Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

"Smederevska jesen "

38 odgovora na temu

#31 wolfvaga

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 01. Jun 2011 - 02:29

Smederevci su pomalo zatvoreni ljudi (oni koji su tamo starosadeoci obicno kazu da je to zbog velike migracije koja je zadesila ovaj grad na obali Dunava kada je izgradjena zelezara, ja sam skeptican prema tom tumacenju), otuda i mislim da su pomalo negostoljubivi. Recimo, ja sam rodjen tamo, ali se nikada nisam osecao do kraja pripadnim, bas zbog toga sto su moji poreklom iz Nisa, pa je to ponekad umelo da mi bude stavljeno na dusu; no to ne treba da bude nikakva prepreka, niti zelim da opletem po samom Smederevu ili ljudima tamo, ipak je to drugacije od turisticke posete.

Svejedno mislim da je sam grad dobro izletiste za Beogradjane, i kada nema manifestacija kao sto je "Smederevska jesen", cak i za produzeni vikend. Nije nesto prelepo, ali ima tu tvrdjavu, zatim kraljeve vinograde (sa dvorom koji je u poslednje vreme cesto koriscen za prijeme drzavnih stranih delegacija), koji nisu doduse otvoreni za posete, ali se na prilazu tamo moze izabrati poneki lep vidikovac ka Vojvodini. Drugo, Smederevo je na ivici Sumadije i moze da bude dobra polazna tacka za one koji bi zeleli da je vide u pravom svetlu (a to podrazumeva i posetu manastiru "Koporin", koji se nalazi izmedju Velike Plane i Smederevske Palanke, kao moju toplu preporuku, tamo se nalaze mosti Despota Stefana Lazarevica). Trece, moze da posluzi i kao baza onima koji zele da se upute nizvodno (niz Dunav) radi pecanja ili da vide tvrdjave Ram i Golubac (Viminacijum trenutno ima vecu istorijsku nego turisticku vrednost)...

Sto se tice Vidikovca, jes' pomalo daleko :). Ipak kad se kaze 60ak km, ja obicno podrazumevam da neko ide auto-putem, posto je to otprilike ta razdaljina (65km) :).

Ovu poruku je izmenio wolfvaga: 01. Jun 2011 - 02:34

#32 @neo

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1161
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2011 - 12:11

Evo malo da osvežimo temu Postavljena slika U prilogu ostavljam nekoliko fotografija smederevske tvrđave.Doduše,nisu napravljene za vreme manifestacije,ali to je razlog više da ga možete posetiti u bilo kom periodu i da ćete bez sumnje uživati u obilasku tvrđave ali i samog grada.

1.

Postavljena slika

2.

Postavljena slika
"bez obzira što ga gledate popreko predeo nije ružan,
možda je samo vaše oko rđavo"

Postavljena slika

#33 @neo

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2011 - 12:13

I još nekoliko....

3.

Postavljena slika

4.

Postavljena slika

5.

Postavljena slika

Postavljena slika

#34 @neo

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2011 - 12:14

I za kraj još samo tri komada...

6.

Postavljena slika

7.

Postavljena slika

8.

Postavljena slika

Postavljena slika

#35 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2011 - 17:31

neo, nemam reci, fantasticne fotke !
Svaka cast !

#36 wolfvaga

backpacker

• Član

Napisano: 28. Aug 2011 - 13:20

Fotke su vrh!

Da ne poverujes da je to Smederevo, grad u kojem sam odrastao :)...

#37 @neo

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Sep 2011 - 09:16

Šta bi,niko da podnese izveštaj sa ovogodišnje SJ? Nadam se da će se bar neko javiti posle nedelje,za kada je zakazan koncert Gorana Bregovića na gradskom trgu u Smederevu.

Postavljena slika

#38 wolfvaga

backpacker

• Član

Napisano: 18. Jan 2012 - 21:57

Ove godine sam u to vreme bio u Varšavi :)... Moram priznati da je to ipak malo bolja varijanta... Nisam doduše čuo da se dešavalo Bog zna šta drugačije nego obično... A ni Bregu nisu pohvalili...

#39 @neo

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 28. Mar 2012 - 15:19

Evo i jedne virtuelne posete ovom lepom gradu na obali Dunava :srce:

http://www.kraljapetra.com/

Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1