Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Šengen viza i Turska viza

9 odgovora na temu

#1 Edge

putnik

• Član
  • Poruka:123
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2009 - 20:46

Imam važeću multi-šengen vizu (već sam boravila u EU), a za par dana putujem u Tursku na more. Nakon Turske, planiram da ponovo putujem u EU. Zna li neko da li prilikom ulaska u Tursku postoji mogućnost da mi na aerodromu prave problem što u pasošu imam važeću šengen vizu (ili ne daj bože da je ponište!)?

#2 vilil

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 04. Aug 2009 - 20:54

Da, Turci su ljubomorni na tvoju Sengen vizu i sigurno ce je ponistiti. 

Ma kakvi ponistiti vizu, ponistice ti pasos.

#3 Edge

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2009 - 20:57

Pogledaj porukuvilil @ 4. 08. 2009 - 20:54

Da, Turci su ljubomorni na tvoju Sengen vizu i sigurno ce je ponistiti.

Ma kakvi ponistiti vizu, ponistice ti pasos.

Daj, ja sam ovo ozbiljno pitala! Ako već ne možeš da pomogneš, molim te ne odmaži. Hvala.

#4 vilil

backpacker

• Član

Napisano: 04. Aug 2009 - 21:00

Pogledaj porukuEdge @ 4. 08. 2009 - 20:57

Daj, ja sam ovo ozbiljno pitala! Ako već ne možeš da pomogneš, molim te ne odmaži. Hvala.
Veruj mi, kakvo pitanje takav odgovor.

Ali ipak, odakle ti ideja da Turci, ili bilo ko, ima pravo da brlja po tvom pasosu i da ga preuredjuje kako zeli, tj. da proverava vize, i ponistava ih, a izdate su od strane drugih drzava?

#5 ipath

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 04. Aug 2009 - 21:38

kakvo pitanje, jos ti je covek i lepo odgovorio...

#6 Edge

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2009 - 23:19

Ma i ja do danas nisam upošte o tome razmišljala, ali nešto me teralo da pitam u agenciji sa kojom idem u Tursku, pa sam dobila neki neodređen odgovor - kao, ne bi trebalo da bude problem, nisu do sada imali takvih problema... Eto, zato i postavih "takvo" pitanje.

Ovu poruku je izmenio Edge: 04. Aug 2009 - 23:21

#7 vilil

backpacker

• Član

Napisano: 04. Aug 2009 - 23:28

Ne sekiraj se uopste. Inace, ovi iz agencija su poznati po tome da znaju sve odgovore. Npr. posto imam boravisnu dozvolu u jednoj zemlji EU, pitao sam ih da li mi treba neka viza za BG, posto cu da prodjem onuda. I lepo su mi odgovorili - Pojma nemamo. :)

#8 MrBuco

putnik

• Član
  • Poruka:126
  • muški

Napisano: 05. Aug 2009 - 01:14

Turcina interesuje samo da ti udjes i da mu platis 10eur tur.vizu.
A kako si dosla do Tr, avionom ili kopnom, kroz Bg ili Gr, s ovom ili onom vizom, to ih ne tangira.
Mi smo ishli preko Gr, autom, s madjarskim shengenom, ja jos s solidno popunjenim plavim pasosem,
i turcin je samo trazio slobodno mesto da zalepi njegovu markicu-vizu.
Srecan put i ne brini brigu...ni oko cega.

#9 Edge

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Aug 2009 - 17:56

Pogledaj porukuvilil @ 4. 08. 2009 - 23:28

Ne sekiraj se uopste. Inace, ovi iz agencija su poznati po tome da znaju sve odgovore. Npr. posto imam boravisnu dozvolu u jednoj zemlji EU, pitao sam ih da li mi treba neka viza za BG, posto cu da prodjem onuda. I lepo su mi odgovorili - Pojma nemamo. :)

Pa to ti pričam, zato imam vas forumaše da mi pomognete. Pozdrav i hvala :cvetic:

#10 Edge

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Aug 2009 - 17:58

Pogledaj porukuMrBuco @ 5. 08. 2009 - 01:14

Turcina interesuje samo da ti udjes i da mu platis 10eur tur.vizu.
A kako si dosla do Tr, avionom ili kopnom, kroz Bg ili Gr, s ovom ili onom vizom, to ih ne tangira.
Mi smo ishli preko Gr, autom, s madjarskim shengenom, ja jos s solidno popunjenim plavim pasosem,
i turcin je samo trazio slobodno mesto da zalepi njegovu markicu-vizu.
Srecan put i ne brini brigu...ni oko cega.

Hvala MrBuco, kod mene je skoro identična situacija. Veliki pozdrav!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0