Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Rodos/BROOKA

• Zaključana tema Tema je zaključana
184 odgovora na temu

#16 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 24. Jul 2006 - 08:30

Skorpijice, hvala puno za detaljan opis! Bas si napisala sve ono sto je bitno. Imam jos par pitanjaca, s obzirom da i ja idem u hotel Alexia.
Na koju stranu je gledala tvoja soba, ka plazi ili na istok, tj. suprotno.? Prosto mi je neverovatno da ako je zapadna strana ne treba klima. Mi smo trazili pogled na more. Znam da ima neka zgrada ispred pa uz malo srece visi sprat, mozda i bude.Da li su sve sobe trokrevetne, kao na slici, tj. da li ima dupli krevet iz jednog dela?Kako izleda plaza ispre Alexie? Znam za talase, ali cistoca, je li guzva itd.? Kolika je guzva na Eli plazi? Koliko kosta klima u Alexiji? Kakav je dorucak?
Pises da ima ziva svirka u klubu Colorado. Koja vrsta muzike?
Gledala sam cene exkurzija na netu i nasla da je do Simija 35e. E,sad kazi mi kako da nadjem tu varijantu od 19e?
Da li znas ima li neka varijanta da se ode na izlet na Kos?
Preporuci neko mesto sa jeftinom klopom u blizini hotela Alexia.
Pozdrav

#17 Alexia

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 24. Jul 2006 - 08:59

Jos jedno... :rolleyes: U koliko sati si imala let iz BG i u povratku i da li si cula mozda od nekog ko je isao u Alexiju preko Belvi travela, da li su zadovoljni? Alexiu imaju u ponudi samo Robinson i Belvi, ali smo mi uplatili preko Contea, koji radi Belvijev program, jer imaju dobre uslove plaćanja. Isti su termini polaska kao Robinson, pa pretpostavljam da je isti carter.

#18 deki011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:262

Napisano: 24. Jul 2006 - 10:02

A reci Skorpijice jesi li isla do Falirakija i kako ti se cini?Ja tamo idem 11 avgusta pa bi mi svaka informacija bila dragocena

#19 Skorpijica

putnik

• Član
  • Poruka:131

Napisano: 24. Jul 2006 - 19:34

Moja soba je gledala na more, bila sam na drugom spratu, ali je soba bila kada se gleda prema ulazu hotela skroz levo, tako da je gledala na prostor izmedju dve zgrade i vrlo lepo se videlo more, pa cak i Turska prekoputa! U sobi smo imali krevet sa dvoje plus treci pomocni lezaj, znam da je jos par njih imalo isto, ali ne znam da li je tako u svim ostalim. I zaista, niko od nas nije doplacivao klimu koja je mislim 60 evra za deset dana. Plaza ispred hotela je sljunkovita i jeste cista, ali nije preterana guzva, upravo zbog tih talasa. Oni su nekada slabiji, a nekada jaci, a ljudi uglavnom leskare, citaju nesto, odmaraju...Guzva na Eli plazi je daleko veca, ali je isto uredna i zabavnija. Dorucak ne znam kakav je, ja ga nisam uplatila.
Colorado- pevaju uglavnom pop i rock, stvarno je jako lepo, za one koji vole tu vrstu muzike. Uostalom, sve ces to cuti uvece i iz hotela :)
Izlet do Simija je bio preko Sea Dreams, sajt je www.seadreams.gr. Najbolje ti je da prosetas lukom i pokupis ponude, a oni imaju nekoliko svojih agenata u luci, tako da ces sigurno naleteti i na njih. Ali ako ides od hotela Alexia desno ulicom Mandilara, pa skrenes desno kod Best Western Plaza hotela u ulicu Amerikis pa levo preko Kiprou squera se spustis ulicom Galias do luke, direktno naleces na njih, sede za pultom ispred katamarana! :) I da znas, kartu moras kupiti jedan dan unapred. Tamo kada dodjes odmah kupi kartu Rodosa (imas u hotelu, cena je 1 evro, a i vodici bi trebali da ti daju jednu), ali ako hoces mogu ti je i ja poslati da se na vreme orijentises :)
Za Kos je cena oko 40 evra, ali ja sam i jedva ovu voznju do Simija podnela na brodu, a do Kosa nisam imala zelju (duze se putuje, a meni bude jako muka). Ako nisi isla u Tursku do sada, imas izlet i do Marmarisa, ja sam bila pre par godina tamo i grad mi je super, a voznja traje sat vremena.
U blizini hotela Alexia imas stvarno gomilu restorana. U toj Mandilara ulici je restoran do restorana, zavisi sta volis da jedes, moje preporuke ti mozda nisu zanimljive jer sam ja uglavnom jela grcku salatu, pizzu u Pizza hut restoranu...Pizze u ostalim restoranima su smesne, narucis veliku, a dobijes neku koja bi kod nas stajala kao decija pizza. Ipak u blizini preporucila bih ti restoran na uglu ulice Mandilara i Griva, kada dolazis od hotela sa desne strane pa prekoputa, pored sa desne strane se nalazi prodavnica pica i cigara, radi lakse orijentacije. A preko puta Colorada ima taj Mr. Giros, mislim da se tako zove, to ti je na pola min od hotela, ali radi tek negde od 17h. Takodje imas i nekoliko restorana u blizini gde mozes da jedes koliko hoces za nekih 6-7 vremena u odredjenom vremenskom intervalu. Jedan takav restoran je pored poslasticarnice koja se nalazi pored Colorada, nije upadljiv pa sam ga tek poslednji dan uocila. Imas i u Griva ulici jedan takav restoran koji je jako cist (od hotela kada krenes desno kroz Mandilara ulicu skrenes levo u Grivu i sa leve strane, restoran je veliki i neces ga promasiti).
I da, Belvi i Robinson rade zajedno, imaju iste vodice koji imaju kancelariju u Alexia hotelu, zaista su odlicni, Ivan pogotovo i sama ces se uveriti. Potkovani su znanjem sto je najbitnije, ne smaraju, izacu ti u susret za sve sto te zanima.
Sto se Falirakija tice, bila sam kada sam iznajmila auto, mesto je lepo, ima puno zanimljivih kafica i klubova, ali preko dana nema zive duse u mestu iz razloga sto je jako toplo, ne duva vetar kao na drugoj strani, tako da su uglavnom svi na vodi! I water park je na pet minuta iz Falirakija. Water park mozete pogledati na www.water-park.gr . Za one koji su u gradu Rodos treba da znaju da u Averof ulici staju autobusi koji prevoze do water parka (njihov jedinstveni autobus, vrlo upecatljiv) kao i do svih okolinih mesta. To je sto se zapadne strane tice, a na istocnoj je na Rimini trgu. Alexia to trazi od vodica, dobices otkucano sva vremena polaska i povratka, kao i cenu karte.
Let iz Beograda za Rodos sam imala u 20:30h i sve je poteklo u najboljem redu, a sa Rodosa smo trebali da poletimo u 00:20h, medjutim avion iz Beograda koji je trabao da krene u pola devet i kojim smo mi trebali da se vratimo je krenuo tek u 22h, tako da smo se malo nacekali. I za povratak sacuvajte bar neki evro, jer free shop je odlican!
I sad zamislite kad ovoliko pisem koliko li tek pricam!!! :)))

I Guru, pitanje za tebe, gde ides na Krit, preko koje agencije? Volela bih tamo sledece godine, a o utiscima ces nas naravno izvestiti ;)

#20 leona

turista

• Član
  • Poruka:52

Napisano: 24. Jul 2006 - 19:50

Skorpijice svaka ti cast!moram samo da dodam za one koji planiraju da idu u Marmaris da nece moci da izadju iz grcke ako imaju grupnu vizu ili samo jedan ulazak u zemlju.p.s.meni je sladak onaj tip sto radi ispred TOXIC/a,sto je toliko crn da mu se ne vidi faca i deluje kao da je izasao iz kontisha...bas je sharmantan

#21 Skorpijica

putnik

• Član

Napisano: 24. Jul 2006 - 20:16

Ja sam ih manje vise sve pobrkala, ali onaj iz Alexandera mi je ipak ostao u secanju :)) Nego, jesi li primetila onog nabildovanog, utegnutog, sa ciroki frizurom, a ima pet dlaka na glavi, nizak je, namrsten i prosto komican? Uvek je ispred Alexandera i Toxica.

#22 leona

turista

• Član

Napisano: 24. Jul 2006 - 20:49

joj ono cudoviste!uspeh je njega ne zapaziti,prosto sam cvikala od njega!nego jesi li uhvatila one silne popuste po radnjama?ja sam htela da se ubijem kad sam u nedelju vece videla da po izlozima lepe ono POPUST 40/50 posto,a ja imala avion u 9 ujutru!

#23 Skorpijica

putnik

• Član

Napisano: 24. Jul 2006 - 22:48

Heh, jesam, naravno! U Benettonu sam se obukla od glave do pete, dva puta, a kupovala sam i neke Bvlgari majice. Medjutim, zaboravila sam kartice kod kuce, plus je 120 evra otislo klinici za intervenciju prilikom uganuca noge, tako da sam morala biti obazrivija! A posto si bila u Budoiru, pretpostavljam da si primetila onu prodavnicu bizuterije preko puta, Oh-la-la, tamo je bio stravican popust pa sam nakupovala gomilu poklona za petnaestak evra :)

#24 Guru

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:274

Napisano: 25. Jul 2006 - 00:54

Idem preko Belvija...u Hersonisos...jeste da je bucno i da je samo za izlaske mesto...ali to mi drugari traze...jos dva dana...i odo...ne brini dobijas puni opis...cim se vratim...;)

#25 Skorpijica

putnik

• Član

Napisano: 25. Jul 2006 - 01:02

Ajde, nadmasi me redovima :P I lep provod!

#26 Alexia

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Jul 2006 - 08:37

Skorpijice, jos jednom hvala na detaljnim informacijama.
Koje su po tebi najlepse plaze na Rodosu? Pregledala sam fotke svih plaza, Tsambika mi deluje zanimljivo i Aghia Agathi. Planiramo busom da obilazimo ostrvo, pa ne znam koje su plaze na taj nacin dostupne.
Koliko se putije katamaranom do Simija, jel mnogo ljulja? Znas li da li je neko isao na izlet obilazak celog ostrva i kakav je program?
Vidim da se raspitujes za Krit. Ja sam bila prosle godine, napisala sam utiske u topic-u Krit pa pogledaj.
Navijam za jutarnji let, ali svi nesto putuju uvece...Ali nema veze, poslednji dan se iskoristi.
Pozdrav

#27 Guru

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:274

Napisano: 25. Jul 2006 - 13:23

To ce biti tesko...ipak tebi proza ide od ruke...;)
Ja cu kratko ali kvalitetno...u par recenica...:P
Hvala...a i bice lep...ne moze da ne bude...:D

#28 Skorpijica

putnik

• Član

Napisano: 25. Jul 2006 - 16:36

Alexia, sve plaze su dostupne autobusom, spomenula sam ti da pitas vodica za red voznje i gde ti se nalazi autobuska stanica. Klikni na ovo http://www.ando.gr/eot/eng/Bus.pdf , tamo se nalazi sve to sto sam ja dobila odstampano na papiru i ne zaboravi da gledas WEST SIDE BUS STATION.
Licno meni je najlepsa plaza iza Lindosa ka Pefkiju, jer je jako mirna, pescana je, nije guzva uopste i cista je. Ali mnoge su lepse, Tsambika je je medju najhvaljenijima, mada ja vise volim male plazice u uvalama, videces, za svakoga ima po nesto.
Do Simija voznja traje 75 min i ne ljulja mnogo, ali za mene je samo boravak na vodi prilicno turoban, tako da me ne slusas mnogo :D

Pokusavam da nalepim neke slicice, ali nece...

#29 leona

turista

• Član

Napisano: 25. Jul 2006 - 20:24

jooooj kako mi se ide na Rodos.....

#30 g@rfild

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 25. Jul 2006 - 21:56

Caos drugari javljam se iz internet cafea u Rodosu. Polako zavrsavam svoje letovanje i mogu reci da je ql. Sto se tice plaze meni je najbolja na Lindosu ali je predaleko pa zato savetujem izlet brodicem to tog mesta (20eura), takodje plaza u Falirakiju je po mom ukusu: pescana, malo manje vetrovita i malo je toplije nego na rodosu. Sto se tice Toxsica i cluba Pacha zaposeli su ga Swedjani, jedno vece je bio lezbo party :). Inace sam grad rodos je super,puno radnji za shoping i lepih restorana. Old Town prica za sebe. Bice fotki kada se vratim. Pozz

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0