Tura kopnom kroz istocnu Afriku
Napisano: 27. Sep 2009 - 14:14
Tura ce otprilike izgledati ovako:krece se kraj februara.
Leti se do Adis Abebe u Etijopiji, i spusta nanize kroz Keniju, Tanzaniju, Zambiju, Kongo(ako bude bezbedno), Zimbabve,Bocvanu, i stizemo u J. Afriku u Kejptaun...tamo cemo stici pocetkom aprila.
Jedna grupa se odatle vraca avionom iz Kejpauna za Evropu, znaci ta tura bi trajala oko mesec i 10 dana...
Druga grupa nastalja ka istoku kroz J.Afriku, prelazimo na Madagaskar, ostaje se tamo 10-ak dana, i onda se vracamo na kopno, u Mozambik...I dalje se penjemo kopnom uz obalu Mozambika, Tanzanije, idemo naravno na Zanzibar, i stizemo na kraju do Mombase u Keniji,odakle prolazimo pored Kilimandzara, do Najrobija, i letimo nazad do Bg-a, preko Istanbula, pocetkom maja.Znaci, druga grupa ostaje oko 2 meseca i 20 dana
Ovo je naravno sve okvirno napisano, tura se detaljno razradjuje, poseticemo sve interesantnije lokacije, nacionalne parkove, i naravno neka mesta koja ne mogu preko interneta da se nadju, ali za to znaju ljudi koji zive tamo..
Ja licno poznajem dosta lokalaca narocito iz Zimbabvea, i J.Afrike, tako da cemo imati informacije iz prve ruke, i ljudi ces nas upucivati tamo gde je u ovom trenutku interesantno...
Vodici i organizatori su sve kul ljudi( ukljucujuci i mene:stidljivko:), koji su proputovali svet( evo za 3-4 nedelje vodimo ljude na veliku juznoazijsku turu indonezija, malezija, vijetnam i tajland,2 meseca,ali to je uglavnom vec popunjeno, ima mozda jos 2 mesta), i sto je najbitnije, poznajemo lokalce iz tih zemalja..
Finansijski jos nisam tacno izracunao koliko bi kostalo, ali svakako ne vise od 1500-1600 evra za ovu grupu sto ostaje 2 i po meseca..
Eto, pa ko je zainteresovan, neka razmislja o ovome, i neka se javi da ga stavim na spisak, jer nece moci puno ljudi da ide na ovakav put..Za sad je prijavljeno 1 amer, 1 peruanka, 2 engleza, i jedna devojka iz vranja..
Ovaj put je stvarno kapa zelja jednog avanturiste..
od potrebnih vakcina, obavezna je zuta groznica, i po mogucnstvu hepatitis b, i tetanus..
Napisano: 27. Sep 2009 - 15:06
Da li ce jos biti tih grupa za juznoazijsku turu, samo za nase ljude, ili su grupe uvek medjunarodne? Ajd malo vise informacija o tome, please...
Planira li se nesto i za nas obicne smrtnike koji radimo, recimo 3 nedelje u Aziji ? Sta bi predlozio da se obidje
za 20 -ak dana godisnjeg domora i u kom periodu je najbolje putovati ? Taj deo sveta mi je jos uvek nepoznat, pa ne znam odakle je najbolje krenuti. Kupanja i plaze me ne drze dugo, mozda nesto malo usput, vise istorijski spomenici, arheoloski lokaliteti, gradovi i sl...
Zavidim ti na vremenu koje povodis na putovanjima.....
Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:25
Obrisan nepotrebni citat.
Putopis Zlatar
Putopis:Djavoljavaros MFTPetra Putopis o Jerusalemu
Napisano: 27. Sep 2009 - 15:56
proputovao sam svet sam, u svojoj varijanti, a i sa brodom, jer sam 3 i po godine radio na turistickim brodovima kao zdravstveni savetnik, a bio sam i fakultativno vodic putnicima na ekskurzijama koje je brod organizovao, kada uplovimo u neku luku...eto tako sam obisao skoro ceo svet, sem antarktika, naravno, mnogo vise sam video i iskusio kada sam putovao u svojoj reziji...
ture koje ja pravim su uglavnom za ljude iz srbije, ali evo za ovu africku su se prijavili ljudi iz inostranstva, moji bivsi putnici s brodova s kojima sam ostao u kontaktu...
bice i jedna tura za tajland i kambodzu u februaru, pa tu mozes da ides, to ce biti oko 20 dana tura...
cena ce biti niska, jer ja nisam agencija i ne vodim ljude da bi tu nesto zaradjivao, nego cisto da im prosirim vidike i pokazem koliko su agencije nepotrebne za takva neka putovanja, ljudi sve sami mogu mnogo bolje da organizuju, za mnogo manje pare...
eto
Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:26
Napisano: 27. Sep 2009 - 16:09
slazem se da ne treba za svako putovanje koristiti agencije, skoro sam se vratila sa muzem sa Sinaja gde smo otisli sa agencijom, a odatle u Izrael, i Jordan smo isli sami.
Potvrdi na vreme za turu u februaru, vrlo smo zainteresovani.....da ne upropastavam temu, predlazem da nastavis o tome na topiku za thailand,
pozdrav
Putopis Zlatar
Putopis:Djavoljavaros MFTPetra Putopis o Jerusalemu
Napisano: 28. Sep 2009 - 18:25
Napisano: 28. Sep 2009 - 23:30
nadam se da si se lepo provela u summer camp-u, to je uvek odskocna daska za dalja putovanja heheh
Napisano: 29. Sep 2009 - 00:07
AMERICA: SAD - 2x po 4 meseca, Cuba.
ASIA: Thailand- mesec dana.
AFRICA: Tunisia, Egypt, Mauritius.
A koliko otprlike treba novca za dzeparac minimum da se ne bahatim vec osnovno trosenje?
Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:27
Napisano: 30. Sep 2009 - 01:56
javi mi se na mail, pa cu ti detaljnije objasniti, ali jos uvek nije frka, ima to tog puta 5 meseci, pa nema zurbe heheh
Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:27
Napisano: 01. Oct 2009 - 04:16
a ako nekog zanima nesto u vezi ovog puta, ili bilo kakav savet u vezi putovanja po severnoj,centralnoj i juznoj americi, africi, australiji, evropi, bliskom istoku ili jugoistocnoj aziji, moze da mi se obrati na
montezuma23@hotmail.com, i rado cu ga posavetovati..
pozdrav
Napisano: 19. Jul 2010 - 12:33
hoce li biti sta organizovano uskoro?
ja putujem uvek u samo svojoj reziji ali po evropi i mestima koja su turisticki razvijena. po africi bih se tesko sam usudio ali sa grupom od bar 3 ljudi (avanturista a ne onih koji koce sve i onih kojima se gadi da dele sapun sa drugima, od takvih ''putnika'' mi je prosto muka) bez problema!
sad sam se vratio sa tenerifa i vec bih mogao da pocnem sa planovima za naredno putovanje, a afrika mi zvuci totalo misticno!!!
pozz za sve avanturiste
Napisano: 19. Jul 2010 - 13:06
diplomata @ 19. Jul 2010 - 12:33
vec bih mogao da pocnem sa planovima za naredno putovanje, a afrika mi zvuci totalo misticno!!!
pozz za sve avanturiste
Pogledaj ove dve teme
1. http://www.putovanja...ija-i-zanzibar/
2. http://www.putovanja...m-do-kejptauna/
a ova je neka blaza varijanta http://www.putovanja.info/forum/topic/11757-tunis-na-4-tocka/
Pozdrav
Napisano: 19. Jul 2010 - 23:34
diplomata @ 19. Jul 2010 - 12:33
hoce li biti sta organizovano uskoro?
ja putujem uvek u samo svojoj reziji ali po evropi i mestima koja su turisticki razvijena. po africi bih se tesko sam usudio ali sa grupom od bar 3 ljudi (avanturista a ne onih koji koce sve i onih kojima se gadi da dele sapun sa drugima, od takvih ''putnika'' mi je prosto muka) bez problema!
sad sam se vratio sa tenerifa i vec bih mogao da pocnem sa planovima za naredno putovanje, a afrika mi zvuci totalo misticno!!!
pozz za sve avanturiste
Napisano: 21. Jul 2010 - 11:34
U svakom slucaju hvala na savetima, i samo da vas obavestim da je forum dobio jos jednog pasioniranog putnika
pozz za sve!
Napisano: 21. Jul 2010 - 13:10
Znaci, uspeli smo. Zarazen si. Sada neka ti je Bog u pomoci.
Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:28
Napisano: 21. Jul 2010 - 13:42
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0