kondukterka @ 05. jan 2010 - 14:21
Jedino sto moras da vodis racuna u slucaju odustajanja da na vreme otkazes rezervaciju da ti ne bi skinuli sumu za penale .
Najvise su me ( prijatno) iznenadili Bugari od kojih zaista nisam ocekivala da su u turizmu postali takvi profesionalci .
Obicno je cena koju ti nudi hotel najniza , ali mozes proveriti jos neke sajtove gde se taj hotel pominje ( ukucaj ime hotela , mesto u google),
jer se meni desilo da venere.com za isti apartman u Spaniji nudi manju cenu nego booking.com, a lokalni sajt spanski opet manju nego ovi veci booking sistemi . Za Grcku isto koristim , cak i za privatan smestaj njihove lokalne sajtove i saljem mejlove trazeci ponudu u odredjenom periodu
i za odredjeni smestaj . Za Francusku , kontaktiram hotele direktno . ....................itd
Rezervisao sam smeštaj u hotelu klasično uplatom na račun, hotel nije imao mogućnost elektronske rezervacije a u to vreme kad sam rezervisao nije bio na booking.com i sličnim sajtovima. Sada se pojavio kao new na booking.com i cena je veća u odnosu na onu koju mi je menadžer hotela ponudio. Plus na booking.com koliko sam gledao uglavnom se nudi noćenje ili noćenje sa doručkom, retko polupansion ili neka druga varijanta. Pa ipak da sam tada imao opciju uplate preko booking.com, možda bih izabrao tu opciju, jednostavno lakše je i brže nego prepiska sa menadžerom plus banka.
Meni sajtovi poput booking.com koji je koliko shvatam holandski, venere.com koji je koliko shvatam britansko italijanski i hrs.com koji je koliko shvatam nemački deluju veoma pouzdano i profesionalno i nisam čuo da se iko žalio na njih. Za lokalne buking sajtove verovatno treba otvoriti četvoro očiju i raspitati se.
Internet je napravio revoluciju u turizmu i omogućio direktno naručivanje hotela i drugog smeštaja bez agencija. To što oduševljava je neuporedivo veća ponuda u odnosu na ono što nude agencije i skoro neograničena mogućnost izbora. Ono što može biti fakat cene kod agencija uključujući kompletan aranžman (čarter let) mogu se ponekad pokazati nižim, ali i pored toga mogućnost izbora je mnogo ograničenija i verovatnoća lošijeg smeštaja znatno veća a sa dolaskom niskotarifnih avio preduzeća i prednosti agencijskog čarter leta se polako gube.
Ovu poruku je izmenio Raymond: 17. mar 2010 - 23:00

Citiraj
Odgovori na ovo