Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Sloveniju

25 odgovora na temu

#1 Makili

backpacker

• Član
  • Poruka:24

Napisano: 15. Jul 2006 - 16:15

Išla bih do Slovenije, našla sam jeftnin privatni smeštaj na Bledu od 15e za dvokrevetnu sobu po osobi. U ambasadi se dobija kratak termin za otprilike 10dana i kažu da je za vizu potreban vaučer ako se unapred plaća a ako ne, onda garantno pismo vlasnika kuće za izdavanje. Mada, nisu mi rekli da imaju isksustva sa privatnim smeštajem.

Da li neko ima iskustva sa ovim odn. da li je dobio vizu na osnovu garantnog pisma vlasnika kuće? Čisto da ne plaćam uzalud unapred 35e vizu i osiguranje jer se novac ne vraća. A vredi ovako ići jer je mnogo jeftnije otići u privatni smeštaj koji je inače besprekoran a može baš lepo da se planinari, vozi naravno bajs i kupa u jezeru.

Pozdrav

#2 Makili

backpacker

• Član
  • Poruka:24

Napisano: 16. Jul 2006 - 19:49

Hajde da preformulišem pitanje: da li je moguće dobiti vizu bilo koje zemlje sa rezervisanim privatnim smeštajem? NPR.u Barseloni gde apartman za dvoje u centru košta 50evra? Da li je mogće dobiti vizu samo na rezervaciju ili mora da se priloži vaučer o uplaćenom smeštaju?

#3 Xenon

turista

• Član
  • Poruka:63

Napisano: 26. Jan 2008 - 22:33

Neko ko je vadio vizu tako što mu je prijatelj poslao garantno pismo mi treba :)

Da li oni i na koji način proveravaju da li ste vi stvarno tamo gde su napisali u garantnom pismu da ćete biti? Konkretno, imam koga da mi pošalje garantno pismo iz SLO, u cilju izbegavanja 6-nedeljnog zadržavanja pasoša kod Španaca, što ne mogu da priuštim jer taj pasoš treba da ide i u neku drugu ambasadu u tom terminu :)
Pogodno je što je Slovenija svakako zemlja ulaska...

#4 rus

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 28. Jan 2008 - 18:52

Ne proveravaju ništa. Ko ti da garanciju odgovara za tebe i sve što ti uradiš( od kriminala do rada na crno). Sve u svemu: " putuj igumane i srećan put!"

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. Jan 2011 - 22:38
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#5 Xenon

turista

• Član
  • Poruka:63

Napisano: 29. Jan 2008 - 03:18

Ma stvarno nemam nameru da radim ništa ilegalno, samo hoću na ekskurziju u Španiju... :D

pitam zato što na formularu za pozivno pismo mora da se piše adresa boravka...

#6 nikita61

putnik

• Član
  • Poruka:189
  • ženski

Napisano: 30. Apr 2008 - 15:50

Da li neko zna da li ponovo radi ambasada Slovenije?

#7 dejzi99

svetski putnik

• Član
  • Poruka:508

Napisano: 02. May 2008 - 00:30

Ambasada Slovenije radi, koliko ja znam. Nisu mi poznati detalji, ali znam da se moj muž interesovao za slovenačku vizu pre skoro mesec dana, da je pozvao broj telefona sa njihovog sajta i da su mu odgovorili da rade. Mi smo se tada pitali da li su uopšte i prestajali sa radom, ili su im možda aktivnosti zamrznute u nekim drugim segmentima, ali se izdavanje viza i dalje odvija nesmetano. U medjuvremenu smo odustali od puta od Sloveniju, pa čitavu proceduru nismo prošli do kraja...
Ne znam da li je reč o vizi ili ti treba nešto drugo, ali pokušaj i ti na isti način da dodješ do potrebnih informacija :) ...

#8 nikita61

putnik

• Član
  • Poruka:189
  • ženski

Napisano: 02. May 2008 - 09:00

Pogledaj porukudejzi99 @ 2. 05. 2008 - 00:30

Ambasada Slovenije radi, koliko ja znam. Nisu mi poznati detalji, ali znam da se moj muž interesovao za slovenačku vizu pre skoro mesec dana, da je pozvao broj telefona sa njihovog sajta i da su mu odgovorili da rade. Mi smo se tada pitali da li su uopšte i prestajali sa radom, ili su im možda aktivnosti zamrznute u nekim drugim segmentima, ali se izdavanje viza i dalje odvija nesmetano. U medjuvremenu smo odustali od puta od Sloveniju, pa čitavu proceduru nismo prošli do kraja...
Ne znam da li je reč o vizi ili ti treba nešto drugo, ali pokušaj i ti na isti način da dodješ do potrebnih informacija :) ...

Hvala Dejzi na odgovoru. :D

#9 Gruni

turista

• Član
  • Poruka:59
  • muški

Napisano: 04. Jun 2008 - 20:53

Kako da izvadim izvod iz maticne knjige rodjenih u sloveniji,a zivim u srbiji.Cuo sam da moze preko nekog sajta ali nemam pojma kog???

#10 dejzi99

svetski putnik

• Član
  • Poruka:508

Napisano: 20. Jul 2008 - 00:23

Pogledaj porukuMakili @ 16. 07. 2006 - 19:49

Hajde da preformulišem pitanje: da li je moguće dobiti vizu bilo koje zemlje sa rezervisanim privatnim smeštajem? NPR.u Barseloni gde apartman za dvoje u centru košta 50evra? Da li je mogće dobiti vizu samo na rezervaciju ili mora da se priloži vaučer o uplaćenom smeštaju?
Dakle, mi smo prošle godine dobili grčku vizu samo na osnovu garantnog pisma vlasnika apartmana da smo rezervisali smeštaj, bez uplaćenog depozita.
Više puta do sada smo vadili slovenačku vizu samo na osnovu pozivnog pisma prijatelja i nikada nismo imali nikakvih problema.
Ako idete u privatni smeštaj, možda bi bilo najsigurnije da se ipak uplati neki depozit (bar 20%) i uz potvrdu o rezervaciji i depozitu priloži i "zeleni nalog" iz banke preko koje je izvršena uplata. Ne mislim da je neophodno, ali tako ćete se potpuno osloboditi neizvesnosti.
Normalno je da uvek postoji mala doze sumnje, ali ako je za utehu, nisam čula da je neko od ljudi koje poznajem odbijen za slovenačku vizu!

#11 pute

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:305
  • ženski

Napisano: 27. Jul 2008 - 02:02

Pogledaj porukuMakili @ 15. 07. 2006 - 16:15

Išla bih do Slovenije, našla sam jeftnin privatni smeštaj na Bledu od 15e za dvokrevetnu sobu po osobi. U ambasadi se dobija kratak termin za otprilike 10dana i kažu da je za vizu potreban vaučer ako se unapred plaća a ako ne, onda garantno pismo vlasnika kuće za izdavanje. Mada, nisu mi rekli da imaju isksustva sa privatnim smeštajem.

Da li neko ima iskustva sa ovim odn. da li je dobio vizu na osnovu garantnog pisma vlasnika kuće? Čisto da ne plaćam uzalud unapred 35e vizu i osiguranje jer se novac ne vraća. A vredi ovako ići jer je mnogo jeftnije otići u privatni smeštaj koji je inače besprekoran a može baš lepo da se planinari, vozi naravno bajs i kupa u jezeru.

Pozdrav
Mislim da bi trebalo unapred da platis odredjeni procenat (negde sam cak cula i 30%) i SWIFT od banke o uplati.

#12 seriozna

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 02. Sep 2008 - 10:48

Zanima me da li neko zna kakav je smestaj u mariboru i ima li nekih jeftinijih hotela

#13 vcom

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 04. Dec 2008 - 05:20

Treba mi savet nekoga ko ima iskustva sa dobijanjem MULTI SENGEN VIZE (kod SLOVENACKE ambasade). :D

U sledecoj sam situaciji:

- putujem kod prijatelja, imam garantno pismo i bank info

- novi pasos srbije

- stari pasos prepun raznih individualnih i kolektivnih viza sa jednim ulaskom (zamenjen zbog popunjenosti)

- imam status studenta

- mogu da dokazem jos nekim dokumentima da imam obavezu da se vratim u Srbiju (javne funkcije)

Moja pitanja su:

Da li sam u obavezi da platim 35 E takes?

Da li mogu da u aplikaciji trazim vizu za vise ulazaka ili je oni daju po svom naodjenju?

Da li ako trazim multi, moze da se desi da me odbiju iako za jedan ulazak imam prave razloge?

Da li je potrebno da donesem povratu kartu za voz i osiguranje za prvu posetu?

Da li neko zna praksu (jer jasna pravila ne postoje) kod ovakve situacije?!

Ako sad ne dobijem multi, proglasavam sebe izolovanim od ambasada i apliciranja, sve dok nam ne ukinu vize 2009, 2010 …. 2100… :besan:

Unapred hvala na odgovorima! :srce: :srce: :srce:

#14 Sandra 71

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • ženski

Napisano: 05. Dec 2008 - 21:36

Osiguranje,garantno pismo i 35 eur. su obavezni.Bar do 31.decembra,odnosno od 01 01 2009.će pojedine kategorije biti oslobodjene plaćanja.Ja sam dobila vizu na 3 meseca sa više ulazaka,zbog toga što mi je bio prvi put da tražim njihovu vizu,ali zato je moj suprug kome je to nebrojen odlazak tamo dobio na godinu dana.Imamo stare pasoše.Nadam se da sam bar malo pomogla.

#15 vcom

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 08. Dec 2008 - 00:55

Jesi, hvala puno! Samo dva pitanja:
-ako ste imali privatno garatno pismo, da li se ono overava tamo ili samo potpisuje, i da li je istina da overa kosta 60E?!
- da li ste na zahtevu trazili vise ulazaka ili jedan, pa su oni dali multi

I ako neko zna da li prihvataj aplikaciju koja moze da se skine na netu (na srpskom) na sajtu MZZ ili mora zahtev koji daju u abasadi?!

Unapred hvala!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0