Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

TRAJEKT ZA KRIT

121 odgovora na temu

#121 ivanjuska

putnik

• Član
  • Poruka:174
  • ženski

Napisano: 10. May 2012 - 18:06

Pogledaj porukuLint @ 05. Apr 2012 - 23:20

Mi prošle godine nismo imali rezervisan ni trajekt ni smeštaj, usred sezone, 30.07. Sve je bilo ok. Za trajekt je bilo karata na licu mesta, nikakve vanredne situacije, a smeštaj smo našli u Retimnu, na plaži, sa pogledom na pučinu. Ceo zid u staklu. Te sitne uštede mi ništa ne znače naspram slobode i avanturizma. Stvarno su sitne, 20-30 evra potrošimo na giros za jedno veče (nas dvoje velikih i dvoje dece. Mislim ok je kako ko voli, samo iznosim činjenice da je usred sezone moguće naći sve što želite. Krit je veliki i predivan, brodova je dosta svakog dana.

Koja je bila cena apartmana koje ste pronasli na blic u Retimnu prosle godine, i da li Retimno ima uske ulicice i stariji deo grada...?
Dvoumimo se izmedju Skiatosa i Krita za ovu godinu. Ja bas nisam zahvalan avionsi putnik pa nas malo koci udaljenost Krita...da li je put naporan?
Hvala!

#122 Lint

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 23. May 2012 - 12:45

Pogledaj porukuivanjuska @ 10. May 2012 - 18:06

Koja je bila cena apartmana koje ste pronasli na blic u Retimnu prosle godine, i da li Retimno ima uske ulicice i stariji deo grada...?
Dvoumimo se izmedju Skiatosa i Krita za ovu godinu. Ja bas nisam zahvalan avionsi putnik pa nas malo koci udaljenost Krita...da li je put naporan?
Hvala!
Mi smo ugovorili na 100 evra dnevno, a posle su nam snizili jer smo dugo ostali. Našli smo i za 70 malo dalje. Radi se o četvorokrevetnim, prostranim, udobnim apartmanima, odmah na plaži sa pogledom na pučinu, sasvim blizu centra, glavnog trga, pešačke zone. Na primer, tu je i hotel Kriti beach. Odmah sledeća ulica je jeftinija i može se naći pristojan, ali skromniji smeštaj, bez pogleda na more za 50 evra. Ali taj pogled je neprocenjiv. Kao da ste stalno negde, u nekom najboljem restoranu. Mi smo obilazili ostrvo, ali je i period proveden u apartmanu bio značajan, jer su deca tinejdžeri, pa su nam jutra malo duže trajala. To sedenje na terasi dok se oni ne probude i ne krenemo moglo je da traje večno, ne bih nikad imala primedbu. Retimno je zgodan za bazu, jer se može i na zapad i na istok i na jug. Ako neko želi da obiđe detaljnije zapadni deo bolje da se smesti u Hanii, a ako bi detaljno istočni deo onda bolje Agios. Retimno je za one što bi da štrpnu sa svih strana, a spremni su da i malo duže putuju. Sam grad ima staro jezgro, uske ulice, kamen, pešačke zone, deo sa ribljim restoranima, deo sa kafićima i klubovima, radnjičice. Ima i moderniji centar sa ozbiljnijim prodavnicama (nismo ga baš upoznali). Ima ogromnu, peščanu, široku i dugačku plažu, sa sitnim peskom i u vodi. Toliko veliku da se uvek možete malo izdvojiti. Ima i dosta talasa, ali ako ste oprezni to je zanimljivo. Cene smeštaja padaju od centra ka perifernim delovima, tako da sam sigurna da se može naći smeštaj po svakoj ceni u zavisnosti od toga koliko ste zahtevni.
Put je dugačak, ali ja to volim, ne zamara me. Provod mi počinje čim sednem u auto. Može se prekratiti spavanjem usput ili uzimanjem kabine i spavanjem na brodu. Mi nismo i bilo je ok, sve iz jednog cuga. Čak smo u Atini obišli i Akropolj pre ukrcavanja na brod.
Skiatos je mnogo bliži, put se ne oseti koliko je lak. Peščane plaže su brojne i prelepe, ali Krit je daleko značajnije iskustvo, dublji i jači doživljaj. Ako baš želite ostvrsko iskustvo, a naročito ako želite i nešto da vidite mislim da je bolje da idete na Krit. Ako vam treba odmor, pasivan i totalni, onda Skiatos.

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0