Rodos/BROOKA
Napisano: 17. Jul 2006 - 20:25
Napisano: 18. Jul 2006 - 14:33
Napisano: 18. Jul 2006 - 15:01
Sto se rentiranja kola tice, mi smo platili 240 evra za 8 dana. Agencija ima puno, tako da probaj da cenkanjem postignes sto bolju cenu.
Dve lezaljke i suncobran su kostali 7-8 evra, u zavisnosti od plaze. Kad sam vec kod plaza, mislim da su za decu veoma pogodne plaze Tsambika i Lindos jer su obe pescane, sa pescanim ulaskom u vodu i velikim plicakom. To su doduse verovatno i dve najbolje i najlepse plaze na celom ostrvu, ne samo za decu. Nama se svidela i plaza Traganou, ali ona je sljunkovita, pa ne znam kako ce se to svideti tvom klincu, moja kcerkica je bila odusevljena. Ok plaza je i Stegna. Sve ove plaze su na istocnoj obali i na nekih 20 do 60 minuta voznje od grada Rodosa, zavisno od toga na koju plazu budete isli.
Inace evo i par preporuka za neka mesta kojima ce vas klinac biti sigurno odusevljen: u mestu Kalithea postoji ogromna igraonica na otvorenom, to je ujedno i kafic i tu vam za 2 evra paze na dete dok vi pijuckate pice u basti kafica i gledate svoje dete kako jurca po toj igraonici. Kalithea je na nekih 15-ak minuta voznje od grada Rodosa, u pravcu Falirakija, ali kada se ide putem koji ide uz more, a ne onim "glavnim" koji ide do Lindosa. Takodje, u Falirakiju ima veliki zabavni park, sa dosta automobilcica, vozova, ringispila i ostalih "zezalica" koje klinci obozavaju. Naravno nikako ne treba propustiti ni veliki aqualand u Falirakiju, super je i ima poseban deo za decu!
Sto se vremena tice, nama je prosle godine u septembru bilo super, preko dana nije bilo previse vruce, a uvece sasvim prijatno.
Nadam se da sam bio od pomoci, lep provod i pozdrav.
Napisano: 18. Jul 2006 - 17:03
Napisano: 18. Jul 2006 - 20:01
Napisano: 19. Jul 2006 - 09:14
Kada bih opet isao na Rodos ja bih odabrao smestaj u gradu Rodosu, jer na ostrvu ima prelepih plaza i stvarno bi bila steta ne videti ih, tako da bez obzira gde ste smesteni moja preporuka je iznajmite kola i pravac u istrazivanje ostrva. E sad, za uvece mi smo iz Falirakija svako vece isli u grad Rodos (uz cesta svracanja u igraonicu u Kalithei) na setnju starim gradom i pice u nekom od kafica, tako da bih i zbog toga izabrao smestaj u gradu Rodosu i ustedeo sebi vecernju voznju od Falirakija do Rodosa i nazad. Ovo doduse dosta zavisi od toga sta ocekujete od letovanja, mi smo isli sa malim detetom tako da su nam se vecernji izlasci zavrsavali oko ponoci, u nekom od kafica. Ko voli diskoteke i malo ludji provod, onda je bolja opcija smestaj u Falirakiju jer je tamo glavno mesto za zabavu na ostrvu, mada i u samom gradu Rodosu ima ulica sa nocnim klubovima i kaficima.
Lalyssos, Ixia i druga mesta na zapadnoj obali, po pom misljenju, nisu dobar izbor za smestaj jer su tamo plaze sa dosta vetra i talasima, a do lepih plaza na istocnoj obali ima dosta da se vozi.
Preporucujem da se poseti i Dolina leptirova, kao i Seven springs, u pitanju su prave male oaze zelenila i lepe prirode u samom srcu ostrva. Doduse za Trottera upozorenje da je klincima to prilicno dosadno, moja kcerka uopste nije bila odusevljena tim obilsacima.
To bi bilo to, o Rodosu sam dosta pisao dok su mi utisci bili sveziji, tako da neke informacije mozete naci i ako se vratite par stranica unazad. Naravno ako ima jos neko konkretno pitanje - tu sam.
Pozdrav
Napisano: 19. Jul 2006 - 10:38
Pozdrav
Napisano: 19. Jul 2006 - 11:40
Napisano: 19. Jul 2006 - 15:23
Napisano: 21. Jul 2006 - 10:02
Sad odjednom ovde citam da je vatar i na istocnoj strani?! Ne znam sta je ljudima vetar, malo pirkanja ili "odnese peskir".
Na svim slikama koje sam videla nema talasa na Eli plazi.
Moze li neko da mi preciznije kaze koliko je hladno uvece? Tj. da li treba da nosim nesto dugih rukava i zatvorenih prstiju ili cisto da nije majica na bretele?
Napisano: 21. Jul 2006 - 14:48
Napisano: 23. Jul 2006 - 18:42
Isla sam preko Robinsona i odsela sam u hotelu Alexia. Na zapadnoj strani je hotel, kao sto se zna, istina vetar duva, na plazi moze da odnese peskir, cuvajte se talasa jer mogu da vam nanesu povredu, a sam odlazak kod doktora se naplacuje 50 evra plus rendgen 50 itd, a ako jos zaboravite kod kuce kartice kao ja, pa trosite kes na gluposti...ccc...oprez! Jeste da to osiguranje sve refundira, ali po povratku u zemlju. Za vece i nije potrebna ne znam koliko topla odeca, ali svakako ponesite nesto dugih rukava, bar nesto sto moete da ogrnete, jer kad izadjete mokri i topli iz nekog lokala, a vetar vas produva budete bolesni (meni ovo niko na forumu nije pricao pa sam sama iskusila).
Oni koji odsedaju u hotelu Alexia neka ne ocekuju ne znam kakav extra smestaj, ali nije ni los. Moja preporuka je da se ne bacaju pare na doplatu za klimu, jer ona nikako nije potrebna , cak zna da bude i hladnjikavo u sobama. I da znate, u hotelu u baru se sluzi najbolji kapucino koji sam popila na ostrvu! Radi jedan stariji covek u baru (Kosta se zove, Grk je), vrlo ljubazan koji obozava Srbiju i zna sve o njoj. Za mlade je ovaj hotel na idealnoj lokaciji, naime nalazi se na pocetku Bar street-a.
Bar street...lokal do lokala...Najvise sam volela da svratim u Alexander bar, gde radi jedan Makedonac koji prica srpski gotovo bez akcenta i jedan mnogo sladak Grk (to su oni ljudi koji stoje ispred lokala i ubedjuju vas da sednete bas tu
Cene su uglavnom svuda iste, kafa je oko 2,5 evra , ali se moze naci i za manje, a u Budoiru je cak 1,90! Lezaljke sa suncobranom 7 evra (na Lindosu 8), kapucino 3 evra, coca cola oko 2 evra, fresh orange juice je oko 3 evra, voda 0,50. Sto se hrane tice, ne jedem meso, pa sam se uglavnom hranila u stranim restoranima, a ne u grckim tavernama u kojima za manje para mozete dobro da se najedete. Npr. giros u tortilji i pofrit je 4 evra (to bas preko puta Colorada), a radi se o porciji koja je mom momku bila dovoljna. Ja sam jureci za Pizza hutom i slicnim mestima spiskala brdo para, ali sta sad...U bar streetu na nekim mestima vam nude koktele od po 5 evra plus sto uvek dobijete jedan gratis, tako da ispadne da je jedan koktel 2,5 evra (u Haniotiju sam prosle godine koktele placala 8 evra) i ovo je konkretno u Alexander baru. Negde vam za dva piva nude gratis ulaznicu za Colorado i Toxic. Rent a car nemojte uzimati bilo koji, jer postoji gomila malih agencija koja vam uvali neke smesne polise osiguranja sa skracenicama, a kada se nesto ne daj boze desi, shvatite da zapravo snosite sami troskove za sve! Mi smo na preporuku naseg vodica iznajmili novu Opel Corsu u Alamo National rent a car na tri dana za 110 evra, imaju osiguranje za sve, sem za gume, naravno i volan.
Obidjite od ostrva sto vise mozete. Lindos ima dve lepe plaze, mnogo je lepsa ona iza Lindosa prema Pefkiju (upasce vam u oci natpis PARKING FREE
I to je to...Preopsirno je znam, ali znam i koliko su mi bile bitne informacije kada sam ja pakovala svoje torbe, a ovde nisam mogla da ih nadjem.
Pozz!
Napisano: 23. Jul 2006 - 20:26
Napisano: 24. Jul 2006 - 00:14
I razmisli o Rodosu za sledecu godinu
Napisano: 24. Jul 2006 - 00:50
Nadam se da ti je bilo lepo na Rodosu...a po opisu i preporukama...verujem da jeste...
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Tema je zaključana