Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Rezervacija hotela preko interneta-online rezervacija online
Napisano: 06. jan 2010 - 22:43
Napisano: 06. jan 2010 - 22:59
Moja cerka je takodje student i to privatnog fakulteta i prva viza joj je bila multi , 6 meseci , 90 dana .
Cak sam i ja bila jako iznenadjena ali objasnjenje je bilo u vremenu osiguranja od godinu dana koje je imala preko Viza kartice na kojoj naravno nije imala nista .
Elem sta je bilo , bilo je i nepovratilo se .
Daj Boze da Vi mladi konacno krenete da putujete mnogo vise jer za Vas ima zaista jeftinih varijanti ako niste previse razmazeni a stalo vam je da vidite bar Evropu .
Ponude za volontiranje ( komplet placeno samo treba recimo da skuvate neki nas nacionalni rucak) , napisete neki sastav na temu , naravno, demokratije i budete gost nekog skupa u Holandiji ili slicno ...................auuuuuuuuuuu, sto nemam vase godine , 'Ladno bih sa 50 evrica i ruksakom krenula na put , ali Odmah !!!
Sad mi treba malo vise prostora za kremice i pantofne al veruj da 3 meseca godisnje koliko imam odmora , ni jedan dan ne provedem ni u kuci ni u Srbiji .
Napisano: 08. jan 2010 - 17:53
Napisano: 09. jan 2010 - 16:15
U ovom slucaju je za poredjenje uzeta agencija Argus (jer su me prvi put ODRALI od cene ) , ali isto tako mogla je biti i bilo koja druga agencija . Zato , posvetite malo vremena svom bukiranju i ustede su FANTASTICNE !!
Ovo je samo jedan primer a imam ih onoliko
E , ovako .....
neznam dali da pojasnjenje sta nase agencije rade stavim na drugu temugde ce biti posecenije , pa ce vise putnika saznati ili ovde , ali kakoje u skladu sa temom , za sada ovako.
Godinama zaobilazim agencije jer sam odavno shvatila sta rade .Dalekood toga da oni uzimaju 20% , konacan racun njihovog ugradjivanja jeBESKONACAN I DRSKO BEZOBRAZAN !
Da se ne bi zavrsilo prozom dacu vam najjednostavniji primer mog proslogodisnjeg zimovanja u hotelu Flora , Borovec
i to u apartmanima Dejzi koji su novijeg datuma nego sam hotel a daleko bolji od njega .
Nase agencije ga cak i nemaju u ponudi mada pripada hotelu .
Uzecu za poredjenje agenciju ARGUS koja nas je prve godine ODRALA ,i ono sto smo mi kasnije regularno placali .
Cene se nisu menjale a o kvalitetu , odnosu prema gostu , preciznosti itacnosti stranog vodica koji je 24 sata bio dostupan , ......ne vredini uporedjivati .
Na sajtu Argusa , http://www.argus.rs/strana.php?idA=90#naci cete i cenovnik za Floru ali sam hotel i tamo ce cena za4/krevetni apartman biti 409 evra po osobi u sta ulazi smestaj ,boravisna taksa i osiguranje ( koje je btw oko 1e po danu po osobi-pritom sumnjivog kvaliteta jer za sve do 100 evra placate sami a poslerefundirate i navlacite se sa njima ). Znaci, ARGUS, BEZ HRANE , 4/KREVETNI APARTMAN IZNOSI 1636 EVRA .Na to dodajte polu pansion koji ako se dobro secam ,iznosi oko 18 evra po danu po osobi , za 7 nocenja to iznosi 504 evra.
ARGUS , suma sumarum , 1636 + 504 = 2140 evra a jos niste ni stali na stazu . a ni doputovali .
Sad cu vam kopirati pismo koje sam dobila od menadjera Dejzi apartmana, Flora rezidence hotela koje sam ja dobila radi rezervacije iobjasnjenja nacina uplate .
Apartment hotelFlora ****Borovets
ReservationConfirmation
Dear Mr.
We send to you offer pleasefind the following
confirmation
Arrival/checkin 10.01.2009
Departure/checkout 17.01.2009
1.Studio– 120 euro/per night – 1 adult and 3 children – 10,15,17 years/
The price includes:bed,breakfast,dinner,pool,touristinsurance,resort tax,VAT,parking
Total – 840 euro
Required deposit – 50% (420eur) from the total amount payable til 01.12.2008
Bank account details:
Bank: Raiffeisen bank
SWIFT BIC: RZBBBGSF
Bank account eur: BG15RZBB91551466710709
Beneficiary: “XB 2005”LTD
M.O.L. Peter Veselinov
We’d appreciate it if youcould let us know you send the deposit.
We’ll be happy to have youas our guests!
Jedini popust je dobijen na dete od 10 godina ali zato u tu cenu je usao i bazen i parking sa cuvarom
koji je dosta bitan u Bugarskoj, ako ne zelite da vas boli glava , apreko agencije se extra doplacuje i jedno i drugo tj tamo na licu mesta.
Dakle
ARGUS 2140 EVRA
FLORA hotel direktno 840 EVRA
DALI TREBA JOS NESTO DODATNO OBJASNJAVATI !!!????
Napisano: 16. jan 2010 - 18:28
Evo mene je npr. u odnosu na travel house tj. dertour Hotel Bonvecchiati direktno izneo nekih 300 evra manje,što priznaćete nije malo.
Sve je vrlo lagano,samo da se malo uđe u fazon...mislim da je ovaj vid bukiranja - direktno sa hotelom najbolji za Evropu i USA,ali za Aziju,Indiju ili Afriku se ne bih usudio.
Inače,kakva su vaša iskustva sa rezervacijama preko booking.com...kakva je razlika u odnosu na direktnu rezervaciju preko hotela?
PS:Šta od ovih odgovora i potvrda hotela nosim kao rezervaciju?
I da li je bolje da platim u kešu ili karticom,pošto sam našao negde informaciju da može da se desi da zablokiraju sumu u iznosu rezervacije,pa ako platimo u kešu da zaborave da odblokiraju...da li se to dešava?
Pozzz
Napisano: 19. jan 2010 - 13:52
Kao prvo interesuje me da li je sigurnije rezervisati direktno preko web-stranice hotela ili preko booking.com-a?
Pošto nemam još uvjek kreditnu karticu, koliko novca moram uplatiti da bi mogla rezervisati- da li je dovoljno uplatiti samo za 1 noć ili mora biti uplaćen čitav iznos ( 1 nocenje je 130 eura, u hotelu koji me interesuje, ali ja želim rezervisati za 10 noćenja, znači li to da moram imati 1330 eura na kartici s kojom rezervišem??
Hvala punoo!!
Napisano: 19. jan 2010 - 16:47
Inače,kakva su vaša iskustva sa rezervacijama preko booking.com...kakva je razlika u odnosu na direktnu rezervaciju preko hotela?
PS:Šta od ovih odgovora i potvrda hotela nosim kao rezervaciju?
I da li je bolje da platim u kešu ili karticom,pošto sam našao negde informaciju da može da se desi da zablokiraju sumu u iznosu rezervacije,pa ako platimo u kešu da zaborave da odblokiraju...da li se to dešava?
Pozzz
Azija i Indija funkcionise jos bolje . Ama bas bez ikakvih problema . Cak i ako camac rezervises da te prebaci sa jednog ostrva na drugo , nema nikakvih problema .
Najbitniji ti je njihov papir sa odgovorom da si rezervisao , sta i koju vrstu usluge . Mada , JA UVEK NOSIM CELU PREPISKU .
Jos mi nigde nisu skinuli nista sa kartice pre nego sto je doslo vreme za placanje( na kraju) . Mozda je bolje cak placati kesom na licu mesta jer kroz transakcije nasih banaka , uvek nekako ispadne vise , valda zbog raznih provizija
Iskustvo sa booking.com?? Najbolje informacije o hotelu dobijem tamo , rezervisala i sa praznom karticom ako sam neodlucna ( pa otkazala u roku ). Za najbolje utiske koristim www.tripadvisor.com , stim sto kad englezi komentarisu bacim pola u vodu ( oni su prave cepidlake )................I jos nesto , booking je jedan od skupljih sistema , traba traziti to isto i na drugim , nekad se prodje dosta jeftinije.
@nella
Na booking.com za svaki hotel imas odredjeni nacin placanja i to ti stoji na toj stranici ( procitaj !) i tu kaze sta se trazi i dali se uopste trazi da se plati . Uglavnom , nista, i tada ne moras ni da imas ista na racunu .
S obzirom na cenu , ako ti je ista , mozes gde hoces , ali ako je hotelska jeftinija , slobodno plati i hotelu .
Napisano: 20. jan 2010 - 16:51
Hvala puno kondukterka!!
Napisano: 20. jan 2010 - 17:03
Na bookingu skoro da uvek mozes da otkazes 48 sati ranije a placas kad izlazis iz hotela a tu mozes i keshom.
Broj kartice im uglavnom sluzi za no-show turiste i to je sasvim ok
Kad zavrsis rezervaciju , odmah ti posalju potvrdu na mejl koji im das , stampas i to je CELA PROCEDURA !!
PS ( Mislim da cu uskoro da otvorim savetodavnu agenciju za turizam bez viza
Napisano: 22. jan 2010 - 13:30
http://www.viennahotelstart.com
http://www.bratislavahotelstart.com
Rezervacije Hotela za Budimpestu, Bec i Bratislavu... Potpuno besplatno... Ja sam koristio za Budimpestu, dovoljno je da odstampate rezervaciju i donesete u hotel, mada i to nije obavezno, soba ce vas cekati...
Napisano: 24. jan 2010 - 20:42
moze li neko na mail da mi posalje svoju rezervaciju nekog hotela ili hostela, da vidim kako izgleda, pa da "napravim" sebi jednu
planiram na prolece do Beca, jezera Madjore , MIlana i jos svasta usput, ali ne bih nista da rezervisem , jer ne znam tacno kada cu ici, idem autom, pa za svaki slucaj da imam na granici, da me manje cimaju
hvala
nesa.bojana@gmail.com
Ovu poruku je izmenio Nesapancevo: 24. jan 2010 - 20:43
Napisano: 25. jan 2010 - 13:25
Napisano: 26. jan 2010 - 00:56
To je to!! Tako cu... hvala
Ovu poruku je izmenio Nesapancevo: 26. jan 2010 - 01:05
Napisano: 26. jan 2010 - 11:19
Citat
Plaćanje: Ukupna cena rezervacije će biti naplaćena na dan rezervacije.
Otkazivanje rezervacije: Ukoliko otkažete ili izmenite rezervaciju ili u slučaju da se ne pojavite, ukupna cena rezervacije će biti naplaćena.
Jasno, te sobe/datume izbegavaj.

Citiraj
Odgovori na ovo