Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sta izabrati Lisabon vs.Valensija

• Ne možete pisati na ovoj temi
7 odgovora na temu

Anketa: Lisabon ili Valensija

Ovo glasanje je javno. Ostali članovi će biti u mogućnosti da vide koju ste opciju odabrali.

Koji grad je bolje izabrati

Ne možete da vidite rezultate pre nego što glasate. Molimo vas da se ulogujete i glasate da biste videli rezultate.
Glasaj Gosti ne mogu da glasaju

#1 Marina@

backpacker

• Član
  • Poruka:24
  • ženski

Napisano: 14. Dec 2009 - 11:34

Treba mi pomoc pri odabiru aranzmana,jer se dvoumim izmedju ova dva grada-Lisabon vs.Valensija. Inace jedan aranzman ukljucuje sledece gradove u Spaniji(Barselona,Valensija,Granada,Sevilja),dok je drugi Spanija-Portugal-Italija(Barselona,Lisabon,Djenova).
Inace,dvoumim se zbog ova dva grada jer Lisabon izgleda zanimljiv ali s' druge strane i Valensija. Sta je po vama bolje,je li neko bio u neki od ovih gradova,ako moze neki kraci opis/utisci?

#2 supermen

turista

• Član
  • Poruka:60

Napisano: 14. Dec 2009 - 23:00

meni je lisabon lepsi i zanimljiviji od valensije,ali je bolja prva kombinacija jer je ukljucena andaluzija(granada i sevilja),najlepsi deo spanije;)

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Jan 2011 - 23:56
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#3 komisura

putnik

• Član
  • Poruka:186
  • ženski

Napisano: 15. Dec 2009 - 00:13

Slatke muke! :srce: Od nabrojanih gradova, bila sam u Barseloni i Valensiji. Po meni je bolja prva opcija koja pokriva gradove u Španiji, jer donekle zaokružuje sliku o jednoj zemlji. U konkurenciji sa ova ostala tri španska grada, Valensija je lep dodatak ali mislim da ćeš u ostalim gradovima više osetiti duh Španije, pogotovo u Sevilji i Granadi. Valensija je više grad za život/posao/studiranje nego turistički "must-see" u Španiji. Možeš pogledati moju foto-turu o Valensiji i opise na temi Valensija. Bila sam vrlo kratko u ovom gradu, i moja preporuka (ako se odlučiš za varijantu sa Valensijom) je da obavezno posetiš Grad umetnosti i nauke, koji je fascinatan!

U Lisabonu nisam bila, ali lično mislim da su i Portugalija i Španija toliko lepe zemlje svaka za sebe, da im treba posvetiti barem po jedno zasebno putovanje! :D

#4 Marina@

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 15. Dec 2009 - 01:21

pa i ja sam mislila da je bolja prva opcija jer se vidi ono najbolje od jedne zemlje,i time se stekne neki kompletniji utisak o toj zemlji,dok ova druga tura nudi samo malo od obe ,i ne daje bas kompletan utisak ni o jednoj.
Ipak je bolje posvetiti ovih 17 dana samo Spaniji i upoznati je malo detaljnije,a Portugal moze i da saceka.
Hvala na savetimaPostavljena slika

#5 Marina@

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 15. Dec 2009 - 01:26

Pogledaj porukukomisura @ 15. Dec 2009 - 00:13

Možeš pogledati moju foto-turu o Valensiji i opise na temi Valensija.

Super ti je ova foto tura i ovi utisci iz Valensije,tako da cu definitivno u Spaniju...i posle tvoje FT jedva cekamPostavljena slika Postavljena slika Hvala

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Jan 2011 - 23:57
skracen citat

#6 komisura

putnik

• Član
  • Poruka:186
  • ženski

Napisano: 15. Dec 2009 - 10:51

Nema na čemu, sigurna sam da ćeš se divno provesti u svakom slučaju, gradovi koje planiraš da obiđeš su divni. Kad putuješ? Da znamo kad da očekujemo slike :)

#7 Marina@

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 15. Dec 2009 - 21:20

Putovanje je planirano tek u aprilu,ali ce pre toga biti karneval u Veneciji,u februaru.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Jan 2011 - 23:57
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#8 zlatko sremac

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • muški

Napisano: 16. Dec 2009 - 11:26

u Valensiji nikad nisam bio,tako da neću o toj turi govoriti,ali drugu turu sam obišao i savetujem ti da DA :)
djenova prelep mali gradić, klasični mediteranski italijanski, o Barsi neću trošiti reči
Lisabon je isto prelep, ja sam bio za novu godinu i bilo je oko 20 stepeni ,neki su se i kupali u okeanu,u Lisabonu ima mnogo toga za videti(imaš moju oskudnu foto turu), a imaš i oko lisabona jako lepih mesta(20-30 km od Lisabona bozom,koji nije skup) ima neko mestašce koje je najzapadnija tačka u Evropi i za 4e,kad sam ja bio, izdaju ti uverenje da si bila na najzapadnijoj tački.....
Jedini negativan utisak je malo veća nesigurnost negu u drugim gradovima, ima mnooogo imigranata, i jako al jako puno džeparoša
inaće lisabon je kao rođen za šoping

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0