Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

Gde se hraniti

31 odgovora na temu

#1 ivank1407986

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 27. Jul 2006 - 12:29

Sta probati? Gde? Koliko para?
Uskoro idem u kusadasi, a u hotelu imam uplacen samo dorucak... :rolleyes:

#2 Betty-Boop

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 08. Aug 2006 - 08:34

Bila sam krajem juna u Kusadasiju i sto se tice ishrane,dobro bi mi doslo da mi je neko rekao da su cene i kvalitet veoma razliciti u svim restoranima.Prvih dana sam bukvalno gladovala jer se nisam usudila da jedem "ko zna kakvo meso" <_<
Bili smo smesteni na Ladies bich i sto se tice restorana uz plazu preporucujem "hat-pot" i neka varijacija na Wood(zaboravila sam kako se tacno zove),tu je klopa odlicna a cene su pristupacne,za dve osobe je obilna vecera sa picem oko 10eu.

Sve u svemu,koji god restoran da ima u ponudi english breakfast je dobar jer su Irci,Englezi i Holandjani u velikom broju,njihovi gosti a znamo da su oni izbirljivi :P

U centru je jedan veoma zanimljiv i fin restoran,zove se "kapitan's hause" i klopa je izuzetna i preobilna ali je za nijansu skuplje....ja nisam zalila jer i to "skupo" znaci da je vecera oko 10eu po osobi,sto i nije tako strasno s' obzirom da je restoran bas cool :D

#3 Alejandra

svetski putnik

• Član
  • Poruka:612
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2006 - 00:15

Došla sam iz Kušadasija pre ped dana i preporučujem ishranu u restoranu hotela Sunday na početku Laides Beach plaže (hotel je crvene-bordo boje). Cena je oko 10eur za dve osobe sa pićem. Mi smo skoro svaki dan ručali tamo i sve je bilo ok. Čak vas i posle ručka časte sa parčadima lubenice i kajsijama ili šljivama, a mala deca odmah čim uđu sa roditeljima dobijaju velike lizalice zanimljivih boja :D

#4 nikolam

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 12. Aug 2006 - 15:25

Mislim da je kompletna ponuda restorana u Kušadasiju kvalitetna i da za jako male pare možeš prilično lepo da jedeš. Tako u restoranima u centru grada možeš za 6 lira (to je od prilike 3 evra) da dobiješ kompletan obrok: pileće belo meso ili batak (u zavisnosti šta voliš), veliku porciju pomfrita, salatu po izboru i sok - što je po mom mišljenju prilično OK. obavezno izbegavaj Burger King zato što su cene kaaaaaatastofaaaaaaaaa jedan obrok (na foru BigMek-a, pomfrita i soka) košta 8 evra - KATASTROFA!!! Obavezno gledaj u restoranu da konobar primeti da si iz Srbije jer ćeš automatski dobiti meni na srpskom gde su cene BUKVALNO tri puta niže... Ja sam se vratio pre dva dana i bilo mi je fenomenalno, dobio sam par kilograma tako da o hrani nemoj da brineš... Lep provod...

#5 eruanntion

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 09. Jun 2009 - 10:29

Pozdrav svima!

Nadam se da ću početkom agvusta sa devojkom otići za Kušadasi na malo brčkanja i zezanja (ako uspe pasoš da mi stigne u dogledno vreme :besan: ). Zanima me sledeće. Šta je više isplativo, uplatiti polupansion u nekom hotelu sa 2 ili 3*** (hotel Rosy mi je pao za oko) ili kupovati svu hranu. Znam da se mnogi ljudi ovde žale na kvalitet hrane po hotelima i da se opet sve svede da kupe nešto van. Pod kupovinom hrane naravno ne podrazumevam nikakav lukzuz, nego standardno, doručak u nekoj pekari, kupovina nekih namirnica po marketima, pizza, ručak u nekom restoranu i sl.
Ono što me najviše zanima je da li je 500E džeparca dovoljno za nas dvoje ako se odlučimo da ne uplatimo polupansion. Najviše bi obilazili plaže, izlazili uveče (ni ja ni ona nismo neke pivopije, tako jedno do dva pića za veče nam je više nego dovoljno), a od ekskurzija bi išli do aqua parka, efes i krstarenje.

Hvala unapred!

#6 misko

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 09. Jun 2009 - 12:42

Ja sam prosle godine imao uplacen samo dorucak, i poneo sam nekih 300 eura dzeparca, i bilo mi je vise nego dovoljno.Svako vece smo isli negde drugo da veceramo, rucak gotovo nikad nismo ni uzimali, uglavnom smo uzimali voce, izuzetak dva puta kada smo rucali u hotelu gde smo bili (Ionia), i za male pare smo dobili neku pilecu corbu i spagete sa mesom, recimo da je cena toga bila maksimalno 5 eura.Kompletan meni za veceru se moze naci za 5-6 eura, Passaporte picerija je jako povoljna, tu smo za oko 3 ili 4 eura uzimali parce pice, pomfrit i coca colu.Isli smo na krstarenje i u Aqua fantasy, kupovali smo suvenire, slali razglednice, ja sam sebi uzeo neke sitnice i kazem da mi je bilo sasvim dovoljno 300 eura, s tim da smo i izlazili na pice, koktele, kupovali sladoled, kolace...

#7 buci

backpacker

• Član
  • Poruka:30

Napisano: 14. Jun 2009 - 08:46

Kupuj tamo hranu!!!

Na Ledijs biču i u centru imas da kupi pola pečenog pileta sa pomfritom i salatom za 400 dinara (oko 7 lira)
Njeihov skender kebab, porcija u restoranu je bila oko 600 dinara. Imas naravno i skupih restorana koji su za Engleze... Veliko pivo je do 200 dinara svuda.
U marketima cena hrane je slična kao i ovde. Dovoljno ti je 500e.

#8 buci

backpacker

• Član

Napisano: 14. Jun 2009 - 08:49

A da, cene koje sam navela su od ove godine, juce sam se vratila :)

#9 eruanntion

backpacker

• Član

Napisano: 14. Jun 2009 - 11:03

Hvala misko, hvala buci :D
I jos nesto, kakav je burek i koliko kosta. Da li je kod njih burek isto kao kod nas, ili je vise kao sarajevski burek (naša gibanica) :bez-zuba:

#10 Iva 85

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 14. Jun 2009 - 18:00

Buci
Posto vidim da si bila i u Marmarisu i u Kusadasiju, gde ti je lepse? Jel je Marmaris mnogo skuplji od Kusa? Ja sam bila 2007. u Kushu i bile su sasvim pristojne cene! Ove god idem u Marmaris u Karadeniz (videla sam da si bila tamo i ti),i reci mi ti si bila skroz zadovoljna hotelom?! Ne ocekujem nikakv luksuz... :)
Hvala unapred

#11 MladenD

turista

• Član
  • Poruka:78
  • muški

Napisano: 15. Jun 2009 - 20:15

Po meni 500e za dvoje nije dovoljno ako se nema hrana... Prosle godine sam bio sa devojkom u Kusadasiju, imali smo uplacen polupansion i pored toga potrosili 530e pri cemu tu ne racunam koznu jaknu koju je ona kupila i neke poklone. Znaci samo lezaljke i suncobrani, prevoz do razlicitih plaza, aqua fantasy, izlaske, rucak svaki dan na plazi, voce+dodatna hrana. Mogli smo lako da se skupimo do 500e, ali da nismo imali dorucak i veceru koji nisu sjajni ali znace, ne verujem da bismo prosli sa 500e. Mozda ako si u hotelu na nekoj plazi i ne ides na druge...

#12 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 15. Jun 2009 - 22:10

Ja sam uvek za kupovinu hrane tamo. Tacnije najvise volim ND, moze i bez hrane samo apartmani. Volim da jedem kad mi se jede, gde mi se jede, sta mi se jede, koliko mi se jede , u vreme koje mi se jede...... i tako to. Mozda me to izadje skuplje, ali tako vise volim . Hrana u hotelu, PP me samo sputava, nekako mi ogranicava kretanje i to me izludjuje.
Cak kad sam imala fantasticnu hranu u hotelu (kao u Tunisu) opet me je nekako to sputavalo. PP uzimam samo kad moram, kad nemam izbor hotela sa drugom uslugom (kao sto su hoteli u Tunisu i Egiptu tamo prakticno uopste nema ND tako da ste prinudjeni da uzmete PP ili All).
Kod hrane u hotelima je lose sto ako hrana nije neka, moze da se desi da bez obzira sto imate hranu ipak je kupujete u gradu, tako da vam se duplira trosak. A ako je hrana dobra onda ste super prosli.
Ali to opet sve zavisi od vas, od vasih potreba, navika, zelja....... Tako da svako zna sta mu najvise odgovara. Meni najvise odgovara ND, dok nekom najvise odgovara All.................. sve je to individualno.

#13 eruanntion

backpacker

• Član

Napisano: 16. Jun 2009 - 15:40

buci, pošto si se skoro vratila, možeš li mi molim te reći koje su cene ležaljki i suncobrana na plažama?

#14 buci

backpacker

• Član

Napisano: 20. Jun 2009 - 12:15

eurannation, lezaljke sa suncobranom na long bicu su bile 5evra, a na lejdis bicu su se naplacivale od 15. juna, tako da ne znam. U cuba baru na lejdisu bile su tri evra, ali ce podici cene u sezoni. Burek je kao kod nas sarajevski. Kupi njihov kuvani djevrek super je i svuda ga prodaju.
Iva 85 - Marmaris me ne podseca na Tursku, dosta je lepa marina. Nema centar kao Kusadasi, vec je sve uz obalu, setalisteje dugo 10 km. U Karadenizu ako ti soba gleda na more bice super. Izbegavaj poslednji sprat jer su sobe sa secenim plafonima.
Pozz

#15 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1368
  • ženski

Napisano: 05. Jun 2010 - 19:08

Gledala sam neke slike na MFT i na par puta naletela na neke slikice sa predivnim slatkisima. Da li neko mozda zna gde se tacno nalazi taj desert bar ?
Pokusavala sam preko google map-a da uporedim sa mojim hotelom ali ispada da je Ozsut u Soke-u ...zar SOke nije neko mesto pored Kusadasija ?

pomozite mi .... moram da probam te kolacice :-P

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0