Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kolima od Zakintosa do Ohrida uz Jonsko more!

8 odgovora na temu

#1 comi79

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • muški

Napisano: 27. Jul 2009 - 10:24

Ove godine planiram sa drustvom putovanje do Zakintosa, a u povratku zelimo da idemo na Ohrid. Navigacija kaze da je put uz Jonsko more, prema Krfu, daleko blizi i mnogo brze se stigne. Da li je neko ove godine putovao tom trasom? Preko Googla Eartha sam gledao i cini mi se da postoji auto-put celom tom trasom. Naravno itneresuje me i granicni prelaz Niki izmedju Grcke i Makedonije. I da li je neko usao na jednom granicnom prelazu a izasao na drugom? Da li je imao problema sa tim?

#2 arxmilan

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 27. Jul 2009 - 11:20

ja kad sam putoao usao sam na jedan granicni prelaz..a izasao sam na drugi bez problema, isto je bila kombinacija poseta ohrida.....stim da je put od grcke do ohrida od tog granicnog prelaza bio uzasan uzak i malo malo pa sam nailazio na traktore koji vuku svinje u prikolicama..uglavnom ceo put do ohrida je uzasan bio.ne mogu da se setim kako se zvao samo ovaj izlaz...

#3 Peca72

svetski putnik

• Član
  • Poruka:604
  • muški

Napisano: 27. Jul 2009 - 11:27

Pogledaj porukucomi79 @ 27. 07. 2009 - 10:24

Ove godine planiram sa drustvom putovanje do Zakintosa, a u povratku zelimo da idemo na Ohrid. Navigacija kaze da je put uz Jonsko more, prema Krfu, daleko blizi i mnogo brze se stigne. Da li je neko ove godine putovao tom trasom? Preko Googla Eartha sam gledao i cini mi se da postoji auto-put celom tom trasom. Naravno itneresuje me i granicni prelaz Niki izmedju Grcke i Makedonije. I da li je neko usao na jednom granicnom prelazu a izasao na drugom? Da li je imao problema sa tim?

Poseti ovu stranu na forumu i bice ti mnogo jasnije. Pozzzz

http://www.putovanja.info/forum/index.php?...ic=3453&hl=

#4 comi79

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • muški

Napisano: 27. Jul 2009 - 11:58

Ok, hvala. Resena nedoumica. Ide se na Niki;)!!!

#5 dejzi99

svetski putnik

• Član
  • Poruka:508

Napisano: 28. Jul 2009 - 12:59

Pogledaj porukucomi79 @ 27. 07. 2009 - 11:58

Ok, hvala. Resena nedoumica. Ide se na Niki;)!!!
Dobra odluka! Pre desetak dana smo svratili u Ohrid po povratku sa Kefalonije. Putovali smo autoputem Egantia Odos (pravo uživanje), skrenuli kod Kozanija ka Florini, pa nastavili na granični prelaz Niki, zatim preko Bitolja na Ohrid. Put je bio mnogo bolji nego što smo očekivali (to je priznao čak i moj muž, večiti skeptik :bez-zuba: ), a granični prelaz je bio gotovo prazan. Mi smo takodje ušli u Florinu (ne znam da li se ona može zaobići) i morali smo da pitamo za pravac Niki, jer je prvi putokaz pokazivao skretanje u jednu manju uličicu, a mi smo nastavili dalje ne verujući da se misli na nju. Medjutim, prvi prolaznik je razrešio dilemu, tako da nismo gubili vreme...

Jedna sličica sa Egnatia Odosa (obratite pažnju kako se smračilo, a tek je 4h popodne, uleteli smo u oluju:
Postavljena slika

Ali, prelazeći iz tunela u tunel, nismo ni primetili kad se razvedrilo
Postavljena slika

Skretanje za Metsovo
Postavljena slika

#6 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 05. Aug 2009 - 17:48

Put je bukvalno fenomenalan
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

#7 dejzi99

svetski putnik

• Član

Napisano: 07. Aug 2009 - 15:49

Šta da ti kažem kad je mom mužu utisak number one od čitavog letovanja bila Egnatia Odos!
U povratku je insistirao da odemo čak do Igumentze i uključimo se na Egnatiu od samog početka.
Ah, ti muškarci :bez-zuba: ...

#8 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 07. Aug 2009 - 19:20

Pogledaj porukudejzi99 @ 7. 08. 2009 - 15:49

U povratku je insistirao da odemo čak do Igumentze i uključimo se na Egnatiu od samog početka.

Mogli ste onda nastaviti i na drugu stranu preko Kavale sve do Turske :bez-zuba:
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#9 dejzi99

svetski putnik

• Član

Napisano: 07. Aug 2009 - 21:58

Pogledaj porukuPutnica @ 7. 08. 2009 - 19:20

Mogli ste onda nastaviti i na drugu stranu preko Kavale sve do Turske :bez-zuba:
Ma daleko od toga da ja nisam svesna koliko sam zapravo srećna :bez-zuba: ...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0