Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

SAMO ZA FANATICNE LJUBITELJE ORIJENTA

• Ne možete pisati na ovoj temi
1 odgovori na ovu temu

#1 Andronik

backpacker

• Član
  • Poruka:6
  • muški

Napisano: 22. Sep 2009 - 20:50

Ova tema je osmisljena jula meseca 2009-e godine, dok smo neverovatna Justina i moja malenkost, uzivali u svim carima prirodnih lepota Tunisa (...) Namenjena je svim putnicima koji su poput nas, u prvom kontaktu sa Orijentom shvatili da u potpunosti pripadaju tom nacinu zivota, kulturi i geografskojm podneblju.
Dakle, ako delite podjednaku ljubav, ogromno interesovanje i nista manju zanesenost delom Mediterana koji se pruza od Turske preko Sirije,Libana, Izraela, Jordana, Egipta, Libije,Tunisa, Alzira i Maroka, znajte da ste na pravom mestu.
Pozivam sve istomisljenike da ovde ostave delic svojih impresija, dozivljaja i utisaka, kao i korisnih saveta i preporuka....

#2 duca71

backpacker

• Član
  • Poruka:43

Napisano: 23. Sep 2009 - 23:06

Dobra ideja.Vecina pomenutih zemalja su opisane i u Bibliji i postoje od pocetka nase civilizacije.
Oduvek sam volela taj deo sveta i mastala da tamo otputujem sto mi se poslednjih godina i ostvarilo.
Sta reci? Izuzetan dozivljaj, a to je ionako individualna stvar koju niko u turizmu ne moze da vam proda.Ili vam se desi ili ne.Ali obrazovanje,prethodna informisanost i radoznalost igraju ulogu.Poznati libanski pisac Amin Maluf je napisao da covek ne moze da nadje na putovanjima ono sto vec ne nosi u sebi.
Zato citajte Herodotovu istoriju,koja je vise putopis po zemljama starog sveta nego sto je klasican udzbenik istorije.Herodot iz Halikarnasa,danasnjeg Bodruma pise o dogadjajima ,ljudima i zemljama u Istocnom Mediteranu gde nase agencije rade aranzmane. I pritom vrsi uporedjivanja sto je jos jedna osobina dobrog putopisca.Da je ziv danas on bi svakako bio hit na ovom forumu.

Ako niste citali Malog princa, bar neku pricu iz 1001.noci ,ako niste odgledali filmove Bagdadski lopov,Smrt na Nilu,Otimaci izgubljenog kovcega,Caj u Sahari,Engleski pacijent,seriju Zabranjena ljubav onda nesto preduzmite po tom pitanju pre nego sto se uputite na Orijent ili Magreb.Da vam se ne desi nesto kao srpskim turistima koje sam sretala a kojima je bilo glupo i dosadno i sve vreme su sedeli pored hotelskog bazena,zaleci se na hranu,sobaricu,usluge.
Standard u Srbiji je takav da se na putovanja uglavnom gleda kao na luksuz.Zato mislim da to skupo placeno vreme treba sto bolje iskoristiti i prethodno se dobro pripremiti da bude sto manje praznog hoda ali naravno ne preterivati sa programiranim jurcanjem na sve moguce lokalitete vec ostaviti vreme i za spontani dozivljaj ljudi,prostora i kulture u datom podneblju. Iz sopstvenog iskustva mogu da kazem da sam imala izuzetne dozivljaje na mestima koja nisu u vezi sa organizovanim izletima.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 19. Dec 2010 - 00:52
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0