Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Sloveniju

25 odgovora na temu

#16 katty

putnik

• Član
  • Poruka:113
  • ženski

Napisano: 23. Dec 2008 - 00:48

Kazi mi da li si dobio vizu i na koliko,jel bilo nekih problema.Pitam,jer i ja treba da podnesem 5.januara za poslovnu vizu(na osnovu muza podnosim za sebe i decu) ali neznam na koliko da trazim vizu.Muzu je sad istekla njihova viza na 3 meseca(to je prvi put dobio) i sad moze da trazi duzi boravak,jer mu se i u garantnom pismu navodi saradnja od poslovnog partnera da ce saradjivati cesto naredne godine ,a supruga i deca su pratnja.Sta mislis da li da trazimo duze kao i on (pa da na leto ne vadimo ponovo sengen zbog mora) ili da deca i ja trazimo vizu na mesec dana ili tri meseca

#17 vcom

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 24. Dec 2008 - 00:24

Pogledaj porukukatty @ 22. 12. 2008 - 23:48

Kazi mi da li si dobio vizu i na koliko,jel bilo nekih problema.Pitam,jer i ja treba da podnesem 5.januara za poslovnu vizu(na osnovu muza podnosim za sebe i decu) ali neznam na koliko da trazim vizu.Muzu je sad istekla njihova viza na 3 meseca(to je prvi put dobio) i sad moze da trazi duzi boravak,jer mu se i u garantnom pismu navodi saradnja od poslovnog partnera da ce saradjivati cesto naredne godine ,a supruga i deca su pratnja.Sta mislis da li da trazimo duze kao i on (pa da na leto ne vadimo ponovo sengen zbog mora) ili da deca i ja trazimo vizu na mesec dana ili tri meseca

Pa nemam mnogo iskustva sa poslovnim vizama... U ambasadi su prilicno korektni... Mada nisam siguran po kojim kriterujmima tumace pravila o olaksicama... Ja sam mnorao sve da donesem, kao i prosle godine... ali ok...
dobio sam onoliko koliko sam trazio, a to je 10 dana... ne znam da li sam trebao da trazim na vise, bez obzira na pozivno pismo... mozda neko drugi ima iskustva sa tim... i mene zanima!

#18 D+O

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 13. Jan 2009 - 02:40

Imao sam prilično pozitivno iskustvo sa slovenačkom vizom. U oktobru prošle godine sam putovao na naučnu konferenciju u Ljubljani. Tražio sam vizu sa jednim ulaskom na 4 dana, koliko je i trajala konferencija (svi podaci naznaceni u pozivnom pismu Slovenaca). Na moje iznenađenje, dobio sam Multi Šengen vizu na 3 meseca. Koleginice koje su išle sa mnom su dobile vize na 6 meseci. Znači, ako vam treba Šengen viza na duži period, najlakše ćete je dobiti preko ambasade Republike Slovenije.

#19 snowwhite

putnik

• Član
  • Poruka:187
  • ženski

Napisano: 14. Jan 2009 - 15:03

da li je tacno da ako dobijem npr. slovenacki multisengen onda prvo moram da udjem u sloveniju, a ne na primer u nemacku? da li to ima neke veze?
hvala na odgovorima ako neko zna ...

Ovu poruku je izmenio snowwhite: 14. Jan 2009 - 15:03

#20 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 14. Jan 2009 - 15:16

Pogledaj porukusnowwhite @ 14. 01. 2009 - 14:03

da li je tacno da ako dobijem npr. slovenacki multisengen onda prvo moram da udjem u sloveniju, a ne na primer u nemacku? da li to ima neke veze?
hvala na odgovorima ako neko zna ...
Није тачно, иди слободно ако ти тако одговара прво у Немачку.
Member of Paidakia Thassos Group

#21 Markiza

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1583
  • ženski

Napisano: 14. Jan 2009 - 15:20

Pogledaj porukuЗоки @ 14. 01. 2009 - 14:16

Није тачно, иди слободно ако ти тако одговара прво у Немачку.

Upravo tako. Mozes sa sengen vizom uci u bilo koju sengen drzavu. Na ostalim temama sam pricala o tome. Problem nastaje ako se napravi prekrsajno djelo, tada ambasada koja je izdala vizu, "udara" zabranu izdavanja vize. 

#22 JU18

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 03. Apr 2009 - 17:17

Da li neko zna kako mogu da dobijem multi vizu???...nisam punoletna,a putujem na leto u grcku,a 5 dana posle u francusku, u letnju skolu jezika.... :)

#23 markes

backpacker

• Član

Napisano: 15. May 2009 - 15:19

Pozdrav, imam jedno pitanje, ako neko zna da mi odgovori.

Nemam iskustva sa vadjenjem viza i putovanjem u inostranstvo, pa skoro nista ne znam o tome. Naime, htio bi da idem na jedan koncert u Sloveniju u avgustu 2009. Dakle, treba mi viza samo za 2 dana za taj dogadjaj.Pretpostavljam da je mozda lakse dobiti vizu za tako neki "blic" boravak. Pri tom nemam nikog u Sloveniji ko bi mogao da mi posalje neko garantno pismo, kartu za sam koncert cu nadam se moci kupiti on-line odavde. Zaposlen sam vec 2 godine i imam redovna poprilicna primanja (znam da traze potvrdu o tome iz firme).

Pitanje: Na koji nacin mogu izvaditi, ako je to uopste moguce, vizu za gore pomenute uslove? Kolika je verovatnoca da dobijem vizu, koliko traje sam postupak (da bih znao kad da pocnem da "ganjam") i sta mi zapravo treba od dokumenata?

Puno hvala unapred!

Ovu poruku je izmenio markes: 15. May 2009 - 15:31

#24 Aurora

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 18. May 2009 - 10:04

http://beograd.velep...ndex.php?id=219

Ovde ti sve piše šta je potrebno za slovenačku vizu. Ako ti niko ne šalje garantno pismo, onda pretpostavljam da treba da vadiš turističku vizu, a u tom slučaju ti je potrebna rezervacija smeštaja (mislim da može i faksom da se pošalje) i potrebno je da uplatiš unapred bar 30% cene aranžmana (može preko bankovnog transfera) i da odneseš taj dokaz u ambasadu. E sad, ne znam da li postoje neke razlike ako se ide samo na 2 dana - mislim da je najbolje da ih pozoveš pa da pitaš.

#25 markes

backpacker

• Član

Napisano: 18. May 2009 - 11:26

Pogledaj porukuAurora @ 18. 05. 2009 - 10:04

http://beograd.velep...ndex.php?id=219

Ovde ti sve piše šta je potrebno za slovenačku vizu. Ako ti niko ne šalje garantno pismo, onda pretpostavljam da treba da vadiš turističku vizu, a u tom slučaju ti je potrebna rezervacija smeštaja (mislim da može i faksom da se pošalje) i potrebno je da uplatiš unapred bar 30% cene aranžmana (može preko bankovnog transfera) i da odneseš taj dokaz u ambasadu. E sad, ne znam da li postoje neke razlike ako se ide samo na 2 dana - mislim da je najbolje da ih pozoveš pa da pitaš.

Hvala

#26 friend

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 24. Jun 2009 - 15:53

Kakva su iskustva u ovom slucaju?

Veoma slicna situacija sa odlaskom u Prag pa bi savet bio preko koristan..

Hvala :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0