Ovu poruku je izmenio mirarbi: 02. dec 2009 - 19:38
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
- (4 Strane)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslednja »
Trst i Venecija
Napisano: 02. dec 2009 - 14:43
Napisano: 03. dec 2009 - 22:33
Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:23
Razlog promene: Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 04. dec 2009 - 15:32
Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:23
Napisano: 05. jan 2010 - 01:05
U Veneciji treba obici :muzej Peggy Guggenheim,muzejsavremene umetnosti u kome mozete videti dela JacksonaPollocka,Picassa,Caldera,Max Ernsta,Dalija..Inace mali i jako sladak muzej sa terasom koja gleda na Canal Grande i most Accademia(zaista predivan pogled).Ovaj muzej je inace bio dom Peggy Guggenheim koja je bila necaka cuvenog Solomona Guggenheima koji je osnovao jedan od najpoznatijih muzeja Guggenheim(i fondaciju) u NY.Jos jedna stvar me je odusevila a to je da u muzeju rade studenti(staziraju) iz celog sveta i jako su prijatni i usluzni.
Ako imate vremena posetite i jevrejski geto u kome mozete videti 4 sinagoge(meni je ovo bilo jako zanimljivo posto nisam znala puno toga o sinagogama).
Zatim crkvu Santa Maria dei Frari koja je prelepa i koju je delimicno oslikao Ticijan.
Pored ovoga naravno treba obici i Duzdevu palatu i Santa Maria della Salute,mene licno nije odusevila crkva Svetog Marka i pre bih preporucila crkvu gore spomenutu.
Sto se tice klope(pizza meni licno nije neka u Veneciji i vise mi se svidja u Trstu) najbolja mi je bila u kineskom restoranu koji se nalaz ikod Rialta i nije skup(2 pica,2 jela i 2 dezerta su odprilike 25evra),ako zelite da popijete kafu to ucinite kod Rialta ili na Campo S.Margherita(koji inace vazi za studentski trg) jer je tamo znatno jeftinije nego na Trgu Svetog Marka ili u okolini.Jos jedna vazna stavka ukoliko idete u Veneciju OBAVEZNO probajte Spritz Aperol(nekavrsta koktela koji cine belo vino,aperol,kisela voda i narandzaste je boje)koji piju svi Italijani i jako je osvezavajuc.
Takodje Veneciju treba obici pesaka,mapu Venecije mozete naci besplatno u svakom muzeju,mada tamo svi uglavnom pricaju engleski a i znakovi su skoro na svim zgradama tako da se necete izgubiti.Mozete ici i vaporetom(neka vrsta morskog busa) koji je po meni skup.
Sto se tice sopinga ne preporucujem,jako je skupo i bolje idite do Trsta ili svratite u Mestre.
Sto se tice hostela u Veneciji,najjeftiniji su oni blizu zeleznicke stanice i pristojni su.
Trst: soping- imate H&M koji je pristupacan i ima kvalitetne stvari,mozete kupiti jeftine stvari u Redsu i malim prodavnicama u centru,mada moram napomenuti da je najbolje vreme za soping kada su rasprodaje koje traju od pocetka jula pa do kraja avgusta i od pocetka januara pa do sredine februara kada mozete kupiti stvari i do 70% jeftinije.
NAJBOLJI sladoled ali najbolji na svetu mozete kupiti kod Zampolija(jedna kugla sladoleda je 1,5€ ali je definitivno najbolji koji sam ikada jela i kugle su ogromne,odprilike kao 3 u Bg-u).Zampoli se nalazi blizu zeleznicke stanice(nekada su se tu kupovale farmerke kod Giovanija
Ukoliko zelite da vidite neke znamenitosti preporucujem zamak Miramare koji ima prelep vrt(besplatan ulaz za ceo park i vrt),zatim San Giusto crkvu i naravno centar grada koji mi je prelep.
Sto se tice hotela,moji roditelji su bili smesteni u septembru u hotelu koji se zove "Nuovo Albergo Centro" i nalazi se u ulici Via Roma 13(sam centar grada),kazu da je pristojan i mislim da nije bio skup (mislim da je noc bila do 25€).
Ako te zanima jos nesto,pitaj,posto je moguce da sam nesto zaboravila...
Ovu poruku je izmenio micika84: 05. jan 2010 - 01:10
Napisano: 25. jan 2010 - 20:29
Napisano: 27. jan 2010 - 22:18
Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:25
Napisano: 03. feb 2010 - 21:08
Napisano: 04. feb 2010 - 22:31
Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:26
Napisano: 05. feb 2010 - 19:35
Napisano: 07. feb 2010 - 10:27
Napisano: 25. feb 2010 - 11:24
Napisano: 25. feb 2010 - 22:00
Napisano: 28. feb 2010 - 19:30
Ja sam isla preko agencije u vreme karnevala a trasa je bila Portoroz-Trst - Venecija.
U Portorozu smo bili smesteni u Bernardinu , koji je ekstra!
Trst mi je savrsen, mogla bih tamo da zivim!
Venecija je naravno magicna, jedino sto u vreme karnevala bas i ne mozes sve lepo da obidjes i vidis jer je nenormalna guzva!
Isli smo Argusa i nemam nikakve primedbe!
Napisano: 28. feb 2010 - 19:37
Napisano: 28. feb 2010 - 21:02
Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. feb 2011 - 10:27
- (4 Strane)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslednja »

Citiraj