Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

NEI PORI

1451 odgovora na temu

#31 *Vaxy*

backpacker

• Član
  • Poruka:17
  • ženski

Napisano: 27. Jun 2007 - 20:46

Interesuje me ako neko moze da mi kaze koliko moze da izadje taxi od Nei Poria do recimo Olimpic Beach-a ili Paralije!:)

#32 iggihakk

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 28. Jun 2007 - 23:07

Išao sam porodično prošle godine autom u Nei Pori, a isto ću ponoviti i ove polovinom avgusta.
Krenuli smo iz NS uveče oko 10, sa spavanjem oko 1h posle Soluna smo na plaži bili oko 8 ujutro.
put dobar, natočite benzin pred granicom na pumpi kod Preševa i onda u Grčkoj pred povratak za do Srbije pošto razlika na Makedoniju nije velika, a mislim da je sigurnije (u bilo kom smislu). Naoružao sam se revijom SAT sa kartom puta do Paralije (i ove godine sam je kupio iako realno i nije nešto potrebna, put je lak), tako da sam na makedonskim naplatnim rampama ja 1. njima govori cene u €, tako da nije bilo nekih problema (čini mi se 2-3 puta po 1€). u Grčkoj ima još par naplatnih rampi ali koliko sam skontao naplaćuju sa strane sa koje je špic ili kako već. Kod Platamona ima rampa ali ona može da se obiđe lokalnim putem, nisam siguran više tačno kako..

Nei Pori mirno mesto, ima dosta kafića i dobrih restorana, ali kao što su 2. rekli, noćnog provoda nema. ima 2 glasnija kafića, ali sumnjam da rade duže..cene jesu za nijansu više u odnosu na ostala mesta (giros 2 i 2.2 € a u platamonu 1.8 do 2)

interesantno je to što većinu turista čine Grci pa je dosta specifična atmosfera..

u apartmanu su nas dočekale tablete i mreže protiv komaraca, ali ih nismo videli (ni osetili) ali to je bio kraj avgusta. sa druge strane je bilo dosta malih belih nevidljivih meduza koje pomalo žare, ali to shvatite tek van vode, ali krajem avgusta ima i onih velikih braon obima oko 30 cm (1 - 2 dnevno) pa je meni pomalo preselo kupanje dalje od obale (interesantno je da retko ko pliva dalje od plićaka, verovatno zbog toga)

do Soluna nismo išli, pošto sam bio pre par godina ali preko Evi tursa (ili kako se već zove) ima tih organizovanih akcija (Solun, Waterland, Meteori..) pa se raspitajte. meni je favorit grad Larisa, oko 30tak km od Nei Porija, lep, sređen, pun ljudi i života.. pored Nei Porija prolazi i pruga i tu je i stanica pa verovatno ima i voza.. pozdrav

#33 Saki1000

backpacker

• Član
  • Poruka:13

Napisano: 28. Apr 2008 - 23:53

Pozdrav svima,
Ove godine smo rezervisali apartman u vili Manolas u Nei Pori. Ako je neko letovao u ovoj vilil neka napise svoje utiske.

Unapred zahvaljujem.

#34 sonja_bg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1068
  • ženski

Napisano: 19. May 2008 - 00:55

Videla sam ponude preko putovanja.info da preporučuju SpiritTravel ( u septembru imaju baš dobre cene). Zanima me zbog jedne prijateljice, ali stvarno ne znam ništa o ovom mestu.
Pa ako je neko bio u nekoj vili ili u ovom mestu, neka napiše nešto!
Hvala unapred.
Ovo je slika plaže.

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio suki: 02. Feb 2009 - 23:23

#35 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 19. May 2008 - 09:25

Sto se tice mesta, vec sam i napisala, moji su bili zadovoljni. Koliko sa ja gledala slike, lepa je plaza, ogromna, mesto onako turisticko, ima neki lep beli kafic na obali. I oni su isli preko Fudex-Spirita. Ali, mozda ti se javi neko ko je bas letovao tamo. To je onako, koliko sam shvatila, mesto za fin porodican odmor.

Ovu poruku je izmenio suki: 02. Feb 2009 - 23:24

#36 sonja_bg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1068
  • ženski

Napisano: 20. May 2008 - 00:46

Suki, hvala na odgovoru, baš sam tako i zamišljala mestašce i isčitala sve o njemu. Samo se zanima na primer ako neko može da uporedi, da li je bolje da ide tamo ili u Neos Marmaras - po pitanju plaža i smeštaja, provod nije No1.

#37 pop01

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 23. May 2008 - 10:00

Da li u Nei Poriju ima decijih parkica.Unapred hvala

#38 malesh

turista

• Član
  • Poruka:55

Napisano: 23. May 2008 - 14:57

Ima, mada nisu nesto - par ljuljaski, klackalica, mrdalica i sl. Ima ih nekoliko. Moja deca su dva tri puta bili na tim igrackama, nije ih privlacilo jer je plaza kao stvorena za decu.

Ovu poruku je izmenio malesh: 23. May 2008 - 14:58

#39 sasham

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 25. May 2008 - 14:16

Nei Pori je super malo, mirno mesto za porodice sa decom. Bila sam vise puta! Plaza dugacka, siroka, peskovita. Svi app. su blizu mora, jer je sve ravno i ima oko pet dugackih ulica paralelnih sa plazom, tako da iz poslednje vam treba 4-5 min do iste. Prilicno je cisto i nije guzva jer ima puno mesta, ali doduse ja pricam iz iskustva u periodima jun i septembar! Ima dosta manjih kafica, barova i restorancica u ulici pored plaze. Prodavnicica koje nisu bog zna kako snabdevene, ali najpotrebnije ce te naci. Ima i par vecih marketa u centru koji su sasvim OK. Dve tri prodavnice sa jeftinom garderobom, posebno za decu, oko 2-5 e. majice, duksevi, pidzame... to je njihova domaca proizvodnja, pa posto je to rasprodaja, moze se iskopati i nesto kvalitetno! Ima jedna sasvim lepa pekara-poslasticarnica koja nije mnogo skupa! Parkova ima sa malo ljuljaskica, klackalica i sl. , ali predvece na pesackoj stazi pored plaze postoji luna parkic, sa onim gumenim skakalicama, trambolinom, klackalicama na zetone i sl., a malo dalje od centra bio je jos jedan luna park otprilike kao onaj kod nas na Tasmajdanu!
Nedaleko je gradic Platamon, do koga se moze magistralom peske ili vozicem (kao onaj na Kalicu i po banjama) iz Nei porija, on ima ruzniju plazu ali je bolji za shopping! Dosta manjih i vecih prodavnica, restorana i vecih i fast foodova, koji nisu losi! Kafici na plazi su s lezaljkama i suncobranima koje dobijate za pice. U Nei poriju postoji picerija koja je sasvim Ok. Sve u svemu sasvim prijatno, cisto mesto za porodicni odmor, mada ima i par diskoteka, koje su na "ivicama" gradica. mesto nije bucno, ali nije ni dosadno. Sve zavisi kako se organizujete. Imate kao i svuda ponude za izlete, Solun, i ostalo, a imate i bus do Soluna ili do Paralije koja je na manje od sat vremena voznje!

#40 meksikanac

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 26. May 2008 - 18:14

Idem u Nei Pori 11.06. pa me zanima koliko ima kilometara do tamo i za koliko se stize iz Beograda (lagane voznje posto idem sa malim klincima).
UNAPRED HVALA
PS jel neko zna gde moze da se nadje karta na kojoj ima ucrtano to mesto

#41 Paris*

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 30. May 2008 - 04:11

Prvo bih htela da pozdravim sve ljude na forumu :D
Drugo,poucena apsolutno neverovatnim iskustvima mnogih ljudi sa foruma ( negativnim naravno ), htela sam da vam se obratim za savet i pomoc. Elem, mi smo mladi bracni par i planiramo da nasa ovogodisnja destinacija bude Grcka i Nei Pori, najvise zbog ciste i tople vode i mirnog letovalista. Nasi rodjaci su bili prosle godine preko agencije Nitravel u vili Marija i kazu da su zadovoljni sa svime sto su dobili za novac koji su dali. E, sada inetersuje me da li je neko imao iskustva sa tom agencijom kao i samom vilom Marija, jer ipak prohtevi se razlikuju pa bih cula i jos neka misljenja.

I trece, interesuje me da je li pametno ici u svojoj reziji, bez agencije, direktno kontaktirajuci same vile i uplatiti aranzman, odnosno koliko je to sigurno,i da li su Grci korektni sto se toga tice, jer ne bih zelela da nam se dugo ocekivani odmor pretvori u nocnu moru :ljutko: i recimo da ostanemo na ulici kada stignemo u uplaceni smestaj, jer se gazde prave lude, ili da dobijemo nesto sto nije u dogovoru, tj. neki sasvim deseti smestaj. I pitanje je koliko je to isplativo, odnosno koliko je povoljnije od agencijskih ponuda, a pretpostavljam da jeste jer ide bez agencijske provizije. Zamolila bih vas, ako neko zna za neku pristojnu vilu gde mozemo da napravimo sami kontakt ( imamo prijatelja Grka koji bi razgovarao sa gazdama, ali samo telefonski jer trenutno nije u Grckoj, znaci sporazumevanje ne bi bio problem oko dogovora ). Znaci ne bi smo isli tamo pa na licu mesta da trazimo smestaj,vec bi smo mi to regulisali sve preko telefona i interneta, i to u narednih nekoliko dana znaci uplatili bi smo aranzman preko racuna,ako se dogovorimo naravno. Pitananje je samo sta mislite da li ima da se nadje jos slobodnog mesta, i da li vlasnici vila prave garancije, posto pretpostavljam da oni prave garancije i za agencije.

Unapred hvala svima koji budu nasli vremena da odgovore na ovaj post,zeljno ocekujem odgovore. I izvinjavam se na ovako velikom broju pitanja.

Puno pozdrava iz prelepog Pariza.

Ovu poruku je izmenio Paris*: 30. May 2008 - 04:37

#42 meksikanac

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 30. May 2008 - 10:52

Ako ti nesto znaci, ja putujem sa porodicom kolima iz BG u NEI PORI 11.06., takodje prvi put. Cena apartmana (trokrevetni), sa klimom i tv je 160 eura (10 dana) preko agencije. Moje misljenje je da neces preterano mnogo ustedeti ako budes isla u sopstvenoj reziji samo ces dzabe da se opterecujes sa budalastinama pred dugo ocekivani odmor.
Pozdrav.

#43 pooh

backpacker

• Član
  • Poruka:14

Napisano: 03. Jun 2008 - 11:43

Znas li neko nesto o vili Magas??Trebalo bi da idemo u septembru preko Elnosa pa bih iskustva iz prve ruke,pliz:))))

#44 malesh

turista

• Član
  • Poruka:55

Napisano: 06. Jun 2008 - 07:18

Sta te interesuje?
Magas je odlican, bili smo prosle godine, ove idemo opet, duplu smenu, u istu sobu.
Sve je blizu, cisto, uredno, domacini su bas ljubazni, uostalom ako si na elnosovom sajtu pratio sta je od apartmana prodato, video si da je Magas njihova ubedljivo najtrazenija kuca.
Koji broj sobe? :)

#45 pooh

backpacker

• Član
  • Poruka:14

Napisano: 07. Jun 2008 - 00:43

Hvala na odgovoru.
Sve me interesuje a posebno da li ima toliko komaraca koliko se prica.Znaci nismo pogresili vilu,super!!!Soba je br 5 east,cini mise!!

Broj korisnika koji čitaju temu: 4

Članovi: 1, gosti: 3, skriveni članovi: 0