena slika.
Teski su od 100 do 150 grama , visina im je od 120 do 150 cm, a.u poredjenju sa velicinom tela oci su im ogromnePostavljena slika
Ako nemas nista u srcu, onda i nije vazno sta imas u glavi...

#65 pefkari

tasoslijka, kaficanka, putofil

• Član
  • Poruka:21674
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 01:53

Uh, Ljubce! Slika je "WOW"!:D Ova zivotinjica se po enciklopedijama na nasem jeziku naziva "avet"...prvi put jje videh na slici pre jedno 30 i nesto godina...ali si se nesto prevario za velicinu...nije valjda preko metar visoka?:)

Potpis ti je kao da sam ga ja smislila!:D :srce: A zivo me zanima sta je na avataru...stalno menjas slike!
Fotke su ti stvarno za uzivanje! Blago gospodji na medenom mesecu! Ima PRAVOG pored sebe!;) :srce: Veliki pozdrav za oboje!

#66 Анча

kosmopolita

• Član
  • Poruka:6852
  • muški

Napisano: 16. Jan 2010 - 02:37

Ljupce nema spavanje, nema zabusavanja......celu noc da pises postove i ubacujes slike :D

cekamooooooooooo

#67 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9424
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 03:22

Pogledaj porukuSirkepa @ 16. Jan 2010 - 00:24

Iz naseg ugla posmatrano vecina tih tropskih ostrva deluje rajski ali ljudi koji tamo zive tu lepotu dozivljavaju na jedan drugi nacin i njima je mnogo vaznije da li ce tu gde zive imati sta da jedu nego kakva je plaza :) 
Logicno. Sad razmisljam...raj imaju samo oni koji se bore za osnovne fizioloske potrebe...ma, srecniji su garant  :D

Pogledaj porukuljubce @ 16. Jan 2010 - 01:28

Nisam se najbolje izrazio ali odgovor na pitanje ces dobiti u narednom postu.

Turista tamo jednostavno skoro da I  nema t.j. moze se desiti da kako sam vec rekao neki “zaluta” ali  ne moze nikako da se kaze da su Togean ostrva turisticka destinacija…
Jasno, da su turisticka, ne bi mi tako sa uzivanjem posmatrali ovo vase putovanje  :D

Pogledaj porukuljubce @ 16. Jan 2010 - 01:37

p.s. Ne znam sta se desava???

Vec satima kucam poruke I kada hocu da posaljem vrati me na prijavu, a poruku obrise???

To se desava kada dugo kucas, odnosno kada se dugo vremenski zadrzis na odgovoru.

Ovu poruku je izmenio INFOPUTNIK: 16. Jan 2010 - 03:27

......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#68 ljubce

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 16. Jan 2010 - 03:24

Da zavrsimo sa Malengeom jednom lepom fotografijom plaze, i jednim malim osvrtom na vreme provedeno ovde...Postavljena slika

Postavljena slika

...kada se nadjete na ovakvim mestima i u ovakvim situacijama, jednostavno ne znate sta da radite i kako da se ponasate u svemu tome...Postavljena slika

Dok se moja draga sunca, ja iz lezaljke gledam u more i setih se pesme Olivera Dragojevica "trag u beskraju"... uff al bi mi sad prijala onako laganoPostavljena slika

Vec za neko vreme evo me u vodi, pa se i ja suncam, pa poljubim DacuPostavljena slika, pa opet lezaljka, pa "vristim"...
...samo da ne propustim nesto Postavljena slika Postavljena slika

Postavljena slika

Koliko nam je zaoPostavljena slika sto smo na Malenge dosli "kasno" i proveli samo jedan dan, toliko i nijePostavljena slika,
jer ajde da se vratimo tamo gde smo stali i vidimo kako su izgledali
9 prethodnih dana na Togeanu...

Ovu poruku je izmenio ljubce: 16. Jan 2010 - 04:35

#69 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9424
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 03:31

Postavljena slikaEhhh, sta reci posle ovakve fotografije sa ovakvim komentarem. Predivno...svaki sekund vam je bio dragocen i ushicen.Postavljena slika

Taj adrenalin se nije izgubio i u tvom pisanju, kako li je bilo tamo  kada se sva cula postave na najvisi nivo.Postavljena slika

Pokusah bar na tren da zatvorim oci,.... mislim da sam osetila miris te neke cistote.

Da sam bar neka poruka u boci, pa da tako plutam tamo svuda... Postavljena slika 

Ovu poruku je izmenio INFOPUTNIK: 16. Jan 2010 - 04:41

......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#70 drugarica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3809
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 03:56

Postavljena slika
Nesavrsenstvo nije negacija savrsenstva, konacnost ne porice beskonacnost.
To se samo celina pokazuje u delovima, to se beskraj otkriva u granicama...

#71 ljubce

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 16. Jan 2010 - 05:06

Pogledaj porukupefkari @ 16. Jan 2010 - 01:53

Uh, Ljubce! Slika je "WOW"!Postavljena slika Ova zivotinjica se po enciklopedijama na nasem jeziku naziva "avet"...prvi put jje videh na slici pre jedno 30 i nesto godina...ali si se nesto prevario za velicinu...nije valjda preko metar visoka?Postavljena slika

Potpis ti je kao da sam ga ja smislila!Postavljena slika Postavljena slika A zivo me zanima sta je na avataru...stalno menjas slike!
Fotke su ti stvarno za uzivanje! Blago gospodji na medenom mesecu! Ima PRAVOG pored sebe!Postavljena slika Postavljena slika Veliki pozdrav za oboje!

Hvala pef...Postavljena slika
U pravu si "stamparska" greska.Postavljena slika.. od 12 do 15 cm su "visoki"Postavljena slika
A imas i ti jednu "stamparsku"... mislis blago meniPostavljena slika
Postavljena slikaPostavljena slika

#72 ljubce

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 16. Jan 2010 - 05:23

Pogledaj porukuTimos @ 16. Jan 2010 - 01:32

Ljubce, pa gde si ti Postavljena slika ? Dugujes nam pricu za veceras, nemoj da mislis da cemo da zaboravimo Postavljena slika

Pogledaj porukuАнча @ 16. Jan 2010 - 02:37

Ljupce nema spavanje, nema zabusavanja......celu noc da pises postove i ubacujes slike Postavljena slika

cekamooooooooooo

Pogledaj porukudrugarica @ 16. Jan 2010 - 03:56

Postavljena slika

Drugari slab sam bio sa vremenom , a i zeza me kompPostavljena slika

Kakva se ekipica skupila ovde,Postavljena slika... Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika
a jos nam stigo i Sirkepa stari pustolovPostavljena slika

#73 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 07:42

Lepim slikama, divnim komentarima, preneo si nam atmosferu u kojoj i mi forumasi sada uzivamo... nadam se da ce prica biti dugacka.... Postavljena slika

#74 anahita

putnik

• Član
  • Poruka:139
  • ženski

Napisano: 16. Jan 2010 - 14:01

Postavljena slika

moja sledeca destinacijaPostavljena slikaPostavljena slika

pravi edenPostavljena slika

#75 ljubce

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 16. Jan 2010 - 15:02

Pogledaj porukuljubce @ 16. Jan 2010 - 05:23

Drugari slab sam bio sa vremenom , a i zeza me kompPostavljena slika

Kakva se ekipica skupila ovde,Postavljena slika... Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika
a jos nam stigo i Sirkepa stari pustolovPostavljena slika

A ovaj sa zvezdinim salom je Cejlon... Postavljena slikaPostavljena slika

Ovu poruku je izmenio ljubce: 16. Jan 2010 - 15:10

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0