Autostoper @ 29. Nov 2009 - 08:51
Nisam primetio temu koja se uopste bavi vizama za Kanadu a kamoli turistickim pa vas molim da ucestvujete malo na ovoj temi...

Zeleo bih cuti vasa iskustva,za pocetak - da li je mozda dobijanje vize postalo lakse imajuci u vidu cinjenicu da cemo uskoro bez viza krstariti Evropom? Da li neko ima nameru ili je vec navodio kao razlog svog odlaska u Kanadu - olimpijske igre? Ima li nekog iskustva iz te situacije? Da li je moguce da nezaposleno lice koje je pritom i bez skole,zene,dece,nekretnina,vidi Kanadu? Koliko je pozivno pismo vazno za osoblje ambasade? Malo sam vas uveo u temu a vi produzite,pisite o vasim iskustvima molim vas...

Dakle Kanadske vize,turisticke...
Ovo pitanje me je motivisalo da postanem clan foruma..ovako..bio sam 2002.g u Kanadi turisticki i bilo je bas uzbudljivo..naravno,garantno pismo domacina je obavezno(nije svejedno ko salje..posao,status,visina primanja..)a ja licno sam bio u katastrofa situaciji(zavrsio faks,odsluzio vojsku,bez posla,neozenjen...znaci..nemoguca misija!)Jedino sam imao savet jednog naseg coveka iz Kanade koji mi je rekao-Sta god da te pitaju,reci im istinu,Kanadjani cene iskrenost,hoce da poveruju,ali povremeno i da provere..ako si rekao istinu,to cene,ako krenu da proveravaju i kopaju,stici ce do podataka koje o samom sebi ne znas..elem..predam sve papire i cekam,zatim mi daju dokument za koji do tad nisam ni cuo..izjava u cetiri tacke kojom garantujes da nemas razloga da se ne vratis u zemlju i da se ne osecas ugrozen(prakticno zastita od azilanata)i taman mislim da je sve gotovo,kad,zove me nasa sluzbenica i kaze da je sluzbenik voljan da mi izda vizu ako jos usmeno obecam da cu se sa danom isteka vize ili ranije pojaviti u ambasadi i tako im potvrditi da sam se vratio!!! Bio sam zapanjen..usmeno obecanje..ljudi drze i do usmenog obecanja,a mi sami sebi ne verujemo..!!Bio ja dva meseca,vratio se kako sam i nameravao,otiso u ambasadu i lepo im se javio,ljudi ljubazno uzeli moj pasos,odose u neku kancelariju i posle par minuta isto tako ljubazno mi vratise pasos i zahvalise se..posle mi neki ljudi rekose da sam polozio ispit poverenja i da to veoma cene..nadam se da sam ti malo pomogao..naravno,bilo je to 2002,nadam se da je sad malo blaze:)))