Putovanja.info Forum: Trst i Venecija - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Trst i Venecija

#16 Korisnik je offline   bilja sm.

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 04.08.09

Napisano: 15. mar 2010 - 17:01

Pogledaj porukuandrej26 @ 25. feb 2010 - 21:00

www.trenitalia.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid... , Ovde cete naci vremena polazaka voza, a voz staje u samoj Veneciji u centru na mestu odakle pocinjes obilazak grada.

Reci mi da li ista železnička linija ide kroz Mogliano Veneto i Margheru? Mi ćemo biti u Moglianu, a naši prijatelji u Margheri, pa me interesuje da li možemo sesti na isti voz i izaći zajedno u Veneciji?

Hvala!
0

#17 Korisnik je offline   andrej26

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 986
  • Učlanjen: 04.08.08

Napisano: 16. mar 2010 - 20:49

Ne znam, to vidi na tom njihovom sajtu.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:27
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#18 Korisnik je offline   Sremica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 14.07.10

Napisano: 25. apr 2011 - 13:27

Da li bi neko ko je skoro putovao u Trst i Veneciju, po mogucstvu za Uskrs, mogao da mi napise nesto o utiscima, vremenu, smestaju, cenama, vredi li obilaziti Veronu i Padovu za jedan dan? Putujem 28.4. preko Montesol Travel-a, prvi dan je planiran za posetu Trstu, drugi za Veronu i Padovu, a 1.maj za Veneciju. Aranzman obuhvata tri nocenja u Lido di Jesolu.

Ovu poruku je izmenio ljerka: 25. apr 2011 - 13:43
Razlog promene: smanjen font

0

#19 Korisnik je offline   koldar

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 336
  • Učlanjen: 03.07.07

Napisano: 25. apr 2011 - 16:22

Moj ti je savet da se držiš Venecije, a Veronu i Padovu (fakultativa) ostaviš za neku drugu priliku. Daleko od toga da ovo drugo ne vredi. Naprotiv. Ali sve ovo obići za tako kratko vreme, pomalo mi sve to deluje besmisleno. Samo će te negde stalno "trčati", a vodič će vas požurkivati, tako da ćeš tu i tamo našto videti, ali ništa redovno i valjano. Dva dana je malo i za jednu Veneciju, koja je tu glavna atrakcija, a kamoli kada se u sve to "ugura" i jedna Verona i Padova.
0

#20 Korisnik je offline   Sremica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 14.07.10

Napisano: 26. apr 2011 - 12:51

Hvala. I razmisljala sam da se drzim samo Venecije. Procesljala sam srodne teme na forumu uzduz i popreko, bas sam se pripremila za obilazak. Jedino sto za vikend najavljuju kisu, pa ne znam sta da ocekujem tamo po takvom vremenu. Zanima me da li neko zna radi li u Veneciji nesto kad je 1. maj?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 27. apr 2011 - 07:53
Razlog promene: ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

0

#21 Korisnik je offline   Atina11

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1853
  • Učlanjen: 15.05.09

Napisano: 26. apr 2011 - 16:11

Krajem oktobra sam bila na istom putovanju,Trst,Verona,Padova,Venecija.
Nisam propustila te izlete i drago mi je sto nisam.Tacno je da se ne ostaje dugo u Veroni i Padovi,ali i ono sto uspe da se vidi je zaista fenomenalno i moje misljenje je da je steta ne obici ih.Bolje i nekoliko sati nego nikako.Mozda ces opet imati priliku da odes tamo i detaljno obidjes sve ono sto bi sada i propustila,u svakom slucaju bi ti izleti mogli posluziti kao uvod u tu pricu,ako nista drugo.
Ja sam se u Veronu zaljubila i taj izlet mi je bio dovoljan da vidim zasto zelim ponovo da joj se vratim.
Posto smo isli krajem oktobra,vreme je bilo promenljivo.Bilo je suncano i suvo sve do odlaska u Veneciju,taj poslednji dan je bila bukvalno provala oblaka.Meni licno vreme ni najmanje nije pokvarilo dozivljaj Venecije,kupili smo one teletabis-kabanice i po kisi i vetru satima setali...:kisa:

1

#22 Korisnik je offline   koldar

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 336
  • Učlanjen: 03.07.07

Napisano: 26. apr 2011 - 18:47

Pogledaj porukuSremica @ 26. Apr 2011 - 12:51

Hvala. I razmisljala sam da se drzim samo Venecije. Procesljala sam srodne teme na forumu uzduz i popreko, bas sam se pripremila za obilazak. Jedino sto za vikend najavljuju kisu, pa ne znam sta da ocekujem tamo po takvom vremenu. Zanima me da li neko zna radi li u Veneciji nesto kad je 1. maj?

Ne sekiraj se ništa. Sve što vredi, što treba videti, biće otvoreno. Ponesi sa sobom dobru kišnu kabanicu, za svaki slučaj. Uostalom to je uvek korisno poneti na ovakvim putovanjima. Zašto tamo da kupuješ po višestruko većoj ceni.
0

#23 Korisnik je offline   angelinaa

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 59
  • Učlanjen: 29.05.08

Napisano: 28. apr 2011 - 15:58

I ja idem na slicno putovanje, samo jue noc krace. Fakticki, jedan dan se provodi u Padovi i Veroni, a drugi u Veneciji.
Da je malo, malo je, al'opet bolje nego ni malo!!
1

#24 Korisnik je offline   sanja 71

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 72
  • Učlanjen: 13.04.11

Napisano: 06. maj 2011 - 01:09

Да ли ми неко може предложити јефтинији хотел у Венецији (пошто идемо у сопственом аранжману)? Не би ваљало да је много удаљен од центра. Ако је неко ишао у својој режији нека се јави.
0

#25 Korisnik je offline   naxy84

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 20.09.10

Napisano: 03. jun 2011 - 11:45

dragi forumasi molim za pomoc..planirali smo brat i ja vozom da odemo do Venecije na jedan dan pa da se uvece vratimo pa onda sam skapirala vec kad putujemo toliko bilo bi ok da prespavamo negde ..e sad razmisljam da li ima neki hostel u Veneciji a da je jeftiniji ili da prespavamo u Lidu di Jezelu ..ja iskreno ne znam ni gde je ta Zeleznicka u Veneciji i da li odatle lako mogu do Lida ...ako ima neko neki predlog smestaja bilo gde tamo bila bih vam zahvalna..putovali bi za dve nedelje tj polovinom jula eto na 2/3 dana ..hvalaaa punoo...
0

#26 Korisnik je offline   sanjica.bg

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 533
  • Učlanjen: 18.09.08

Napisano: 03. jun 2011 - 12:24

Ja sam bila pre mesec dana u Veneciji, noćila sam u Lido di Jesolu. Hotel u kome sam bila je udaljen oko 20 minuta vožnje do luke Punta Sabbioni, a brodićem do Venecije još oko pedesetak minuta.
Ovo je mapa Venecije, leva crvena strelica pokazuje železničku stanicu Santa Lucia, a manja strelica gde piše Palazzo Ducale pokazuje centar Venecije, trg Sv. Marka..... Lido di Jesolo je u pravcu gde pokazuje ova dijagonalno okrenuta strelica, donji desni ugao.

Postavljena slika

Moja preporuka je da potražite neki hostel u predgrađu Venecije, zove se Mestre, stiže se za desetak minuta busom do Venecije (vidi se putokaz, gore levo).
Izguglaj malo hostele, naći ćete sigurno nešto povoljno.
Obići Veneciju ne znači šetati se samo pored glavnih atrakcija, naprotiv, idealno je prošetati mnogim uličicama od železničke stanice ka centru i dalje......
TO je za mene Venecija :ljubav: :turista:

Ovu poruku je izmenio sanjica.bg: 03. jun 2011 - 12:32

0

#27 Korisnik je offline   naxy84

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 20.09.10

Napisano: 03. jun 2011 - 12:45

hvalaaa srce si..gledala sam ali sve oko 25 e pa navise i to master card rezervacija a ni ja ni on je nemamo ..nemam pojma sta cu mozda ipak odemo na 1 dan :(
0

#28 Korisnik je offline   sanjica.bg

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 533
  • Učlanjen: 18.09.08

Napisano: 03. jun 2011 - 13:42

Nema na cemu :cvetic:
Da, za dvoje je tesko naci ispod 25 e. Idite makar na jedan dan, mislim da voz stize u Veneciju u sedam ujutru, tako da imate vremena da obidjete. A onda - na duze, neki drugi put :)
0

#29 Korisnik je offline   bee

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 257
  • Učlanjen: 19.06.08

Napisano: 03. dec 2011 - 16:15

jel zna neko nešto oko šopinga u Palmanovi? isplati li se, kakva je ponuda
0

#30 Korisnik je offline   DraganV

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5812
  • Učlanjen: 26.02.09

Napisano: 05. dec 2011 - 08:59

Upravo se vratili. Da prvo naglasim da su cene ok ako zelis da kupis firmirane stvari nesto povoljnije. Popusti su oko 30% mada ima dosta stvari i bez popusta. Tako cena muskih cipela ide od 30 EVRA ali sam video i cipele od 300. Posto ja kao i svi muskarci samo gledam a zena je ta koja je zaduzena da gleda cene detaljniji izvestaj ako ti treba sledi tek privece. Samo da napomenem da od 50 putnika nijednog nisam zapazio da se nesto nakupovao.

Postavljena slika uvek s Ljerkom
0

• (4 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com