Ima vec na nekoj temi:
Banca Intesa izdaje Visa Internet karticu - ja je imam i radi sasvim OK (doduse nisam placao hotele, jos uvek).
Moze je dobiti bilo ko, jer raspolazete samo onim sto uplatite na nju. Negativno je sto ipak morate sacekati, tj ne moze se dobiti odmah. Naravno, nije Intesa jedina, verovatno sve (ili vecina) banke izdaju takvu karticu.
Sto se sigurnosti placanja karticama tice, dovoljno je da je date prodavcu (bilo gde) u ruke i imace ne samo broj kartice, vec i onaj "sigurnosni" CVV kod, tako da nije internet nista nesigurniji od najobicnijeg "live" placanja. Nikada nemojte davati bitne podatke ukoliko web strana nije "sigurna", tj, ukoliko u naslovu nema http
s://www.adresa.com, kao sto ne treba placati na stranama koje nemaju neki certifikat o sigurnosti online transakcija
Evo primera sa ovog sajta:
i sa drugog sajta - online placanje: kada kliknete na ovakvu ili slicnu oznaku >
dobijate ovakav prozor >

naravno, pozeljno je da nije istekao, kao sto se vidi sa slika: vazi do 02.12.2010. Skrenuh sa teme.
Sta je poenta? Ipak izvaditi tu internet karticu
Druga mogucnost je da kontaktirate hotel i probate da se dogovorite oko placanja preko racuna, tj trazite profakturu sa uputstvima za devizno placanje, pa pravac banka. Cini mi se da je moguce uplatiti u inostranstvo po profakturi (mada, Srbija je ovo).
Ovu poruku je izmenio predrag: 21. feb 2010 - 12:48