Putovanja.info Forum: Rezervacija hotela preko interneta-online - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (9 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Rezervacija hotela preko interneta-online rezervacija online

#76 Korisnik je offline   Raymond

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 193
  • Učlanjen: 28.02.10

Napisano: 17. mar 2010 - 22:58

Pogledaj porukukondukterka @ 05. jan 2010 - 14:21

To sto ti je hotel ponudio bolju cenu , nije nista nenormalno jer u principu je to i uobicajeno .
Jedino sto moras da vodis racuna u slucaju odustajanja da na vreme otkazes rezervaciju da ti ne bi skinuli sumu za penale .
Najvise su me ( prijatno) iznenadili Bugari od kojih zaista nisam ocekivala da su u turizmu postali takvi profesionalci .
Obicno je cena koju ti nudi hotel najniza , ali mozes proveriti jos neke sajtove gde se taj hotel pominje ( ukucaj ime hotela , mesto u google),
jer se meni desilo da venere.com za isti apartman u Spaniji nudi manju cenu nego booking.com, a lokalni sajt spanski opet manju nego ovi veci booking sistemi . Za Grcku isto koristim , cak i za privatan smestaj njihove lokalne sajtove i saljem mejlove trazeci ponudu u odredjenom periodu
i za odredjeni smestaj . Za Francusku , kontaktiram hotele direktno . ....................itd

Rezervisao sam smeštaj u hotelu klasično uplatom na račun, hotel nije imao mogućnost elektronske rezervacije a u to vreme kad sam rezervisao nije bio na booking.com i sličnim sajtovima. Sada se pojavio kao new na booking.com i cena je veća u odnosu na onu koju mi je menadžer hotela ponudio. Plus na booking.com koliko sam gledao uglavnom se nudi noćenje ili noćenje sa doručkom, retko polupansion ili neka druga varijanta. Pa ipak da sam tada imao opciju uplate preko booking.com, možda bih izabrao tu opciju, jednostavno lakše je i brže nego prepiska sa menadžerom plus banka.

Meni sajtovi poput booking.com koji je koliko shvatam holandski, venere.com koji je koliko shvatam britansko italijanski i hrs.com koji je koliko shvatam nemački deluju veoma pouzdano i profesionalno i nisam čuo da se iko žalio na njih. Za lokalne buking sajtove verovatno treba otvoriti četvoro očiju i raspitati se.

Internet je napravio revoluciju u turizmu i omogućio direktno naručivanje hotela i drugog smeštaja bez agencija. To što oduševljava je neuporedivo veća ponuda u odnosu na ono što nude agencije i skoro neograničena mogućnost izbora. Ono što može biti fakat cene kod agencija uključujući kompletan aranžman (čarter let) mogu se ponekad pokazati nižim, ali i pored toga mogućnost izbora je mnogo ograničenija i verovatnoća lošijeg smeštaja znatno veća a sa dolaskom niskotarifnih avio preduzeća i prednosti agencijskog čarter leta se polako gube.

Ovu poruku je izmenio Raymond: 17. mar 2010 - 23:00

0

#77 Korisnik je offline   Blecic M&V

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 27.02.10

Napisano: 18. mar 2010 - 00:30

Definitivno si u pravu. Da nije interneta jos bi nas razni Putnici i Kompasi drzali u zabludi da su jedino njihovi aranzmani jedini moguci.
Zahvaljujucu bookingu i hrs-u mi cemo od 5 dana u Portugalu biti u 3 razlicita hotela. 21. i 22.05. u Albufeiri, 23 i 24. u Lisabonu i 25. u Faro-u.
zahvaljujuci internetu nas 23. ceka rent-a car, a platili smo unapred i posetu okenarijumu.
sto bi rekle reklame za plastiku - neprocenjivo.
0

#78 Korisnik je offline   qwerty2

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 22.08.06

Napisano: 18. mar 2010 - 16:05

Pogledaj porukuЖељко БН @ 28. feb 2010 - 16:14

Da se i ja uključim sa svojom nedoumicom. Po prvi put sam pokušao napraviti dobar deal direktnom rezervacijom preko interneta i dobio sam cijenu oko 400 evra nižu u odnosu na agencijske ponude. Naime, preko sajta www.gto.gr sam poslao upit za porodično ljetovanje početkom jula na hotel Aristoteles Beach, Atos-Uranopolis, i dobio za oko 1100 evra ono što mi naše agencije nude za oko 1500 (ukalkulisan popust 10 % za kompletnu uplatu unaprijed - do 03.03.2010). Zanima me, na osnovu iskustava drugih članova, da li se smijem usuditi uplatiti sav iznos unaprijed, jer mi je takođe donakle sumnjiva ovako ogromna razlika u odnosu na agencije. Da li je neko radio upite ili rezervacije preko www.gto.gr?
Čovjek sa kojim sa se dopisivao se potpisao kao Rooms Division Manager pomenutog hotela. Inače, planiram izvršiti uplatu direktno na račun hotela koji sam dobio. Prije toga ću tražiti predračun, uz dogovor da mi nakon uplate dostave i račun - vaučer koji ću iskoristiti za dobijanje vize (koja je, eh, još uvijek potrebna nama Bosancima, odnosno posljednjim Mohikancima).
Što se tiče samog hotela koji ima 4*, tako-tako, čini se na osnovu internet-diskusija da ima i puno boljih, ali šta je-tu je, dobio sam dobru ponudu. A hoću da budem u Uranopolisu kako bih, ako Bog da, skoknuo i do Svete Gore.

0

#79 Korisnik je offline   qwerty2

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 22.08.06

Napisano: 18. mar 2010 - 16:10

eh boze,kada zasteka ovaj racunar i ode citat bez pitanja.Elem,zamolila bih Zeljka posto vidim da smo zemljaci :) da  mi kaze kako je rijesio pitanje grcke vize.

I ja sam zeljela da rezervisem neki smjestaj preko neta,ali nisam sigurna da li ce nam ukidati te vize u junu pa mi se ne rezervise.Cini mi se da se oko viznog rezima nista nije mijenjalo, a meni se ne ide u Sarajevo sa malom bebom.Ne ide mi se u Sarajevo po vizu uopste. :smorilo:

0

#80 Korisnik je offline   MirjanaP

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 30
  • Učlanjen: 20.07.08

Napisano: 25. apr 2010 - 09:50

Da i ja dodam svoj stav oko ove teme.Upravo ovih dana brljam po netu i booking.com kako bih direktno
rezervisala letovnaje u Grckoj.Naravno da sam i ja sa malo ne poverenja usla u celu pricu ali zelim pozitivno misliti
i kako kaze moj sin,softverski strucnjak, pa ko vrsi prevare sajt mu nestane preko noci
i naravno taj zacrsi u zatvoru.Ali ,jasno je zasti mi iz Srbije mislimo o prevarama sta god pametno i napredno vidimo i vec od davno primenjivo u svetu,zivimo u zemlji PREVARA.
Dakle, ja lutam po sajtovima i trazim nesto na Skiatosu dosta mi je agencija i njihovih prevara.Pa se kao mi cudimo od dakle tako male cene nalazimo na netu.Ja inace vec godinama putujem individualno tacnije uplatu vrsim preko Travell House,e od sada cu preko neta.Javljam svoja iskustva.
0

#81 Korisnik je offline   Kikisvet

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 513
  • Učlanjen: 05.03.07

Napisano: 11. jul 2010 - 21:13

Imam sledecu situaciju, molim za misljenje.

Kontaktirala hotel direktno u petak, dobila u subotu obavestenje da imaju slobodnu sobu u terminu koji zelim i da izvrsim rezervaciju uplatom depozita na njihov racun. Kako su u tom trenutku banke bile zatvorene (subota popodne) posaljem im mejl da cu uplatiti depozit u ponedeljak prepodne. Na taj mejl nisam dobila odgovor.

Danas popodne mi stigne mejl da, nazalost, ipak nemaju slobodnu sobu za moj trazeni termin. Razocaram se.

Medjutim, nekoliko casova kasnije, iz radoznalosti, odem na booking.com, ukucam ime hotela i vidim da imaju jos jednu sobu u mom terminu. Izvrsim rezervaciju i dobijem potvrdu rezervacije na mejl.

Kako je to moguce?

Da li je moguca greska u sistemu, neazurirani podaci o dostupnosti?

(Proverih odmah po mojoj rezervaciji, kada otvorim stranicu hotela na booking.com, izlazi ono "Sorry, the last available room in ... was booked 57 minutes ago! , a to je moja rezervacija).

Da li moze da se desi da ja, po dolasku na zeljenu destinaciju, dobijem na recepciji : "Sorry, but..." iako imam odstampanu potvrdu booking-a? 

Da li hotel ili booking.com moze da mi, u medjuvremenu, otkaze rezervaciju jer "nema slobodnih soba"?

Hvala na sugestijama unapred.

Ovu poruku je izmenio Kikisvet: 11. jul 2010 - 21:16

0

#82 Korisnik je offline   Soma

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 67
  • Učlanjen: 07.07.09

Napisano: 11. jul 2010 - 21:31

Napisi mail hotelu, na e-mail adresu koju imas na booking.com rezervaciji, navedi broj svoje rezervacije i pitaj da li je sve OK, da li te imaju u evidenciji.
0

#83 Korisnik je offline   Kikisvet

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. jul 2010 - 21:52

Hvala, Soma, to sam upravo uradila.

Nadam se pozitivnom odgovoru, ali onda cu se zapitati sta im se to nije dopalo kod mene prilikom direktnog pokusaja rezervacije. 

0

#84 Korisnik je offline   Kikisvet

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 11. jul 2010 - 23:27

Interesantno, "gazda" hotela mi je upravo potvrdio uspesnu rezervaciju.

Ili je neko, u medjuvremenu, otkazao rezervaciju ili mu se nije cekao ponedeljak za (ne)garantovanu uplatu na racun.

Kreditna kartica i gvozdena vrata otvara.  :D

0

#85 Korisnik je offline   Igor Janosevic

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 15
  • Učlanjen: 15.04.08

Napisano: 04. sep 2010 - 01:41

Pročitavši celu temu stekao sam utisak da je MOGUĆE IZVRŠITI REZERVACIJU HOTELA preko sistema BOOKING.COM, koristeći VISA INTERNET karticu banke INTESA.
Ipak, kako prvi put želim da rezervišem hotel online, nije na odmet da još jednom jasno pitam:

-Može li VISA INTERNET kartica banke INTESA da se koristi za bukiranje u sistemu BOOKING.COM?( moja nedoumica nastaje zbog činjenice da je ovo debitna a ne kreditna kartica )

-Da li se pojmovi PRE-AUTORIZACIJA i REZERVISANJE SREDSTAVA odnose iskljucivo na kreditne kartice, ili vaze i za debitne kartice?

Unapred hvala na odgovoru
Igor
0

#86 Korisnik je offline   padabre

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 149
  • Učlanjen: 07.01.08

Napisano: 06. sep 2010 - 23:18

-1-Može li VISA INTERNET kartica banke INTESA da se koristi za bukiranje u sistemu BOOKING.COM?( moja nedoumica nastaje zbog činjenice da je ovo debitna a ne kreditna kartica )

-2-Da li se pojmovi PRE-AUTORIZACIJA i REZERVISANJE SREDSTAVA odnose iskljucivo na kreditne kartice, ili vaze i za debitne kartice?

-1- Sigurno da može da se koristi ta kartica za booking.Ja sam juče rezervisao hotel u Češkoj pomoću Banca intesa internet visa card.

-2-Gornji odgovor ti važi i za ovo pitanje.Iz iskustva znam da sam rezervisao hotel (sa pred-računom od 900 evra) kada sam na računu imao 20 evra.Dakle prilikom rezervacije smeštaja sistem proverava samo važnost kartice, ali ne rezerviše potrebna sredstva i ne treba na računu imati toliko novca koliko bi iznosio račun za boravak u hotelu.
0

#87 Korisnik je offline   Igor Janosevic

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 15
  • Učlanjen: 15.04.08

Napisano: 15. sep 2010 - 19:15

Vratih se sa putovanja, pa da iznesem svoja iskustva:

Istina je da portal booking.com ne pravi problem kada se koristi visa internet kartica i da prihvata rezervaciju.
Medjutim, problem nastaje kada ta rezervacija bude prosledjena hotelu, koji onda pokusa da proveri da li je kartica aktivna i ne dobije povratnu informaciju.
Naime, nekoliko sati posto mi je booking.com potvrdio rezervaciju, stigao mi je novi mail od njih u kome su me obavestili da hotel nije mogao da proveri vaznost kartice, te da se ulogujem, promenim podatke o kartici ili dam drugu vazecu karticu ukolikom zelim da mi rezervacija ostane.

Ljubazna operaterka banke inteza mi je objasnila da je problem u tome sto hoteli uglavnom podatke o karticama koje dobiju od booking.com unose rucno preko pos terminala, a da visa internet kartica ne moze da se koristi na pos terminalima, vec iskljucivo za kupovinu preko interneta pri cemu povlacenje sredstava sa kartice vrsi odgovarajuca banka elektronskim putem.

Elem, resenje problema je bilo vise nego jednostavno.

Dovoljno je samo dati podatke bilo koje kartice koja nije internet.Ja sam ostavio podatke debitne visa electron, u padajucem meniju sam rekao da je to visa, i hotel nije pravio nikakav problem.

neki moj zakljucak je da hotel ni ne moze da proveri da li je kartica debitna ili kreditna, vec samo da li je aktivna. ukoliko tu proveri vrsi preko pos terminala ( sto je slucaj sa hotelima ) onda je visa internet neupotrebljiva, a upotrebljiva je svaka druga kojom moze da se plati u prodavnici ili da se podigne novac iz bankomata.

Pozdrav
0

#88 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 15. sep 2010 - 20:04

Igore, meni se to dogodilo samo jedanput kada je bilo u pitanju "non refundable". U svim ostalim slucajevima je prolazilo bez ikakvih problema, cak i kada nije bilo novca na racunu.
0

#89 Korisnik je offline   Soma

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 67
  • Učlanjen: 07.07.09

Napisano: 15. sep 2010 - 20:10

Hm, moja iskustva su nesto drugacija. Imam kartice Raiffeisen banke, Visu Electron i Visu debitnu i uvek su bile potpuno neupotrebljive za booking.com i hrs.com. Svaki put bi se hotel javio sa obavestenjem da nisu mogli da verifikuju karticu. Vise sa tim karticama ni ne pokusavam da nesto rezervisem. Doduse, Raiffeisenova Visa Electron ni nema klasican broj kartice - krš živi :wacko:

A zavisi nekad i od hotela, dva puta mi se desilo da hotel proverava da li je na kreditnoj kartici raspoloziv iznos u vrednosti jednog nocenja. Dobijem sms da mi je sa kartice skinut iznos tog jednog nocenja, ali ne bude skinut, tj. ne pojavljuje se kasnije na izvodu.
0

#90 Korisnik je offline   Heinz

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 45
  • Učlanjen: 12.06.10

Napisano: 22. sep 2010 - 08:27

Zato treba imati kreditnu, revolving.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. sep 2010 - 12:30

0

• (9 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com