Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Strana 1 od 1
NEPOZNATI DEO CRNOMORSKE OBALE
Napisano: 15. dec 2009 - 21:56
Ima li iko turisticko iskustvo sa Turskim delom obale Crnog mora!?
Napisano: 06. mar 2010 - 01:41
i mene je to isto interesovalo... sigurno da postoje velike prirodne pescane plaze (jer ih inace ima dosta u Bugarskoj)
Napisano: 06. mar 2010 - 12:16
Malo sam se pozabavio ovom temom pa sam pronasao dva odlicna sajta
na kojima se opisuju Crnomorska mesta i hoteli(slike itd.)Evo adr.
tatilsepeti.com ; travelguide.com.tr
p.s.Na turskom je KARA DENIZ (Crno more)
na kojima se opisuju Crnomorska mesta i hoteli(slike itd.)Evo adr.
tatilsepeti.com ; travelguide.com.tr
p.s.Na turskom je KARA DENIZ (Crno more)
Napisano: 01. jun 2010 - 14:09
Ишао сам ја прошле године на Турску обалу Црног мора. Шта те занима конкретно?
Napisano: 01. jun 2010 - 14:17
Ишао сам ја прошле године на Турску обалу Црног мора.
Pa napisi u kojim mestima si bio, da li je hladno more, kakvi su hoteli i usluga i kako ti se sve to cini.
Pozdrav
Pa napisi u kojim mestima si bio, da li je hladno more, kakvi su hoteli i usluga i kako ti se sve to cini.
Pozdrav
Napisano: 03. jun 2010 - 00:43
Био сам у месту Шиле (Şile) , 70ак километара од Истанбула. Кренуо сам и за место (на турском се пише Ağva али не знам како се то чита на српском) али сам се вратио на пола пута јер ме је страшно мрзело да возим.
Даље, не знам одакле људима идеја да је море хладно, дивље, пусто и да на њему не постоји туризам? (Ово сам чуо од 100 људи а нико није био тамо). Обала је већим делом каменита са већим или мањим потпуно пешчаним плажама и са великим таласима таласима. Пејзажи су дивни. Има много мање људи у односу на сва друга мора на којима сам био а чини ми се и да су људи културнији. Био сам смештен у приватном смештају а цене су знатно веће него на пример код нас на Јадранском. Двокреветна соба је била 15 евра са доручком а тако се и креће цена по граду.. Ваљда је то због близине Истанбула? Ми смо били смештени 20ак метара од мора. Овде је и храна у ресторанима и продавницама доста скупља од на пример Мраморног мора. Има и неколико хотела у граду и преговарање око цене је могуће. Иначе, прилично мирно место иако има скоро 30.000 становника. Има и лепу пешачку улицу. Ако неко иде колима нека не брине за ауто.Ех, да, од сада ћу само на турско црно море.
Ево линка ка чланку википедије па га погледајте и на другим језицима и преко Гугл Земље. Хм, не могу да се сетим шта још да пишем. Ако се неко сети нека пита.
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eile
<h1 id="firstHeading" class="firstHeading">
</h1>
Даље, не знам одакле људима идеја да је море хладно, дивље, пусто и да на њему не постоји туризам? (Ово сам чуо од 100 људи а нико није био тамо). Обала је већим делом каменита са већим или мањим потпуно пешчаним плажама и са великим таласима таласима. Пејзажи су дивни. Има много мање људи у односу на сва друга мора на којима сам био а чини ми се и да су људи културнији. Био сам смештен у приватном смештају а цене су знатно веће него на пример код нас на Јадранском. Двокреветна соба је била 15 евра са доручком а тако се и креће цена по граду.. Ваљда је то због близине Истанбула? Ми смо били смештени 20ак метара од мора. Овде је и храна у ресторанима и продавницама доста скупља од на пример Мраморног мора. Има и неколико хотела у граду и преговарање око цене је могуће. Иначе, прилично мирно место иако има скоро 30.000 становника. Има и лепу пешачку улицу. Ако неко иде колима нека не брине за ауто.Ех, да, од сада ћу само на турско црно море.
Ево линка ка чланку википедије па га погледајте и на другим језицима и преко Гугл Земље. Хм, не могу да се сетим шта још да пишем. Ако се неко сети нека пита.
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eile
<h1 id="firstHeading" class="firstHeading">
</h1>
Napisano: 05. jun 2010 - 16:52
Hvala ti na informacijama
mada mislim da ove nase agencije nece raditi ponudu hotela na tom delu turske obale
Napisano: 05. jun 2010 - 22:38
Dzibril @ 05. jun 2010 - 15:52
Hvala ti na informacijama
mada mislim da ove nase agencije nece raditi ponudu hotela na tom delu turske obale 
А шта ће ти агенција уопште? Има хиљаду начина да се дође до Истанбула а одатле исто толико за било који град на Црном мору па уз поћом пантомиме договориш се са газдама апартмана или радницима на рецепцији.
Napisano: 24. sep 2011 - 15:09
Evo da malo osvežim temu. Ja sam ove godine četiri puta prošao duž istočne obale turskog dela Crnog mora, od gruzijske granice do Samsuna. To je otprilike pola turske obale ovog mora. Zadržavao sam se samo par puta u Trabzonu. Inače auto put sve do Samsuna ide duž morske obale tako da mogu da vam iznesem svoje utiske. Ima tu nekog turizma, ali to je po meni ipak lokalnog karaktera, nije da neko zapuca iz Srbije da bi tu letovao. Plaže ima i nisu neke, gotovo da su sve sa šljunkom, vrlo malo ima peščanih. Od granice sa Gruzijom pa do Trabzona, plaže su retke i male, kasnije ih ima znatno više i uređenije su, ali nije to ono što se može videti na turskom sredozemnom ili egejskom moru. Po meni jedino ako se obilaze znamenitosti ovog dela Turske (a ima svašta da se vidi) ima smisla provesti i neko vreme u letovalištima na ovoj obali.
Strana 1 od 1

Citiraj
Odgovori na ovo