Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Lazarev kanjon

22 odgovora na temu

#16 dejzi99

svetski putnik

• Član
  • Poruka:508

Napisano: 14. Sep 2009 - 02:25

Pronadjoh još dve sličice - idila uz Lazarevu reku...

Postavljena slika

Postavljena slika

#17 a-turs

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 24. Apr 2010 - 15:46

Zanima me koliko traje obilazak Lazareve pećine i u koje vreme je moguća poseta,i koje je vreme potrebno za stizanje do prvog i drugog vidikovca, tj. dužina te staze?

#18 Bluealek

backpacker

• Član
  • Poruka:36
  • muški

Napisano: 26. Apr 2010 - 00:29

Obilazak Lazareve pećine traje do pola sata. Prošle godine je TO Bor imala devojke koje svakodnevno (čini mi se od 10 do 17 h) dežuraju pred pećinom i uvode turiste, ali ne znam da li je i ove godine nastavljeno sa tom praksom. Za stizanje do prvog vidikovca, koji je na oko kilometar i po betoniranom stazom ka pećini Vernjikici, potrebno je maksimum dvadesetak minuta, dok je za uspon do drugog (do koga dobar deo puta treba proći i markiranom stazom zemljanim putem kroz šumu) potrebno oko sat vremena (ako produžite od prvog računajte da će vam do drugog trebati još četrdesetak minuta).

Put od prvog ka drugom ide tako što se malo vratite, pa ne krenete betonskom stazicom naniže kojom ste stigli od pećine, već produžite zaraslim kolskim putem blago uzbrdo i na prvom proširenju prateći planinarsku markaciju skrećete levo. Videću ako stignem da postavim i trek na Staze i Bogaze, da bi stvari bile jasnije.
Imate neutoljivu i beskompromisnu glad za divljinom, pešice, na dva ili četiri točka? Come to http://www.freebiking.org

#19 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 26. Apr 2010 - 08:06

Pogledaj porukuBluealek @ 26. Apr 2010 - 00:29

Obilazak Lazareve pećine traje do pola sata. Prošle godine je TO Bor imala devojke koje svakodnevno (čini mi se od 10 do 17 h) dežuraju pred pećinom i uvode turiste,

Davne 1995 godine bio sam par dana u Zlotu i u to vreme je devojka koja je radila u motelu ujedno bila i vodic. To je stvarno bilo tako davno pa je moguce da se promenilo
Postavljena slika

#20 a-turs

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 26. Apr 2010 - 13:22

Pogledaj porukuBluealek @ 26. Apr 2010 - 00:29

Obilazak Lazareve pećine traje do pola sata. Prošle godine je TO Bor imala devojke koje svakodnevno (čini mi se od 10 do 17 h) dežuraju pred pećinom i uvode turiste, ali ne znam da li je i ove godine nastavljeno sa tom praksom. Za stizanje do prvog vidikovca, koji je na oko kilometar i po betoniranom stazom ka pećini Vernjikici, potrebno je maksimum dvadesetak minuta, dok je za uspon do drugog (do koga dobar deo puta treba proći i markiranom stazom zemljanim putem kroz šumu) potrebno oko sat vremena (ako produžite od prvog računajte da će vam do drugog trebati još četrdesetak minuta).

Put od prvog ka drugom ide tako što se malo vratite, pa ne krenete betonskom stazicom naniže kojom ste stigli od pećine, već produžite zaraslim kolskim putem blago uzbrdo i na prvom proširenju prateći planinarsku markaciju skrećete levo. Videću ako stignem da postavim i trek na Staze i Bogaze, da bi stvari bile jasnije.

To bi bilo dobro, ali mislim da ćemo se snaći i ovako.Hvala lepo na detaljnom objašnjenju, pozdrav!

#21 NensiFancy

turista

• Član
  • Poruka:87
  • ženski

Napisano: 27. Jun 2011 - 13:20

Bili juce ranom zorom oko 09h :D i odusevili se prirodom, pecinom, vodicem.....
slike postavljam u MFT ovde samo neke da vam zagolicaju mastu :P

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#22 ManWithTheSmile

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • muški

Napisano: 16. Oct 2011 - 15:58

O da da :D Lazarev kanjon...

Po mom skromnom misljenju mozda i najdivljije, najprirodnije mesto u Srbiji, vise puta sam ga procesljao boraveci po 10ak dana u njemu, nesto nezaboravno, neke stvari koje sam tamo doziveo su neverovatne, prelepo...!!!

see no evil, hear no evil, speak no evil

#23 Miljanova i Vukanova mama

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 02. May 2012 - 14:42

Bili prošle godine.Prelepa pećina!Jedina zamerka je restoran koji ne radi ,a tako malo treba da se uloži...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0