Viza za Sloveniju
Napisano: 15. Jul 2006 - 16:15
Da li neko ima iskustva sa ovim odn. da li je dobio vizu na osnovu garantnog pisma vlasnika kuće? Čisto da ne plaćam uzalud unapred 35e vizu i osiguranje jer se novac ne vraća. A vredi ovako ići jer je mnogo jeftnije otići u privatni smeštaj koji je inače besprekoran a može baš lepo da se planinari, vozi naravno bajs i kupa u jezeru.
Pozdrav
Napisano: 16. Jul 2006 - 19:49
Napisano: 26. Jan 2008 - 22:33
Da li oni i na koji način proveravaju da li ste vi stvarno tamo gde su napisali u garantnom pismu da ćete biti? Konkretno, imam koga da mi pošalje garantno pismo iz SLO, u cilju izbegavanja 6-nedeljnog zadržavanja pasoša kod Španaca, što ne mogu da priuštim jer taj pasoš treba da ide i u neku drugu ambasadu u tom terminu
Pogodno je što je Slovenija svakako zemlja ulaska...
Napisano: 28. Jan 2008 - 18:52
Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. Jan 2011 - 22:38
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
Napisano: 29. Jan 2008 - 03:18
pitam zato što na formularu za pozivno pismo mora da se piše adresa boravka...
Napisano: 30. Apr 2008 - 15:50
Napisano: 02. May 2008 - 00:30
Ne znam da li je reč o vizi ili ti treba nešto drugo, ali pokušaj i ti na isti način da dodješ do potrebnih informacija
Napisano: 02. May 2008 - 09:00
Ne znam da li je reč o vizi ili ti treba nešto drugo, ali pokušaj i ti na isti način da dodješ do potrebnih informacija
Hvala Dejzi na odgovoru.
Napisano: 04. Jun 2008 - 20:53
Napisano: 20. Jul 2008 - 00:23
Više puta do sada smo vadili slovenačku vizu samo na osnovu pozivnog pisma prijatelja i nikada nismo imali nikakvih problema.
Ako idete u privatni smeštaj, možda bi bilo najsigurnije da se ipak uplati neki depozit (bar 20%) i uz potvrdu o rezervaciji i depozitu priloži i "zeleni nalog" iz banke preko koje je izvršena uplata. Ne mislim da je neophodno, ali tako ćete se potpuno osloboditi neizvesnosti.
Normalno je da uvek postoji mala doze sumnje, ali ako je za utehu, nisam čula da je neko od ljudi koje poznajem odbijen za slovenačku vizu!
Napisano: 27. Jul 2008 - 02:02
Da li neko ima iskustva sa ovim odn. da li je dobio vizu na osnovu garantnog pisma vlasnika kuće? Čisto da ne plaćam uzalud unapred 35e vizu i osiguranje jer se novac ne vraća. A vredi ovako ići jer je mnogo jeftnije otići u privatni smeštaj koji je inače besprekoran a može baš lepo da se planinari, vozi naravno bajs i kupa u jezeru.
Pozdrav
Napisano: 02. Sep 2008 - 10:48
Napisano: 04. Dec 2008 - 05:20
U sledecoj sam situaciji:
- putujem kod prijatelja, imam garantno pismo i bank info
- novi pasos srbije
- stari pasos prepun raznih individualnih i kolektivnih viza sa jednim ulaskom (zamenjen zbog popunjenosti)
- imam status studenta
- mogu da dokazem jos nekim dokumentima da imam obavezu da se vratim u Srbiju (javne funkcije)
Moja pitanja su:
Da li sam u obavezi da platim 35 E takes?
Da li mogu da u aplikaciji trazim vizu za vise ulazaka ili je oni daju po svom naodjenju?
Da li ako trazim multi, moze da se desi da me odbiju iako za jedan ulazak imam prave razloge?
Da li je potrebno da donesem povratu kartu za voz i osiguranje za prvu posetu?
Da li neko zna praksu (jer jasna pravila ne postoje) kod ovakve situacije?!
Ako sad ne dobijem multi, proglasavam sebe izolovanim od ambasada i apliciranja, sve dok nam ne ukinu vize 2009, 2010 …. 2100…
Unapred hvala na odgovorima!
Napisano: 05. Dec 2008 - 21:36
Napisano: 08. Dec 2008 - 00:55
-ako ste imali privatno garatno pismo, da li se ono overava tamo ili samo potpisuje, i da li je istina da overa kosta 60E?!
- da li ste na zahtevu trazili vise ulazaka ili jedan, pa su oni dali multi
I ako neko zna da li prihvataj aplikaciju koja moze da se skine na netu (na srpskom) na sajtu MZZ ili mora zahtev koji daju u abasadi?!
Unapred hvala!
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0