Ako možemo da pomognemo nekome ko uzima u razmatranje letovanje u Bodrumu, biće nam drago. Bili smo u prvoj polovini juna sa dvogodišnjim klincem, što je uslovilo odabir i mesta i hotela. Veoma smo zadovoljni i mestom i hotelom, lepo letovanje.
Prvo o hotelu, "Royal palm area", 4*, all inclusive. Sve najbolje. Nalazi se u Gumbetu, 15-ak minuta dolmušem od centra Bodruma. Hotel star tek dve godine, srednje veličine (oko 80 soba), ukusno sređen. Soba lepa, prostrana, za klinca smo dobili poseban krevetac, bez doplate. Klima može da radi non-stop. Samo sobe na prvom spratu ka bazenu imaju lepe balkone. Prateći sadržaji skromni (stolovi za bilijar, stoni tenis, sauna, džepna teretana), bazeni lepi. Sve je besprekorno čisto. Hrana odlična, i izborom i obilnošću. Ako se može priuštiti, AI se itekako isplati, jedva da se potroši nešto izvan hotela. Osoblje vredno, ljubazno, predusretljivo, kao i meštani. Ne znam otkud zabluda da su nam turci u amanet ostavili lenjost. Do mora ima 50m, ali hotel NEMA svoju plažu, iako se tako da naslutiti na internetu, ili u materijalu agencije. To će vas koštati malo više, pošto ćete morati da popijete piće na plaži nekog drugog restorana ili hotela, ali vam u tom slučaju ne naplaćuju ležaljke i suncobran. Najveća mana Bodruma je more. Lepo je, mada ne miriše kao Jadran, čisto (barem u Gumbetu, zalivu do Bodrumskog, u kome su tvrđava, marina), ali zbog ulivanja slatke vode dosta hladno. Pa ko voli bazene... Plaža je peščana, čista, ako se izuzmu pikavci.
Sam Bodrum je veoma razuđeno mesto, udaljeno 30km od aerodroma. Izgledom podseća na Grčke gradove. Duh orijentalnog nije tako jak. Bodrum je za mlađe, Gumbet za nešto mirniji odmor. Turci u svemu sjajni, ne preterano napadni, jedino su se što se muzike tiče zaglavili u 80-im, glavni hit YMCA, ko se toga ovde seća. Pa, prijatan odmor.
Bodrum - utisci
Započeo/la: Silicon, 12. Jul 2006 15:27
2 odgovora na temu
Napisano: 12. Jul 2006 - 15:27
Napisano: 30. May 2007 - 14:53
Molim sve koji su letovali u ovom mestu da prenesu svoje utiske,a takodje bi mi bila jako korisna informacija o cenama suncobrana,lezaljki,provodu kao i informacije o izletima koji se mogu napraviti.Hvala
Napisano: 01. Jun 2007 - 15:51
Letovala sam tamo pre 4 godine,beše davno pa ti oko cena ne mogu pomoći...Ali što se mesta tiče ja nisam nimalo zažalila što sam išla!Kakva je plaža dosta zavisi od lokacije hotela,jedino ja voda hladna..Ima mnogo lepih kafića,uveče je skoz živo mesto..Takođe je tamo jedna od najvećih diskoteka u Grčkoj Halikarnas na 2 ili 3 nivoa koja je fenomenalna!Od izleta ne znam šta te konkretno zanima.Ja sam bila na nekom izletu brodom po raznim plažama i vredelo je svaku paru!Samo je mnogo jeftinije(bar bilo) kad se u gradu dogovoriš sa ljudima koji organizuju izlete nego ukoliko to činiš preko agencije preko koje putuješ...
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0