IZLETI
Napisano: 18. Jul 2011 - 15:21
Napisano: 20. Jul 2011 - 16:21
zlata1234 @ 27. Jun 2011 - 15:23
- Nacionalni park (sopstvena rezija - 8 evra)
Ovo smo isli preko turske agencije (uplatile smo sve izlete prvi dan, i dobile smo neke popuste, ukupno je izaslo 120 evra. Vodic je pricao na engleskom (i na dosta saljiv nacin nam je obajsnio Tursku istoriju)
- Samos (Grcko ostrvo) - ukoliko zelite malo mira posetiti ovo ostrvo ukoliko ne onda nemojte ici. Brod vas ostavlja u mestu Samosu, tu ima gradska plaza (na kojoj sam bila), kazu da je najlosija (meni se licno dosta svidela), lokalno stanovnisto ce vam preporuciti druge plaze, medjutim minimum taksijem u jednom pravcu je 20 evra
- Pamukale + ukljucen rucak - OBAVEZNO posetiti (svaki evro koji date ce vam se isplatiti)
- Horse safari - pravi dozivljaj ko voli jahanje, jase se otprilike dva sata u jednom pravcu i onda izlazite na neku divlju plazu, i tu mozete po plazi i talasima da jasete.... Ko se ne plasi jahanja isto OBAVEZNO
- Efes (ceo dan) + ukljucen rucak - reci cu samo Efes, pored Efesa ukljucena je poseta Bogorodicinoj crkvi, a ako idete preko turskih angencija odvesce vas jos i u fabriku nakita (oko 40% nakita se proizvodi u toj fabrici na svetskom nivou) i dzamiju
- Tursko kupatilo - ako ste dosli busom, ostavite za poslednji dan, da vas spreme za natrag
Ako nekoga jos nesto interesuje nek pita
Apslolutno se slažem sa tobom,ja sam Pamukalom bila oduševljena
Ovu poruku je izmenio mikap: 21. Jul 2011 - 12:32
spajanje poruka
Napisano: 20. Jul 2011 - 19:11
milos-alexinac @ 06. Jul 2011 - 18:23
Ja sam hteo da probam ronjenje, ali nakon sto sam se malo vise informisao odustao sam. Ronjenje ti je 20e po osobi, a roni se do dubine od 5 metara(ako si amater), cela seansa traje oko pola sata, dole te fotografisu nakon cega ti sliku snime na CD i naplate 10e. Informisao se si u Argusu, a i kod lokalnih agencija, u kojima sam cak cuo da se roni 3h, sto je cista laz.
Napisano: 20. Jul 2011 - 20:20
Napisano: 23. Jul 2011 - 00:42
Napisano: 23. Jul 2011 - 12:57
Napisano: 23. Jul 2011 - 15:42
Napisano: 31. Jul 2011 - 12:02
Pamukale su bile 23 evra
Krstarenje 10
Efes 25
AquaFantasy 14 ...
Ovu poruku je izmenio Dane034: 31. Jul 2011 - 12:03
Napisano: 04. Aug 2011 - 19:56
Pamukale - 35 Eura
Efes - 30 Eura
Tursko vece - 25 Eura
Krstarenje - 10 Eura
Izmir - 20 Eura
Ja i moja devojka smo isli Argusom i kod njih smo uplatili sve izlete. Veoma smo zadovoljni njihovom uslugom i vodici su bili odlicni a eksurzije veoma lepe.
Pamukale je izlet koji nikako ne treba propustiti, prelepo prirodno cudo koje se treba videti. Kod Argusa u ponudi imate rucak u hotelu sa lekovitim blatom. Put do Pamukala traje 2.5 sata u jednom smeru i put uopste nije naporan.
Efes je odlicna ekskurzija, mi smo isli da posetimo Artemidin hram, zatim u Bogorodicinu kucu a nakon toga u Efes. Preporucio bih vam da ponesete praznu flasicu u Bogorodicinu kucu da bi ste natocili vodu sa jedne od cesama tamo ( za zdravlje, za ljubav, za posao ) .
Tursko vece je dobro, vredi ga videti.
Krstarenje je isto lepo samo nemojte da ocekujete da vidite neznam ni ja sta, stajalista im i nisu bas neka ali nije lose ako volite krstarenje (nema sta toliko da se vidi ali mi smo se lepo proveli taj dan)
Izmir veoma lep grad ali tako veliki grad ne moze da se vidi za jedan dan ali je ekskurzija u svakom slucaju dobra.
Ovu poruku je izmenio Ledeni: 04. Aug 2011 - 20:01
Napisano: 25. Aug 2011 - 19:18
Napisano: 31. Mar 2012 - 11:27
Napisano: 31. Mar 2012 - 20:19
Takođe sam hvalio i Izmir ( može se ići i preko agencija tamo, ali možete i sam da se organizujete i da ostanete koliko želite u gradu), to vam je sasvim dovoljno za 10 dana letovanja, plus akva park.
danijeli @ 25. Aug 2011 - 19:18
Iako je pitanje postavljeno jako davno, htedoh da odgovorim čisto zbog onih koji će tek ići u Kušadasi.
Zevsova pećina se nalazi neposredno pre ulazne kapije u nacionalni park, na izlazu iz naselja Guzelcamli. Do tamo se može koristiti isti dolmuš koji vozi u park, samo napomenite gde idete. I naravno ponesite nešto toplije od odeće.
Ovu poruku je izmenio mikap: 06. May 2012 - 11:45
Spajanje poruka
Napisano: 06. May 2012 - 02:21
Koliko bi nas koštale karte do tamo u svom aranžmanu , vidim da je preko ag. 20 evra , ukoliko neko zna ili nisam naišla na taj podatak?
Napisano: 06. May 2012 - 10:50
Pisao sam ja o svom iskustvu na nekoj podtemi ovog foruma, pa potraži. Autobuska karta preko kompanije Metro Kušadasi-Izmir u jednom pravcu je prošle godine bila 10 tlr, put dug oko 90km, oko 1h20min. vožnje do otogara u Izmiru, plus 15 min do Trga 9.septembar (autobuska stanica je poprilično udaljena od centra grada, pa agencije imaju besplatan prevoz od nje da nekog od trgova u gradu, uz kupljenu kartu).
Napisano: 06. May 2012 - 11:53
Akva park-ada lend ne preporucujem,do povreda kao sto pricaju bas i ne moze da dodje,ali je staromodan,ivice pod ostrim uglom,ima dosta da se pesaci po vrelim stepenistima,tacnije da kazem na ogromnom prostori postavljeno tobogana za manji prostor.
Akva park-aqva fantazi. mozete ici preko bilo koje agencije turske,bilo koji dan,ali mozete i preko nase,sve jedno,guzve su poprilicne,na malom prostoru vise tobogana,nema toliko setnje,bazeni su super uradjeni,bojaznost od kradja su svedene na minimum
Naicionalni prak Turske-Mili park- istao sam na plazu br.3 najdalja plaza,isli smo u sopstvenoj reziji,dolmusi vam se nalaze kod okretnice na pocetku takozvane srpske ulice ali u drugom smeru.zadesilo se da je u tom kombiju bilo 10-ak srba,pa tako da smo obisli i zevsovu pecinu,koja se nalazi na pola puta,moze u njoj i da se kupa,dogovorite se sa vozacem da posalje za 60 min.drugi dolmus i to je to,njemu date pola karte i ovom drugom pola.ALI ako zelite da ostanete ceo dan u mili parku ponesite nesto za jelo i za pice,jer jue tamo bila neka kafanica u kojoj nije bilo sta da se jede,a cena pica skupa,voda bistro cista,sve se vidi,jezeva ima dosta,voda je ledena,plaza kamenita kao sto je i voda,mogu da se i zvezde izrone,divljih svinja ima,dolaze do vas ali vas ne diraju,a da i ulaz u mili park se naplacuje,ali ne mogu se setiti koliko.mislim da smo nas dvoje potrosli za prevoz i ulaz oko 30e
Artimidin hram,kuca device marije,efes- super izlet,obujte samo ravnu obuci,ponesite kackete ili sesire,par rezervnioh baterija za foto aparat,kremu za suncanje,vodu za pocetak i dobro raspolozenje za setnju !
Pamukale nisam obisao,mnogo mi je da provedem 6-8h u autobusu
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0