Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Italiju

• Ne možete pisati na ovoj temi
139 odgovora na temu

#31 Katalina

turista

• Član
  • Poruka:72
  • ženski

Napisano: 21. May 2007 - 15:24

Dragi moji,

ko treba da izda potvrdu o tome da je moj poslodavac (sedište mu je u Novom Sadu a ja radim u Bačkoj Palanci) uplatio poreze i doprinose za mene na plati za poslednjih godinu dana?
Zvala sam Fond PIO, Poresku upravu...niko ne zna a to traži Italijanska ambasada uz dokumentaciju za vizu turističku!

#32 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 21. May 2007 - 17:27

Iskreno, prvi put cujem za tu potvrdu. Znam da neke ambasade traze M obrazac, koji moras uzeti iz socijalnog, ali ovoooo :)
Idem samo logikom ko to moze da izda zato sto je plata veliki skup razlicitih poreza i doprinosa...
javice se vec neko pametniji od mene :)

#33 Katalina

turista

• Član
  • Poruka:72
  • ženski

Napisano: 23. May 2007 - 13:43

E ovako: pronašla sam sve, to se zove PIO obrazac za vizu i izdaje ga Republički fond za penzijsko (pod normalno, kažu da to nije retkost da im se traže te potvrde) prema mestu stanovanja, sadrži listing predatih M4 obrazaca od strane poslodavca, izdaje se po JMBG !

Italijanska ambasado... sve sad imam !!

#34 jenny

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 23. May 2007 - 13:44

Katalina, u januaru ove godine vadila sam turisticku vizu za Italiju i prvi put cujem da tako nesto traze. Uz potrvrdu o radnom odnosu, odobrenom godisnjem odmoru i primanjima u firmi za zadnja tri meseca, potreban ti je obrazac M4, fotokopija radne knjizice i potvrda iz Zavoda za socijalno o upisanom radnom stazu (tj. potvrda da je tvoja firma uredno placala doprinose i podnosila obrazac M4). Verovatno je u pitanju ova potvrda, jer ne znam koju drugu mogu da traze. Ja sem ove nista nisam drugo vadila sto se firme tice.

Puno srece!!!!!!!

#35 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. May 2007 - 14:22

Katalina @ 23. maj 2007 u 12:39

E ovako: pronašla sam sve, to se zove PIO obrazac za vizu i izdaje ga Republički fond za penzijsko (pod normalno, kažu da to nije retkost da im se traže te potvrde) prema mestu stanovanja, sadrži listing predatih M4 obrazaca od strane poslodavca, izdaje se po JMBG !

E tek mi sad nista nije jasno :) Od kad postoji listing M4, zar ne postoji samo jedan M4 za svakog zaposlenog

#36 jenny

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 23. May 2007 - 14:35

Nisam ni ja nesto upucena u to ali evo sta znam: M3 i M4 obrasci popunjavaju se pri svakoj prijavi radnika kod zasnivanja radnog odnosa, ali se svakog meseca takozvani obrazac M4 predaje zavodu za socijalno i penziono kao potvrda o uplacenim doprinosima, bez njih koliko znam ne upisuje se radni staz. Ovo znam iz razloga sto je kod nas u firmi knjigovodja "zaboravljao" da ih predaje pa kada sam otisla u socijalno da izvadim tu potvrdu za italijansku ambasadu ispalo da nema podataka o mom radnom stazu a inace u firmi radim 10 godina.

#37 natasha_2009

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 15. Aug 2007 - 15:01

Da li neko zna, posto sam odbijena za italijansku vizu pre mesec dana, postoji li odredjeni vremenski period u kom ne bi trebalo da apliciram za istu? Nisu mi lupili odbijenicu u pasos ali svakako sam odbijena. Negde sam nacula da 6 meseci ne bi trebalo da se priblizavam ambasadi :), ali ja studiram italijanski jezik i to mi je neophodno.... Pomoc, molim vas,m posto nigde ne mogu da nadjem tu informaciju?

#38 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 18. Mar 2008 - 23:50

Imao bih par pitanja oko potrebne dokumentacije.
Ako je neko u toku, voleo bih da se javi pa da popricamo o tome.

Nikola

#39 twixy

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 19. Mar 2008 - 10:47

Ne znam da li ti je od neke pomoci ali ja sad vadim spansku vizu

#40 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 19. Mar 2008 - 13:47

A ja ne znam kako bi TO meni bilo od pomoci...
Zanima me da li kopije dokumenata koje se predaju - moraju da budu overene.

#41 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 19. Mar 2008 - 14:10

Pogledaj porukuNikola S. @ 19. 03. 2008 - 12:47

Zanima me da li kopije dokumenata koje se predaju - moraju da budu overene.

DA! Ja sam prošle godine za Nemačku vizu nosio fotokopiju radne knjižice,gde je svaka strana morala biti overena pečatom i potpisom,kao i štamapanim slovima napisano ime onoga ko je to overio(tako su tražili)! Naravno i original na uvid!

Jel si ti sredio odmor?

#42 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 19. Mar 2008 - 14:39

Naravno da nisam. Naravno da to nije moguće kod mene na poslu. Sa švercom tone kokaina u providnom kamionu preko granice ne bi bilo problema, ali ja nekako uvek tražim - nemoguće. Ali, ima tu fora, kako da ga sroče, a da ih ne strefi gnev božiji (ili inspekcijski).

A to overavanje: da li ti overe na poslu (konkretno za knjižicu) ILI možda u sudu ili opštini?

#43 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 19. Mar 2008 - 14:55

Pogledaj porukuNikola S. @ 19. 03. 2008 - 13:39

A to overavanje: da li ti overe na poslu (konkretno za knjižicu) ILI možda u sudu ili opštini?

Ma na poslu ti to odradi administrativno-finansijski radnik ili sekretar škole!

#44 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 19. Mar 2008 - 15:06

Ok, ali meni trebaju i kopije pasoša (prva strana i dosadašnje vize) i kopije kreditnih kartica.
Mislim da ću to da im dam neovereno, pa ne moraju sve da dobiju po onim stavkama tamo!

#45 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 19. Mar 2008 - 15:18

To sam sve i ja neovereno predao!

Ma najbitniji im je onaj izvod iz penzionog,kada imaš to ni ne pogledaju ostalo,ali naravno traže!

Pošto traže i orginal knjižicu na uvid i overenu kopiju ja to sve poneo,a onaj šta sređuje papire u ambasadi nije ni pogledao original pogledao a vratio!

Ovu poruku je izmenio Roli: 19. Mar 2008 - 15:21

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0