Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Italija Livigno

3 odgovora na temu

#1 #Livigno

backpacker

• Član
  • Poruka:1
  • muški

Napisano: 06. Dec 2009 - 23:36

Malo ljudi zna za ovo predivno zimovaliste.Ako je neko bio vec neka podeli svoja iskustva sa drugima :) Evo nekoliko opstih informacija o samoj destinaciji.
Poznatoskijalište u italijanskoj pokrajini Lombardia, nalazi se u bescarinskojzoni u blizini italijansko-švajcarske granice. Smešten je na nadmorskojvisini od 1800m, a najviša žičara "Carosello" penje se do 2800m.Skijalište u Livignu podeljeno je na dve suprotne padine koje nisumeđusobno povezane, a kroz središnji deo saobraća shutle bus kojim sedolazi do svih žičara. Ukupno ima 115km staza od toga 20km crnih, 55kmcrvenih i 40km plavih, a centar raspolaže sa 3 gondole, 15 sedežnica i14 ski liftova.
Osim skijanja u Livignu možete da uživate uklizanju, skijaškom trčanju, vožnji bicikla po snegu, motornim sankama,a u večernjim časovima otvoren je veliki broj restorana i kafića.

Beograd- Zagreb - Ljubljana - tunel Karavanke - Lienz - Sillian - Brunico -Bressanone - Bolzano - Merano - Malles (Švajcarska) - prelaz Livigno(otvoren je samo po danu). 1 050 km

#2 ira5

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 07. Dec 2009 - 09:48

da li je mozda neko u toku sa putonjima agencije viva travel i bg-a?

#3 micika84

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 05. Jan 2010 - 01:52

Ovo je jedno od mojih omiljenih skijalista!vec 2 godinu za redom sam bila tamo...
Prve godine sam bila smestena blizu Carosella a sad smo bili u delu Livigna koji se zove Pemont.Pemont je blizi centru i pesackoj zoni ali nije blizu nikakvih staza.Imate tri linije autobusa u Livignu,karta se ne placa ako posedujete skipass.Iz Pemonta je isla samo plava linija tako da smo se bas vozikali da bi smo dosli do nekih od staza ali je zato smestaj bio vrhunski.Mi smo oba puta bili u nedelji kada je free ski(dosta ljudi ovaj pojam shvata kao da je tada besplatan ski pass sto nije tako jer je on ustvari samo te nedelje ukljucen u cenu vecine apartmana)i oba puta smo se sjajno proveli.Ne mogu da kazem koja strana mi se vise svidja za skijanje,Carosello ili Mottolino jer su obe prelepe,najvise ima crvenih staza koje su uvek sredjene i predstavljaju pravo uzivanje za voznju.Autobusom u svakom trenutku mozete preci sa jedne strane na drugu,mi smo praktikovali da prepodne budemo na Carosellu jer je tamo tada sunce a popodne bi presli na Mottolino.Cene su ok,sama cinjenica da je tamo bescarinska zona govori sve,ali evo nekih informacija o pojedinim cenama: kafa na stazi 1,80€,kuvano vino 2,5€,porcija pomfrita od 2,5€ do 3,5 €,pivo je od 3,5 do 5 €..Omiljena picerija nam je bila Bellavista i pice su bile do 8 €,omiljeno mesto za izlazak Homelywood(iznad njega smo bili smesteni prve godine),u prizemlju je sladak bar i prave isto odlicne pice,a na spratu je diskoteka koja je skroz ok (i dozvoljeno je pusenje :kez:).Sto se tice prodavnica,najjeftiniji je alkohol,smirnoff od 1l je 6€,ballantines je oko 6,5-7€,a ni hrana nije tako skupa..

Ukoliko se odlucite za ovo skijaliste iskoristite priliku da posetite i St. Moritz koji je udaljen od Livigna nekih 65km jer sa ski passom iz Livigna u St. Moritz-u imate pospust od 50% na ski pass i to je prilika koju ne smete propustiti.

Pored skijanja,mozete posetiti novi SPA Aquagranda(pogledajte njihov sajt i vidite sta sve Italijani mogu da naprave),ici na nocno skijanje,klizati ili jednostavno setati se mestom jer je prelepo.

U svakom slucaju skijaliste je prelepo i svima bi ga preporucila,ja znam da cu ga opet sigurno posetiti jer mi jedno od omiljenih skijalista u Evropi.

Ukoliko nekoga zanimaju jos neki detalji,pitajte posto je moguce da sam nesto zaboravila! ;)

Ovu poruku je izmenio micika84: 05. Jan 2010 - 01:57

#4 KKatarina

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 07. Nov 2011 - 23:16

Ovo su zaista sve super informacije. Ja sam ove godine donela odluku da idem u Livigno, prethodnih godina sam bila u Banskom i Les2Alpes i nisam nešto BAŠ BAŠ oduševljena, tako da sada ne očekujem ništa...

Upravo sam pogledala sajt Aquagranade i mogu samo da kažem WOOOW!!! Pa je u skladu sa tim i pitanje: kakve su cene za posetu ovog spa programa?

Ono što me ipak najviše zanima, jeste iskrena i što detaljnija preporuka o najboljem putu do Livigna, jer sam pročitala da postoje 3 načina, a da putokazi nisu najbolji... Za informacije se unapred zahvaljujem.

Ono što bih još dodala je to da mi veoma žao što o ovoj temi nema više informacija!!!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0