Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Rodos/BROOKA

• Zaključana tema Tema je zaključana
184 odgovora na temu

#1 leona

turista

• Član
  • Poruka:52

Napisano: 17. Jul 2006 - 20:25

znaci svi komplimenti,preporucujem svima!prelepe plaze,bogat nocni zivot,stari grad je zanimljiv,a centar rodosa je skroz evropskog karaktera,sto ce reci da nije tipicno letovaliste!ima za svakog ponesto>za shopping super.za mladje preporucujem bar strit,a za starije,25* bar strit al u starom gradu,ima skroz kul kafica gde izlaze pretezno grci,znaci nema pijanih engleza.OBAVEZNO koristite u prvo vreme visok zastitni faktor posto na plazi duva vetric i jako je prijatno ali je mnogo njih imalo problem sa opekotinama!OBAVEZNO ponesite za uvece nesto toplije od garderobe,jer ume da bude hladnjikavo.cene su malo jace ali vredi zato sto je sve super.u svakom slucaju isla bih opet.pozz

#2 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 18. Jul 2006 - 14:33

ja se nešto kanim da uzmem hotel u gradu. pošto imam klinca od 3 godine, par pitanja... koliko duva vetar na plaži eli i da li su veliki talasi? kakav je ulazak u vodu (kamen, pesak, strmo ili ne)? kolike su cene rentiranja auta? cene ležaljki? izvini što gnjavim...da sam solo ne bi ni obraćao pažnju na sve ovo. prilično me prijatno iznenadilo da su noći sveže. planiram da idem početkom septembra, pa se nadam da mi klima tada neće ni trebati. unapred hvala i pozdrav.

#3 Toti

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 18. Jul 2006 - 15:01

Evo dok se ne javi Leona sa najnovijim informacijama, probacu ja malo da pomognem Trotteru, s obzirom da sam prosle godine, u prvoj polovini septembra, letovao na Rodosu sa malim detetom. Sto se plaze Eli tice, vetar duva prilicno jako, talasi su osrednje velicine i sve u svemu mislim da ta plaza nije bas pogodna za decu, bar sudeci po reakciji moje kcerke koja inace obozava more. Plaza je inace pescana, kao i ulaz u vodu, ali je plicak veoma mali.
Sto se rentiranja kola tice, mi smo platili 240 evra za 8 dana. Agencija ima puno, tako da probaj da cenkanjem postignes sto bolju cenu.
Dve lezaljke i suncobran su kostali 7-8 evra, u zavisnosti od plaze. Kad sam vec kod plaza, mislim da su za decu veoma pogodne plaze Tsambika i Lindos jer su obe pescane, sa pescanim ulaskom u vodu i velikim plicakom. To su doduse verovatno i dve najbolje i najlepse plaze na celom ostrvu, ne samo za decu. Nama se svidela i plaza Traganou, ali ona je sljunkovita, pa ne znam kako ce se to svideti tvom klincu, moja kcerkica je bila odusevljena. Ok plaza je i Stegna. Sve ove plaze su na istocnoj obali i na nekih 20 do 60 minuta voznje od grada Rodosa, zavisno od toga na koju plazu budete isli.
Inace evo i par preporuka za neka mesta kojima ce vas klinac biti sigurno odusevljen: u mestu Kalithea postoji ogromna igraonica na otvorenom, to je ujedno i kafic i tu vam za 2 evra paze na dete dok vi pijuckate pice u basti kafica i gledate svoje dete kako jurca po toj igraonici. Kalithea je na nekih 15-ak minuta voznje od grada Rodosa, u pravcu Falirakija, ali kada se ide putem koji ide uz more, a ne onim "glavnim" koji ide do Lindosa. Takodje, u Falirakiju ima veliki zabavni park, sa dosta automobilcica, vozova, ringispila i ostalih "zezalica" koje klinci obozavaju. Naravno nikako ne treba propustiti ni veliki aqualand u Falirakiju, super je i ima poseban deo za decu!
Sto se vremena tice, nama je prosle godine u septembru bilo super, preko dana nije bilo previse vruce, a uvece sasvim prijatno.
Nadam se da sam bio od pomoci, lep provod i pozdrav.

#4 trotter

iskusni putnik

• Član

Napisano: 18. Jul 2006 - 17:03

e, zbog ovakvih odgovora je forum genijalna stvar. toti, bude li prilike pivo na moj račun :D sad još da odaberem smeštaj. gde si ti bio odseo? da li je bolje biti lociran u gradu, ili negde van grada (faliraki, ialyssos)? hvala još jednom i pozdrav

#5 zixon

turista

• Član
  • Poruka:59

Napisano: 18. Jul 2006 - 20:01

Bravo Totti!!! Polako krecu informacije za Rodos. U kom hotelu si bio i preko koje agencije i pisi jos o Rodosu!!!!!!

#6 Toti

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 19. Jul 2006 - 09:14

Nema na cemu, pa zato smo se i "skupili" ovde da razmenjujemo informacije. Ja sam bio smesten u Falirakiju u hotelu Louis Collosos Beach a isao sam preko agencije Follow Me. I za hotel i za agenciju imam samo reci pohvale. Hotel je na ulazu u Faliraki iz pravca Rodosa i direktno preko puta Aqualand-a. Hotel je veliki, sa 4*, ima solidnu plazu, ali mi smo malo vremena provodili u njemu jer volimo da istrazujemo pa smo se vise svrckali po ostrvu kolima.
Kada bih opet isao na Rodos ja bih odabrao smestaj u gradu Rodosu, jer na ostrvu ima prelepih plaza i stvarno bi bila steta ne videti ih, tako da bez obzira gde ste smesteni moja preporuka je iznajmite kola i pravac u istrazivanje ostrva. E sad, za uvece mi smo iz Falirakija svako vece isli u grad Rodos (uz cesta svracanja u igraonicu u Kalithei) na setnju starim gradom i pice u nekom od kafica, tako da bih i zbog toga izabrao smestaj u gradu Rodosu i ustedeo sebi vecernju voznju od Falirakija do Rodosa i nazad. Ovo doduse dosta zavisi od toga sta ocekujete od letovanja, mi smo isli sa malim detetom tako da su nam se vecernji izlasci zavrsavali oko ponoci, u nekom od kafica. Ko voli diskoteke i malo ludji provod, onda je bolja opcija smestaj u Falirakiju jer je tamo glavno mesto za zabavu na ostrvu, mada i u samom gradu Rodosu ima ulica sa nocnim klubovima i kaficima.
Lalyssos, Ixia i druga mesta na zapadnoj obali, po pom misljenju, nisu dobar izbor za smestaj jer su tamo plaze sa dosta vetra i talasima, a do lepih plaza na istocnoj obali ima dosta da se vozi.
Preporucujem da se poseti i Dolina leptirova, kao i Seven springs, u pitanju su prave male oaze zelenila i lepe prirode u samom srcu ostrva. Doduse za Trottera upozorenje da je klincima to prilicno dosadno, moja kcerka uopste nije bila odusevljena tim obilsacima.
To bi bilo to, o Rodosu sam dosta pisao dok su mi utisci bili sveziji, tako da neke informacije mozete naci i ako se vratite par stranica unazad. Naravno ako ima jos neko konkretno pitanje - tu sam.
Pozdrav

#7 trotter

iskusni putnik

• Član

Napisano: 19. Jul 2006 - 10:38

Totiju hvala još jednom na kvalitetnom odgovoru.
Pozdrav

#8 deki011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:262

Napisano: 19. Jul 2006 - 11:40

Toti svaka cast na ovako iscrpnom odgovoru,Ja idem 11 avgusta u Faliraki,jel zna neko da mi kaze cene pica po kaficima?

#9 leona

turista

• Član

Napisano: 19. Jul 2006 - 15:23

e pa ovako...na plazi Eli uvek pirka vetric,ponekad bude jaci pa cak bude i hladnjikavo,plaza je pescana i siroka i jako lepa,2 lezaljke i suncobran su 7 evra,renta kar je oko 35 evra ali obavezno uzmi sa punim osiguranjem jer je skuplje 2.3 evra a mnogo znaci u slucaju neke/ne daj boze/ nezgode.ako uzmes na vise dana cena je niza.smatram da nisam merodavna da savetujem parove sa decom jer sam isla sa 3 drugarice od 25 do 28 god.bila sam u hoteli Ibiscus koji je skroz super,na plazi.uvece je uglavnom hladnjikavo i duva blag vetar.zamolila bih sve koji planiraju da idu na rodos da OBAVEZNO koriste u prvih par dana visok zastitni faktor,jer se vrucina uopste ne oseca.pozz svima

#10 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2006 - 10:02

Idem na Rodos u avgustu u hotel Alexia u gradu Rodosu, blizu plaze na zapadnoj, vetrovitoj strani. Pogledala sam dosta fotki i raspitala se o plazi u gradu, pa da podelim sa ostalima informacije. Navodno je plaza Eli, tj. istocna nevetrovita plaza bez talasa i jakog vetra, dok se na zapadnoj strani (gde se nalazi vecina hotela u ponudi nasih agencija) popodne podignu talasi.
Sad odjednom ovde citam da je vatar i na istocnoj strani?! Ne znam sta je ljudima vetar, malo pirkanja ili "odnese peskir".
Na svim slikama koje sam videla nema talasa na Eli plazi.
Moze li neko da mi preciznije kaze koliko je hladno uvece? Tj. da li treba da nosim nesto dugih rukava i zatvorenih prstiju ili cisto da nije majica na bretele?

#11 leona

turista

• Član

Napisano: 21. Jul 2006 - 14:48

na plazi Eli pirka vetric,sto si zapadnije vetric je jaci,to ces i sama osetiti.ok je recimo ispred hotela Ibiscus,tu je skroz taman.sto se garderobe tice,mozes izaci u majici i suknji i sandalama ali bilo bi pozeljno da poneses neki tanji dzemperic za svaki slucaj.ima delova grada gde je vetar jaci,dok je recimo u starom gradu jako toplo.ponesi nesto za gore,patike i zatvorena obuca ti nece trebati,osim ako nisi posebno zimogrozljiva...a da,obavezno svratite na pice u kafic BUDOIR,jako je lep,u blizini hotela Plaza,u novon delu grada.caooo

#12 Skorpijica

putnik

• Član
  • Poruka:131

Napisano: 23. Jul 2006 - 18:42

Ja sam se jutros vratila sa Rodosa. Kao sto je neko gore napisao, lepo je sto je krenulo da se pise o Rodosu, steta samo sto niko nije pisao kada sam ja postavljala teme u zelji da saznam sto vise informacija.

Isla sam preko Robinsona i odsela sam u hotelu Alexia. Na zapadnoj strani je hotel, kao sto se zna, istina vetar duva, na plazi moze da odnese peskir, cuvajte se talasa jer mogu da vam nanesu povredu, a sam odlazak kod doktora se naplacuje 50 evra plus rendgen 50 itd, a ako jos zaboravite kod kuce kartice kao ja, pa trosite kes na gluposti...ccc...oprez! Jeste da to osiguranje sve refundira, ali po povratku u zemlju. Za vece i nije potrebna ne znam koliko topla odeca, ali svakako ponesite nesto dugih rukava, bar nesto sto moete da ogrnete, jer kad izadjete mokri i topli iz nekog lokala, a vetar vas produva budete bolesni (meni ovo niko na forumu nije pricao pa sam sama iskusila).

Oni koji odsedaju u hotelu Alexia neka ne ocekuju ne znam kakav extra smestaj, ali nije ni los. Moja preporuka je da se ne bacaju pare na doplatu za klimu, jer ona nikako nije potrebna , cak zna da bude i hladnjikavo u sobama. I da znate, u hotelu u baru se sluzi najbolji kapucino koji sam popila na ostrvu! Radi jedan stariji covek u baru (Kosta se zove, Grk je), vrlo ljubazan koji obozava Srbiju i zna sve o njoj. Za mlade je ovaj hotel na idealnoj lokaciji, naime nalazi se na pocetku Bar street-a.

Bar street...lokal do lokala...Najvise sam volela da svratim u Alexander bar, gde radi jedan Makedonac koji prica srpski gotovo bez akcenta i jedan mnogo sladak Grk (to su oni ljudi koji stoje ispred lokala i ubedjuju vas da sednete bas tu :)) ). U Toxicu ludnicu prave skandinavci i englezi i nikako se tamo nisam nasla, mada je muzika i samo mesto super. Colorado je klub sa zivom svirkom, bend je odlican, na ulazu radi momak Caslav koji je na Rodosu otprilike neki polubog, zivi tamo vec desetak godina i mnogo ga mestani postuju. U Coloradu deru za pice, ali bar udjes gratis (od vodica smo dobijali propusnice, ali moras onda pice obavezno da uzmes). Pored Colorada se nalazi odlicna poslasticarnica, za one koji ne mogu da odole dobrom sladoledu i kolacima. Nisu kugle u pitanju vec "lopatice" pa u zavisnosti od velicine posude, sladoled kosta evro, dva ili tri...Preporucujem vam i giros preko puta Colorada. Kad se raspakujem (sramota sto jos nisam) pruzicu vise informacija, jer cuvam sve vizitke, flajere, cenovnike...Takodje se informisite i za restorane gde mozete da jedete koliko hocete za nekih 6-7 evra. I kao sto neko rece, kafic Budoir je odlican, nalazi se u Amerikis ulici, imam i slike ako nekog zanima...Od Amerikisa pa ka starom gradu ulazite u moderan deo sa jacim buticima i kaficima (Escada, Prada, Armani itd, ali i oni malo pristupacniji (malo vise) kao npr. Benetton, Esprit, Terranova...). I popusti su u toku! Stari grad je mnogo mirniji i zaista nema mnogo bucnih turista, tamo je vrlo prijatno.

Cene su uglavnom svuda iste, kafa je oko 2,5 evra , ali se moze naci i za manje, a u Budoiru je cak 1,90! Lezaljke sa suncobranom 7 evra (na Lindosu 8), kapucino 3 evra, coca cola oko 2 evra, fresh orange juice je oko 3 evra, voda 0,50. Sto se hrane tice, ne jedem meso, pa sam se uglavnom hranila u stranim restoranima, a ne u grckim tavernama u kojima za manje para mozete dobro da se najedete. Npr. giros u tortilji i pofrit je 4 evra (to bas preko puta Colorada), a radi se o porciji koja je mom momku bila dovoljna. Ja sam jureci za Pizza hutom i slicnim mestima spiskala brdo para, ali sta sad...U bar streetu na nekim mestima vam nude koktele od po 5 evra plus sto uvek dobijete jedan gratis, tako da ispadne da je jedan koktel 2,5 evra (u Haniotiju sam prosle godine koktele placala 8 evra) i ovo je konkretno u Alexander baru. Negde vam za dva piva nude gratis ulaznicu za Colorado i Toxic. Rent a car nemojte uzimati bilo koji, jer postoji gomila malih agencija koja vam uvali neke smesne polise osiguranja sa skracenicama, a kada se nesto ne daj boze desi, shvatite da zapravo snosite sami troskove za sve! Mi smo na preporuku naseg vodica iznajmili novu Opel Corsu u Alamo National rent a car na tri dana za 110 evra, imaju osiguranje za sve, sem za gume, naravno i volan.

Obidjite od ostrva sto vise mozete. Lindos ima dve lepe plaze, mnogo je lepsa ona iza Lindosa prema Pefkiju (upasce vam u oci natpis PARKING FREE :) ). Grad Lindos obidjite, ali nikako vikendom i nikako posle 12h jer je nepodnosljivo toplo tamo jos kad ima gomila turista stvarno je lose. Ostali su pomenuli sve lepe plaze. Kod Tsampike postoji jedna crkva u koju dolaze parovi iz celog sveta ukoliko ne mogu da imaju decu, mnogi nakon posete ovoj crkvi dobiju decu i sve njihove slike se tamo nalaze, ima i nasih...Idite i na ostrvo Simi, povratna karta katamaranom je 19 evra. Sto se aqua parka u Falirakiju tice, ukoliko zelite da idete samo u njega, postoji autobus koji vas besplatno vozi do tamo. Kad se raspakujem napisacu vam gde se nalazi stanica njihovog autobusa. Ulaz u sam park je 20 evra po osobi.

I to je to...Preopsirno je znam, ali znam i koliko su mi bile bitne informacije kada sam ja pakovala svoje torbe, a ovde nisam mogla da ih nadjem.
Pozz!

#13 Guru

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:274

Napisano: 23. Jul 2006 - 20:26

Ne idem na Rodos ove godine...ali svaka cast za opis...jesi razmilsjala o pisanju turistickih brosura...;)

#14 Skorpijica

putnik

• Član
  • Poruka:131

Napisano: 24. Jul 2006 - 00:14

A sada sam se jos i raspakovala pa mogu da pruzim milion informacija plus :)))))))))
I razmisli o Rodosu za sledecu godinu ;)

#15 Guru

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:274

Napisano: 24. Jul 2006 - 00:50

Vec sam razmislio...ove Krit...a sledece Tajland verovatno...Nista pisem ja kada se vrnem sa Krit-a...jos 3 dana i awayyy...:D
Nadam se da ti je bilo lepo na Rodosu...a po opisu i preporukama...verujem da jeste...;)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0