Rodos/BROOKA
Napisano: 24. Jul 2006 - 08:30
Na koju stranu je gledala tvoja soba, ka plazi ili na istok, tj. suprotno.? Prosto mi je neverovatno da ako je zapadna strana ne treba klima. Mi smo trazili pogled na more. Znam da ima neka zgrada ispred pa uz malo srece visi sprat, mozda i bude.Da li su sve sobe trokrevetne, kao na slici, tj. da li ima dupli krevet iz jednog dela?Kako izleda plaza ispre Alexie? Znam za talase, ali cistoca, je li guzva itd.? Kolika je guzva na Eli plazi? Koliko kosta klima u Alexiji? Kakav je dorucak?
Pises da ima ziva svirka u klubu Colorado. Koja vrsta muzike?
Gledala sam cene exkurzija na netu i nasla da je do Simija 35e. E,sad kazi mi kako da nadjem tu varijantu od 19e?
Da li znas ima li neka varijanta da se ode na izlet na Kos?
Preporuci neko mesto sa jeftinom klopom u blizini hotela Alexia.
Pozdrav
Napisano: 24. Jul 2006 - 08:59
Napisano: 24. Jul 2006 - 10:02
Napisano: 24. Jul 2006 - 19:34
Colorado- pevaju uglavnom pop i rock, stvarno je jako lepo, za one koji vole tu vrstu muzike. Uostalom, sve ces to cuti uvece i iz hotela
Izlet do Simija je bio preko Sea Dreams, sajt je www.seadreams.gr. Najbolje ti je da prosetas lukom i pokupis ponude, a oni imaju nekoliko svojih agenata u luci, tako da ces sigurno naleteti i na njih. Ali ako ides od hotela Alexia desno ulicom Mandilara, pa skrenes desno kod Best Western Plaza hotela u ulicu Amerikis pa levo preko Kiprou squera se spustis ulicom Galias do luke, direktno naleces na njih, sede za pultom ispred katamarana!
Za Kos je cena oko 40 evra, ali ja sam i jedva ovu voznju do Simija podnela na brodu, a do Kosa nisam imala zelju (duze se putuje, a meni bude jako muka). Ako nisi isla u Tursku do sada, imas izlet i do Marmarisa, ja sam bila pre par godina tamo i grad mi je super, a voznja traje sat vremena.
U blizini hotela Alexia imas stvarno gomilu restorana. U toj Mandilara ulici je restoran do restorana, zavisi sta volis da jedes, moje preporuke ti mozda nisu zanimljive jer sam ja uglavnom jela grcku salatu, pizzu u Pizza hut restoranu...Pizze u ostalim restoranima su smesne, narucis veliku, a dobijes neku koja bi kod nas stajala kao decija pizza. Ipak u blizini preporucila bih ti restoran na uglu ulice Mandilara i Griva, kada dolazis od hotela sa desne strane pa prekoputa, pored sa desne strane se nalazi prodavnica pica i cigara, radi lakse orijentacije. A preko puta Colorada ima taj Mr. Giros, mislim da se tako zove, to ti je na pola min od hotela, ali radi tek negde od 17h. Takodje imas i nekoliko restorana u blizini gde mozes da jedes koliko hoces za nekih 6-7 vremena u odredjenom vremenskom intervalu. Jedan takav restoran je pored poslasticarnice koja se nalazi pored Colorada, nije upadljiv pa sam ga tek poslednji dan uocila. Imas i u Griva ulici jedan takav restoran koji je jako cist (od hotela kada krenes desno kroz Mandilara ulicu skrenes levo u Grivu i sa leve strane, restoran je veliki i neces ga promasiti).
I da, Belvi i Robinson rade zajedno, imaju iste vodice koji imaju kancelariju u Alexia hotelu, zaista su odlicni, Ivan pogotovo i sama ces se uveriti. Potkovani su znanjem sto je najbitnije, ne smaraju, izacu ti u susret za sve sto te zanima.
Sto se Falirakija tice, bila sam kada sam iznajmila auto, mesto je lepo, ima puno zanimljivih kafica i klubova, ali preko dana nema zive duse u mestu iz razloga sto je jako toplo, ne duva vetar kao na drugoj strani, tako da su uglavnom svi na vodi! I water park je na pet minuta iz Falirakija. Water park mozete pogledati na www.water-park.gr . Za one koji su u gradu Rodos treba da znaju da u Averof ulici staju autobusi koji prevoze do water parka (njihov jedinstveni autobus, vrlo upecatljiv) kao i do svih okolinih mesta. To je sto se zapadne strane tice, a na istocnoj je na Rimini trgu. Alexia to trazi od vodica, dobices otkucano sva vremena polaska i povratka, kao i cenu karte.
Let iz Beograda za Rodos sam imala u 20:30h i sve je poteklo u najboljem redu, a sa Rodosa smo trebali da poletimo u 00:20h, medjutim avion iz Beograda koji je trabao da krene u pola devet i kojim smo mi trebali da se vratimo je krenuo tek u 22h, tako da smo se malo nacekali. I za povratak sacuvajte bar neki evro, jer free shop je odlican!
I sad zamislite kad ovoliko pisem koliko li tek pricam!!!
I Guru, pitanje za tebe, gde ides na Krit, preko koje agencije? Volela bih tamo sledece godine, a o utiscima ces nas naravno izvestiti
Napisano: 24. Jul 2006 - 19:50
Napisano: 24. Jul 2006 - 20:16
Napisano: 24. Jul 2006 - 20:49
Napisano: 24. Jul 2006 - 22:48
Napisano: 25. Jul 2006 - 00:54
Napisano: 25. Jul 2006 - 01:02
Napisano: 25. Jul 2006 - 08:37
Koje su po tebi najlepse plaze na Rodosu? Pregledala sam fotke svih plaza, Tsambika mi deluje zanimljivo i Aghia Agathi. Planiramo busom da obilazimo ostrvo, pa ne znam koje su plaze na taj nacin dostupne.
Koliko se putije katamaranom do Simija, jel mnogo ljulja? Znas li da li je neko isao na izlet obilazak celog ostrva i kakav je program?
Vidim da se raspitujes za Krit. Ja sam bila prosle godine, napisala sam utiske u topic-u Krit pa pogledaj.
Navijam za jutarnji let, ali svi nesto putuju uvece...Ali nema veze, poslednji dan se iskoristi.
Pozdrav
Napisano: 25. Jul 2006 - 13:23
Ja cu kratko ali kvalitetno...u par recenica...
Hvala...a i bice lep...ne moze da ne bude...
Napisano: 25. Jul 2006 - 16:36
Licno meni je najlepsa plaza iza Lindosa ka Pefkiju, jer je jako mirna, pescana je, nije guzva uopste i cista je. Ali mnoge su lepse, Tsambika je je medju najhvaljenijima, mada ja vise volim male plazice u uvalama, videces, za svakoga ima po nesto.
Do Simija voznja traje 75 min i ne ljulja mnogo, ali za mene je samo boravak na vodi prilicno turoban, tako da me ne slusas mnogo
Pokusavam da nalepim neke slicice, ali nece...
Napisano: 25. Jul 2006 - 20:24
Napisano: 25. Jul 2006 - 21:56
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Tema je zaključana