Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Putovanje vozom BAR-NIS

• Ne možete pisati na ovoj temi
4 odgovora na temu

#1 jelenicam74

backpacker

• Član
  • Poruka:19
  • ženski

Napisano: 27. Jul 2009 - 11:14

Ljudi , da li se neko skorije vozio ovim vozom???
Imam zelju da deci pokazem kako izgleda voznja vozom, ali ne bih zelela da se razocaraju.
Jelena

#2 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3611
  • muški

Napisano: 27. Jul 2009 - 12:07

Ne znam šta bi postigla tim vozom do Bara jer je mahom putovanje noću . Deca će se uspavati i probuditi tamo negde oko Podgorice . bolje ih vodi od Čačka do Bg nekim dnevnim vozom da vide koji je osećaj . Voz do Bara obično kasni , pa moraš posle da se cimaš od železničke stanice do krajnje destinacije nekako . Ako ideš ono kušet kolima sa transpotom auta i to je pitanje kako ćeš proći .Da li će biti meta za auto , čekaćeš prvo na utovar na voz i to samo u Bg pa posle istovar . Po meni voz je maltretiranje dece a i roditelja . Sad je sezona pa može biti i gužve . Negde na forumu ako ne baš u temi CG pisala je cena karte i boga mi nije mala .

Ovu poruku je izmenio ljerka: 13. Jul 2011 - 05:50
obrisan citat, direktan odgovor na post

putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#3 jelenicam74

backpacker

• Član
  • Poruka:19
  • ženski

Napisano: 27. Jul 2009 - 14:56

Vidi ja bi isla iz Cacka za Nis. Interesuje me samo kako je u vozu ima li guzve da li je prljavo kako je nekad bilo ili...?

Ovu poruku je izmenio ljerka: 13. Jul 2011 - 05:50
obrisan citat, direktan odgovor na post

Jelena

#4 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3611
  • muški

Napisano: 27. Jul 2009 - 19:27

Voz se vezuje za jeftini prevoz i odmah je jasno da je masovniji za ljude kojima nije važno kad stižu na destinaciju , važno je samo da bude jeftinije . Ja ne volim vozove jer mi se par puta desilo da budu tu i pijani i svakakvi . Nije čisto i mahom je neka zapara i smrad . Ovo je moje lično iskustvo za tuđa ne znam . Iskreno iz mog okruženja odavno niko nije koristio usluge železnice , kasne , nemarni su i haotični .
putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#5 predrag

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:265
  • muški

Napisano: 29. Jul 2009 - 11:01

Ja volim vozove, ali ne mogu bas da ih nahvalim.
Uglavnom, relativno su prljavi, sto za decu nije bas OK.

Nesreca je sto je nas najbolji voz "Avala" (Bg-Budimpesta-Bec) ukinut. Sreca je sto je imao dobre vagone, koji sada mogu da se koriste i u druge svrhe.
Bila je prica da ce ti vagoni biti prekomandovani na "poslovne" vozove za Bar.
Umesto voza za Bec, sada ide za Prag, ali ne znam sastav, nisam se vozio istim.

Sta je poenta? Pre neki dan sam isao kolima za CG, te usput videh dnevni/poslovni voz (krece iz BGa oko 10h) sa vagonima popout onih koji su se nalazili u sastavu Avale.
Doduse, dosta je vagona i remontovano, ali ne verujem da lice na nesto, jer je sezona vec pocela.

Cene su relativno prihvatljive, povlastice postoje, ali, pitanje je da li si i dovoljno niske u odnosu na kvalitet, jer vas put automobilom na plin/dizel kosta koliko i povratna karta sa lezajem za jednu osobu...

Ukoliko su oni vagoni iz Avale ubaceni u sastav tog voza za Bar, lepo je provozati se i razgledati okolinu (jedina "mana" je sto nisu sa kupeima, vec pulmani). Ja sam isao iskljucivo preko dana, jer je pogled super. Uostalom, tu je i vagon restoran gde mozete provesti nesto vremena.

evo jedno malo poredjenje:
Voz: 4 odrasle osobe, spavaca kola, kabina za cetvoro, sa rezervacijama i automobilom
ukupno BG-Bar-BG ~380EUR + peceno pile za usput :bez-zuba: ili vagon restoran
Cena je nesto niza ukoliko se ide preko dana, bez spavacih/kuset kola , u ovom slucaju, niza je za 72eur

Avion: 4 odrasle osobe, ako se dovoljno unapred rezervise, BG-Tivat-BG povratno 50000RSD, pa do 65000 ako se karte kupuju "za sutra"

Automobil: oko 1000km, 100l plina, 100l benzina ili nesto manje dizela, znaci oko 5-10k RSD (plus vinjeta 10 EUR)

Pa sada racunajte... Sve ima svoje prednosti i mane:
Avion:
+ Kratko vreme putovanja, relativan komfor
- put od/do aerodroma, nedostatak automobila u CG, relativno visoka cena, svi se ne ponasaju isto prilikom leta

Automobil:
+ sloboda kretanja na putu ka CG (stajanja usput, hrana, spavanje, slikanje, obilazenje...), posedovanje automobila na letovanju
- 10ak sati voznje (iako je put relativno dobro sredjen ove godine), troskovi eventualnog smestaja i ishrane usput

Voz:
+ super pogled (preko dana), druzenje u kupeima, mogu se protegnuti noge, mogucnost spavanja
- vreme putovanja, koje nikako nije u skladu sa redom voznje, higijena, mozda ne moze svako da spava?

Autobus:
+ ne znam, mozda cena, povratna je od 50EUR
- komfor, duzina putovanja

Izvinjavam se za OFF, bilo je pitanje vozova, ali kada vec poceh...

Ne znam bas sta je zakljucak, ali otprilike:
U zavisnosti od raspolozivog vremena, novca, i kriterijuma higijene, treba odabrati najbolje resenje. Probao sam sve varijante, osim autobusa (to i nemam nameru sa 195cm), i svaka ima svoje drazi, pa vi vidite sada. Pomogao nisam, ali sam bar ubio nesto radnog vremena :D

Ovu poruku je izmenio predrag: 29. Jul 2009 - 11:05

user posted image

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0