Nakon obilaska „tajne ture“, pozdravili smo se sa vodičem i pošli u obilazak prostorija i dvorana Duždeve palate. One su bukvalno fascinantne. Šteta što je zabranjeno slikanje. Kad smo već kod slikanja, samo da kažem da su svuda po palati postavljene table na kojima je jasno nacrtan prekriženi foto-aparat. U svakoj prostoriji je postavljen čuvar, koji revnosno gleda da li neko snima. Jednog momenta, mladič pored mene, je samo podigao ruku u kojoj je bio foto-aparat, i već mu je prišao čuvar i opomenuo ga. Ako već želite pokušati napraviti neku fotku, čini mi se da je to najlakše uraditi uz pomoč mobilnog telefona. Kao fol, nešto telefonirate..........a vi okinete fotku. Ali sve je ovo u domenu sreće i snalažnjivosti. Od svih prostorija, najviše fascinira sala (bolje reći hala) Velikog veća, koja je oooooogromna, sa fantastično ukrašenom tavanicom i fenomenalnim slikama na zidovima, ogromne površine.
Po završetku obilaska palate, a to je bilo negde oko 3h poslepodne, polako smo se uputili nazad ka autobuskoj stanici. Valjalo je stići do nje u onoj velikoj gužvi, pa posle još 70 minuta vožnje do Lida. Zakazano vreme povratka za Srbiju je bilo – 6 popodne. Kako smo došli iz Lida do Venecije, tako smo se i vratili nazad. Mada je na putu bila jako velika gužva, jer su se izletnici vraćali kućama, uspeli smo stići na vreme do Lida. Kada smo stigli na dogovoreno mesto za polazak (trg Breša), tek tada smo videli da su bukvalno skoro svi otišli na fakultativni izlet za Veronu. Od celog dabldekera, nas desetak je ostalo, a ostali otišli za Veronu. Ali, Verona tamo, Verona vamo, kada sam ih pitao kako je bilo, dobio sam odgovor da su svega 3 sata proveli u Veroni!!! Navodno, već su kasno krenuli iz Lida, pa gužve na putu, a treba i stići u tu Veronu, pa treba i vratiti se nazad......
Kasnili su i sa povratkom, jer smo mesto u 6h, krenuli iz Lida u 7h. Sva sreća vodič je javila putem sms-a da će kasniti, pa smo znali o čemu se radi.
A sada nešto malo o Lavliju. Ja lično nemam nikakvih primedbi na njih. Istina, meni su oni poslužili samo za prevoz i smeštaj do Lida. Za vodiče na lokalitetima ne znam. Nisam išao sa njima. Prevozom i smeštajem sam zadovoljan, a nisam ni čuo neke primedbe na to. Pa sve to još gledano kroz prizmu da je to koštalo 80e. Pa šta ćeš više za ove pare. E sad, ovi što su bili u Veroni, a ostali tamo svega 3 sata, ne verujem da su baš jako zadovoljni. Možda je ovo i bio jedini propust od strane agencije. Trebali su posetu Veroni staviti za prvi dan, a drugi, zadnji dan, ići za Veneciju. Ipak odlazak za Veronu iziskuje više vremena, pa da je to stavljeno za prvi dan, moglo se i duže ostati u Veroni.
Savet:
- Nemojte ići sa agencijom koja zadnji dan ide za Veronu, ako već planirate posetiti ovaj grad. Zadnjeg dana boravka, povratak je oko 5-6-7 sati, pa vozači (agencija) moraju „juriti vreme“ da bi se stiglo na vreme u Lido.
- Nemojte ići za Veronu. Bolje to ostavite za neku drugu priliku, a to vreme posvetite Veneciji. Toliko toga ima lepog u ovom gradu. Ako samo jedan dan posvetite Veneciji, nećete stići da vidite Duždevu palatu iznutra, crkvu Sv.Marka iznutra, neki muzej, kampanjelu, itd.itd. A sve ovo je VELIKA ŠTETA ne videti!!! Prelepo je.
K R A J
Ovu poruku je izmenio koldar: 07. May 2012 - 03:26