Viza za Sloveniju
Napisano: 23. Dec 2008 - 00:48
Napisano: 24. Dec 2008 - 00:24
Pa nemam mnogo iskustva sa poslovnim vizama... U ambasadi su prilicno korektni... Mada nisam siguran po kojim kriterujmima tumace pravila o olaksicama... Ja sam mnorao sve da donesem, kao i prosle godine... ali ok...
dobio sam onoliko koliko sam trazio, a to je 10 dana... ne znam da li sam trebao da trazim na vise, bez obzira na pozivno pismo... mozda neko drugi ima iskustva sa tim... i mene zanima!
Napisano: 13. Jan 2009 - 02:40
Napisano: 14. Jan 2009 - 15:03
hvala na odgovorima ako neko zna ...
Ovu poruku je izmenio snowwhite: 14. Jan 2009 - 15:03
Napisano: 14. Jan 2009 - 15:16
snowwhite @ 14. 01. 2009 - 14:03
hvala na odgovorima ako neko zna ...
Napisano: 14. Jan 2009 - 15:20
Upravo tako. Mozes sa sengen vizom uci u bilo koju sengen drzavu. Na ostalim temama sam pricala o tome. Problem nastaje ako se napravi prekrsajno djelo, tada ambasada koja je izdala vizu, "udara" zabranu izdavanja vize.
Napisano: 03. Apr 2009 - 17:17
Napisano: 15. May 2009 - 15:19
Nemam iskustva sa vadjenjem viza i putovanjem u inostranstvo, pa skoro nista ne znam o tome. Naime, htio bi da idem na jedan koncert u Sloveniju u avgustu 2009. Dakle, treba mi viza samo za 2 dana za taj dogadjaj.Pretpostavljam da je mozda lakse dobiti vizu za tako neki "blic" boravak. Pri tom nemam nikog u Sloveniji ko bi mogao da mi posalje neko garantno pismo, kartu za sam koncert cu nadam se moci kupiti on-line odavde. Zaposlen sam vec 2 godine i imam redovna poprilicna primanja (znam da traze potvrdu o tome iz firme).
Pitanje: Na koji nacin mogu izvaditi, ako je to uopste moguce, vizu za gore pomenute uslove? Kolika je verovatnoca da dobijem vizu, koliko traje sam postupak (da bih znao kad da pocnem da "ganjam") i sta mi zapravo treba od dokumenata?
Puno hvala unapred!
Ovu poruku je izmenio markes: 15. May 2009 - 15:31
Napisano: 18. May 2009 - 10:04
Ovde ti sve piše šta je potrebno za slovenačku vizu. Ako ti niko ne šalje garantno pismo, onda pretpostavljam da treba da vadiš turističku vizu, a u tom slučaju ti je potrebna rezervacija smeštaja (mislim da može i faksom da se pošalje) i potrebno je da uplatiš unapred bar 30% cene aranžmana (može preko bankovnog transfera) i da odneseš taj dokaz u ambasadu. E sad, ne znam da li postoje neke razlike ako se ide samo na 2 dana - mislim da je najbolje da ih pozoveš pa da pitaš.
Napisano: 18. May 2009 - 11:26
Ovde ti sve piše šta je potrebno za slovenačku vizu. Ako ti niko ne šalje garantno pismo, onda pretpostavljam da treba da vadiš turističku vizu, a u tom slučaju ti je potrebna rezervacija smeštaja (mislim da može i faksom da se pošalje) i potrebno je da uplatiš unapred bar 30% cene aranžmana (može preko bankovnog transfera) i da odneseš taj dokaz u ambasadu. E sad, ne znam da li postoje neke razlike ako se ide samo na 2 dana - mislim da je najbolje da ih pozoveš pa da pitaš.
Hvala
Napisano: 24. Jun 2009 - 15:53
Veoma slicna situacija sa odlaskom u Prag pa bi savet bio preko koristan..
Hvala
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0