Ovo je jedno od mojih omiljenih skijalista!vec 2 godinu za redom sam bila tamo...
Prve godine sam bila smestena blizu Carosella a sad smo bili u delu Livigna koji se zove Pemont.Pemont je blizi centru i pesackoj zoni ali nije blizu nikakvih staza.Imate tri linije autobusa u Livignu,karta se ne placa ako posedujete skipass.Iz Pemonta je isla samo plava linija tako da smo se bas vozikali da bi smo dosli do nekih od staza ali je zato smestaj bio vrhunski.Mi smo oba puta bili u nedelji kada je free ski(dosta ljudi ovaj pojam shvata kao da je tada besplatan ski pass sto nije tako jer je on ustvari samo te nedelje ukljucen u cenu vecine apartmana)i oba puta smo se sjajno proveli.Ne mogu da kazem koja strana mi se vise svidja za skijanje,Carosello ili Mottolino jer su obe prelepe,najvise ima crvenih staza koje su uvek sredjene i predstavljaju pravo uzivanje za voznju.Autobusom u svakom trenutku mozete preci sa jedne strane na drugu,mi smo praktikovali da prepodne budemo na Carosellu jer je tamo tada sunce a popodne bi presli na Mottolino.Cene su ok,sama cinjenica da je tamo bescarinska zona govori sve,ali evo nekih informacija o pojedinim cenama: kafa na stazi 1,80€,kuvano vino 2,5€,porcija pomfrita od 2,5€ do 3,5 €,pivo je od 3,5 do 5 €..Omiljena picerija nam je bila Bellavista i pice su bile do 8 €,omiljeno mesto za izlazak Homelywood(iznad njega smo bili smesteni prve godine),u prizemlju je sladak bar i prave isto odlicne pice,a na spratu je diskoteka koja je skroz ok (i dozvoljeno je pusenje

).Sto se tice prodavnica,najjeftiniji je alkohol,smirnoff od 1l je 6€,ballantines je oko 6,5-7€,a ni hrana nije tako skupa..
Ukoliko se odlucite za ovo skijaliste iskoristite priliku da posetite i St. Moritz koji je udaljen od Livigna nekih 65km jer sa ski passom iz Livigna u St. Moritz-u imate pospust od 50% na ski pass i to je prilika koju ne smete propustiti.
Pored skijanja,mozete posetiti novi SPA Aquagranda(pogledajte njihov sajt i vidite sta sve Italijani mogu da naprave),ici na nocno skijanje,klizati ili jednostavno setati se mestom jer je prelepo.
U svakom slucaju skijaliste je prelepo i svima bi ga preporucila,ja znam da cu ga opet sigurno posetiti jer mi jedno od omiljenih skijalista u Evropi.
Ukoliko nekoga zanimaju jos neki detalji,pitajte posto je moguce da sam nesto zaboravila!
Ovu poruku je izmenio micika84: 05. Jan 2010 - 01:57