Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

TRAJEKT ZA KRIT

121 odgovora na temu

#76 Marko_

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • muški

Napisano: 19. Jun 2011 - 10:43

Slabo sam pratio, necu da lazem :)
Kul, samo da ti preporucim tavernu Birais, nalazi se blizu hotela Porto Retimno, radi nas jedan covek, dobra hrana, realne cene. Imas i kafic Bar Code drzi nasa zena, tamo obavezno da se bleji. A uvece klub Fortezza.

#77 popito

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:373
  • ženski

Napisano: 19. Jun 2011 - 12:15

A, ovo su lepe informacijePostavljena slika !

#78 Marko_

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • muški

Napisano: 19. Jun 2011 - 12:49

Nista nista, pitaj sta jos ako te nesto zanima, dal ovde, dal u Krit temi, dal preko privatnih, Retimno znam kao svoj dzep :)
Sada i meni neka seta navrla sto ne idem opet ove godine..

#79 fmarea

putnik

• Član
  • Poruka:156

Napisano: 22. Jun 2011 - 14:05

Pogledaj porukupopito @ 17. Jun 2011 - 22:42

@fmarea

Mi idemo 14.juna, jos malo, vecernjim trajektom. Posto vi idete prvi ocekujemo ovde samo izvestaj o situaciji i guzvi na putu.

Eh...ja na odmoru i telefon zaboravim da koristim :lol:

#80 fmarea

putnik

• Član

Napisano: 31. Jul 2011 - 10:27

I...par reci iz licnog iskustva...sa pristizanjem u Pirej nema nikakvih problema. Samo pratite putokaze Pireaus -drzite kroz Atinu sve vreme levu traku autoputa...ovo kazem jer se na E75 kroz Atinu vozi 140km na cas na kratkim odstojanjima, a Grci k'o Grci...Na kraju autoputa putokaz vas preko petlje vodi desno- tu vec nije bilo guzve jer su se poiskljucivali po Atini...I uskoro su vec table sa smernicama za gate- ove. Dakle, Krit je Gate E3.
U povratku pratite putokaz Atina do momenta gde se putevi razdvajaju ( levo se nastavlja za Atinu i Glifadu), a desno pise Lamia i E75.
Inace putarine kroz Grcku su u jednom pravcu su 23.20 Eur!!! Dakle, pedesetica za taj detalj...

Na samom doku postoji kucica Anek Linesa gde podizete karte...otvara se oko 18-19h, a brod krece u 21.30h. Kako smo mi pristigli u Pirej vec oko 16h- ta kucica je bila zatvorena...pa smo u potrazi za mestom gde bi popili kaficu i malo se osvezili naleteli na centralnu kancelariju Aneka ( u ulici uz pristaniste, to je ona adresa sa sajta Akti Kondyli 22). Tu su nam odmah izdali karte i za povratak...

Oko pola sedam je pocelo ukrcavanje- mi i jos par automobila...sam FB Lato izgleda kao najveci krs u odnosu na ostale ferije, al' " pojede" gomilu vozila. I dalje mi nije jasno gde stanu toliki kamioni, autobusi, automobili...

Elem, dodjite bar dva sata ranije i na miru se ukrcajte!!! Zurka pocinje negde sat vremena pre polaska...Grci naravno stizu u zadnji cas i ulecu sa svih strana...Mi smo se odavno smestili, istusirali, prosetali po brodu, smestili uz picence na zadnjoj palubi...i posmatrali...

Slikano pri povratku s' Krita, Souda...u 20.54h...inace vreme polaska trajekta je 21h...Naravno, kasnio je- isplovili smo u 21.22h...

Postavljena slika

#81 samco

svetski putnik

• Član
  • Poruka:773
  • muški

Napisano: 31. Jul 2011 - 13:05

Koliko vas je kostala povratna karta??
"Ne traži od tananog jasmina da se isprsi pred gromom. Ne traži od sićušne pčele da preleti beskrajno more. Ne traži od žene koja te bezmjerno ljubi da bude robinja tvoja. Sve pod nebom svoju sudbu ima i ne diraj u to iz obijesti svoje."

#82 fmarea

putnik

• Član

Napisano: 01. Aug 2011 - 11:07

417 Eur...Kabina za nas cetvoro...

#83 Mimi Vujasevic

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 12. Aug 2011 - 16:33

da li deca placaju manje trajekt...
Da li trajekt za Krit ima bazen

#84 fmarea

putnik

• Član

Napisano: 16. Aug 2011 - 15:42

Da...imas kategoriju od 4-12 godina. Za jedno dete su mi naplatili pola karte, a drugo besplatno. Po meni- jedina opcija za put s' decom je kabina - a i nama je prijalo. Dosli smo potpuno odmorni i imali ceo dan pred sobom. Postoji neki mali bazen na palubi, ali u njemu nije bilo vode...Licno, ne vidi potrebu za tim...

#85 fmarea

putnik

• Član

Napisano: 16. Aug 2011 - 15:47

I jos jednom fotka grckog " lako cemo"...:lol:

Postavljena slika

#86 popito

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:373
  • ženski

Napisano: 16. Aug 2011 - 19:52

Po meni veca frka je trajekt Skiatos, tamo je radnici prave, a ovde ide sve lagano i bez vike, trke i frke. Ima tu jos nesto, sve zavisi kada se ukrcavas, posto smo mi ulazili na brod oko 19h sve je proteklo lagano, grci standardno dolaze u poslednji cas pa onda verovatno to je i drugacije, ali nema kod njih nerviracine. Cak sam prisustvovala i sceni gde radnik vice na Grka, a on ladno izasao iz kola i naslonio se na njih. Niko ne trubi, svi strpljivi.

#87 Dejan013

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 05. Mar 2012 - 00:32

Imam zelju da ove godine letujem na kritu . Isao bih kolima i zanima me cena traekta . Za kola i nas 4 bez kabine izadje 401evro . Zanima me da li ima neki popust ili da li mogu bilo kako da prodjem jeftinije jer mi ta suma zvuci dosta skupo . Ako je neko bio ili ima predlog neka slobodno napise .

Gledao sam preko ovog sajta http://booking.anek....linebooking.jsp ,

#88 tetka

putnik

• Član
  • Poruka:149
  • ženski

Napisano: 05. Mar 2012 - 00:55

Pozdrav,
vrati se par strana unazad i naci ces mnogo korisnih saveta i licnih iskustava bas u vezi sa tim.
Recimo, odavde:

http://www.putovanja...it/page__st__30

#89 Dejan013

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 05. Mar 2012 - 03:51

Pozdrav

Procitao sam celu temu ali mi nisu jasne neke stvari kao sto su : Kako da rezervisem u jutarnjim casovima trajekt kada na sajtu ima ponudjeno samo vecernji sati , oko 21h i da li se isplati sada rezervisati traajekt ili cekati posto se cena stalno menja . Za 4 osobe (deck) i kola ispadne cak 447evra . Mislim da je to mnogo . Da li imas neki predlog sta da radim ?

#90 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 05. Mar 2012 - 20:36

I mene zanima taj jutarnji.

Popusta nema jer ja pratim od pocetka februara. Cena mi je ista uvek 275 e za auto i dve osobe.Izgleda da ove godine nista ne pika kao prosle :nea:
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0