Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Nova godina u Solunu

• Ne možete pisati na ovoj temi
74 odgovora na temu

#61 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 23. Dec 2011 - 05:51

Vizantijski muzej je otvoren 2 januara, cena ulaznice 4 eurPostavljena slika , proverena informacija na zvanicnm sajtu.

#62 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 23. Dec 2011 - 21:47

E ovo je prava stvar :klap:. Prošle godine je bio zamandaljen pa ću ga posetiti drugom prilikom

Ovu poruku je izmenio suki: 04. Jan 2012 - 09:37
nema potrebe citirati ako se odgovara na predhodni post

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#63 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 23. Dec 2011 - 21:52

Pogledaj porukuMicka_Nis @ 22. Dec 2011 - 22:27

Koliko znam,vode nas u Kosmos,zadnji dan,znaci 04.januara.Tako da cu tamo da sopingujem a od sopinga u Solunu mrka kapa :) A znas li kakav je hotel " Holiday Inn " ?

Najbolje je da odeš na neki od sajtova poput booking.com Venere ili Tripadvisor-a. Tamo imaš minuimum po 50 kritika posetilaca iz celog sveta sa detaljima o sobama, usluzi, čistoći hotela, kvalitetu isharena, Wi Fi besplatan ili ne, parking i sl.
Imajući u vidu da je Holiday Inn, trebalo bi da je sve ok. Ipak je to svetski brend. Beogradski Holiday Inn je sjajan. Opet, najbolje je da poisetiš gore pomenute sajtove pa da pročitaš šta kažu gosti koji su tamo bili.

#64 Micka_Nis

backpacker

• Član
  • Poruka:32
  • ženski

Napisano: 24. Dec 2011 - 17:19

Da,da isla sam na te sajtove...mislim oni mi nisu nesto merodostojni jer mnogo NAGRDE hotele.Malo preteruju ali dobro.I da,jos nesto...mada je mozda o tome vec pisano...cula sam da malo van centra postoje radnjice koje rade i 01.-02.-03.januara.Ne znam da li znate nesto o tome?!

#65 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Dec 2011 - 21:23

Tripadvisor je imao pre godinu ili dve aferu da se napišu loše kritike o hotelima a potom platiš sajtu da obrišu loše kritike. Ima dosta drugih sajtova gde se mogu naći kritike iz celog sveta. Istini za volju, čudni su prohtevi turista. Nekome smeta tvrd jastuk, nekome što nema tv kanala na engleskom jeziku mada je najbizarnija opaska bila napisana od strane nekog Japanca koji je kao najveću zamerku hotelu naveo što je privezak za ključeve težak :lud: no, koliko ljudi, toliko ćudi...
Nisam čuo za te radnjice na obodu grada. Uglavnom smo se držali centra i uživali na suncu.

#66 Micka_Nis

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 27. Dec 2011 - 17:22

Ma naravno...koliko ljudi,toliko cudi :) Vise se i ne opterecujem sopingom,ako bude nesto-bice.Idem da odmorim i da uzivam...Srecna svima Nova Godina :)))))))))

nema potrebe citirati ako se odgovara na predhodni post

#67 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 31. Dec 2011 - 16:08

@Micka i Infoputnik

Molim vas kada budete imali malo vremena da odvojite za forum i da podelite vaša iskustva sa ovogodišnjeg dočeka Nove Godine u Solunu.

#68 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 03. Jan 2012 - 09:55

Pogledaj porukuBarkmann @ 23. Dec 2011 - 21:47

E ovo je prava stvar :klap:. Prošle godine je bio zamandaljen pa ću ga posetiti drugom prilikom

Moja topla preporuka, zanimljiv i odlicno postavljen, pre nekoliko godina proglasen za najbolji evropski muzej.;)

ps. Obisli i tvoj kafic Cardhu shateau pored Bele kule, malo jace cene, ali ugodjaj fantastican. :)

Ko voli lep pogled i vidikovce, otici obavezno na vrh starog grada do kule, postoji mali kafe sa cijeg krova puca divan pogled na ceo Solum i more, dok vas iza ledja cuvaju njegovi stari bedemi. uhhh divote!

#69 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9423
  • ženski

Napisano: 04. Jan 2012 - 01:29

Ukratko cu napisati kako je bilo u novogodisnjoj noci u Solunu.
Barkman, Baki70 hvala vama na sugestijama koje ste mi uputili pre polaska i dosta su mi znacile :). Sada cu reci par reci oko NG, a tamo na temi o Solunu imacu i nekoliko zanimljivosti gde ce mi opet trebati pomoc Bakija :blush:
Krenuli smo ranom zorom i posle izuzetno loseg puta kroz Makedoniju (sneg koji je neociscen stajao na prevojima)stigli u Solun u 10h. Smestili se u Rotondu, solidan hotel koji smo bukirali preko Boking com. Ocekivano sunce nas nije sacekalo vec veoma ostar vetar i oblacno, hladno vreme. :nea: Subjektivni osecaj neverovatno hladan :tuga:
Postavljena slika

Malo smo tracili vreme po pijaci i kaficima. Pijaca vrlo zivahna i veoma dobro snabdevena ribom, mesom, maslinama, grickalicama, suvim vocem i svim i svacim. Kafici puni, svi lagano cavrljaju, lampe greju, Grci ljubazni ...pravo uzivanje.

Postavljena slika
Popodnevni odmor u hotelu i mala dremka pred vecernji izlazak, negde, bez konkretnog plana. Hotel Rotonda je dosta udaljena od centra tako da smo naredne izlaske po gradu i obilazak isli autom.
Sada o samoj veceri.Postavljena slika

Kao sto je Barkman vec rekao, Grci nemaju nista organizovano vec si prepusten sam na odabir jako oskudnog mesta za sedeljku. Kako smo zeleli da se stacioniramo u Ladadiki u nekoj tavernici, to nismo uspeli jer od ponudjenih koje su radile, bila je potrebna rezervacija. Mesta nije bilo. Malo smo se promuvali i pronasli sasvim zadovoljavajuci rock kafe i vece proveli ugodno u dobroj muzici i tek nakon 1 h posle ponoci i u zivoj svirci.

Postavljena slika
Ono sto mi je bilo zanimljivo je da oko 2 h su ulice bile pune. Svi su izasli i zakrcili saobracaj, kafici su se punili i bez ikakve euforije kao sto to biva kod nas, uzivali su opusteno ko sa drustvom ko sa devojkom.

Postavljena slika
Sve u svemu, mi smo se dobro proveli sa nasim prijateljima iako nam je prvi plan bio taverna, ali sta da se radi :don-t_mention:
Naredna dva dana je bio turbo obilazak, sa suncanim i prijatnim vremenom, ali o tome na temi o Solunu :D

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 04. Jan 2012 - 13:00

......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#70 Micka_Nis

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 06. Jan 2012 - 15:10

Evo i ja da se oglasim :) Mi smo stigli u Solun 31.ujutru oko 08h.Taj dan nam je bio bas naporan jer smo u hotel mogli da udjemo tek posle 14h,tako da smo imali 6h slobodnog vremena.Malo je bilo losije vreme,kisica je padala i bilo je dosta hladno.Inace,mi smo boravili u hotelu " Holiday Inn " i za hotel imamo samo reci hvale.Ima 5 zvezdica i to zasluzeno.Usluga,komfor,higijena,hrana,sve je bilo na zavidnom nivou.Hotel je od Aristotelovog trga udaljen nekih 20-ak minuta,u Ignazia ulici je.
Sve radnje nisu radile do 03.januara,tako da ko je krenuo u soping mogao je tek da sopinguje 03.ili 31.-odmah po dolasku.Mada,po meni mnogo su skupi Grci.Markirane radnje su paprene,u Bg-u su mnogo pristupacnije cene.Jedino sto je bilo fino i pristupacno za nas dzep je " Bershka ".Ovako,one obicnije radnjice,u kojima nisu markiranje stvari...ne znam,ja sam ih poistovetila sa nasim Kinezima.A skuplji su nego Kinezi.Tako da od mog sopinga nista nije bilo :/
BELA KULA je bila otvorena 02.januara.
Sto se tice kafica,mogu reci da je i to dosta skupo...Piva su im po 6eura,kafe 4,5e,vino malo oko 7e.Posto smo mi iz Nisa,to je kod nas dosta jeftinije,ali za Bg ne znam bas.
Na Aristotelovom trgu postoji jedna pekara-poslasticara koju vredi posetiti,ko voli slatkise :) Cene kolaca i torti su 2.20e.To je ok,i odlicni su.
Ja sam se vise skoncentrisala da vam napisem o cenama,pa koga zanima jos nesto neka pita :)

#71 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. Jan 2012 - 23:27

Грци кукају да је криза а цене су папрене.:zvizduk:
Мени је уопштено Солун мало скуп спрам онога што нуди за тај новац. Примера ради, Берлин или Праг су доста јефтнији а знаменитости града су одличне. Потпуно супротан однос цена/квалитет у односу на Солун.

#72 jeca.........

backpacker

• Član
  • Poruka:24

Napisano: 21. Feb 2012 - 22:20

Molim te reci mi kako se zvao tak rock kafic gde ste slavili novu godinu i gde se nalizi posto cesto putujem za Solun a nisam videla gde se pusta rock muzika

Hvala unapred

#73 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9423
  • ženski

Napisano: 21. Feb 2012 - 23:07

Nalazi se u Ladadiki
Postavljena slika

evo kako izgleda i kako se zove
Postavljena slika

a dobro smo jeli u taverni takodje u Ladadiki...mmmmm. Stoljnaci su kao novine :)
Postavljena slika

Barkman, nije bas da Solun nema znamenitosti. Lep je i veoma dobar za obilazak. Svaki grad nosi u sebi svoju draz. ;)
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#74 jeca.........

backpacker

• Član
  • Poruka:24

Napisano: 23. Feb 2012 - 13:03

Hvla ti puno :D

#75 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Feb 2012 - 23:33

Ova taverna sa novinama je apsolutni hit :klap:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0