Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

PREVEZA

• Ne možete pisati na ovoj temi
56 odgovora na temu

#1 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 22. Jul 2009 - 09:01

Zanima me dali je neko bio i kakva su Vasa iskustva iz ovog mesta ?

Ja mogu dosta toga da pisem ali da cujem prvo Vas

Ovu poruku je izmenio jerotije: 22. Jul 2009 - 09:01

oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

#2 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 22. Jul 2009 - 15:53

Pa znate li bar gde se nalazi ?

Da pocnem : to je po mom misljenju najjeftinije mesto za shoping i izlaske na celom Jonskom moru a i plaze su ok. Morate proci kroz Prevezu ako idete na Lefkadu

#3 HungryTraveller

turista

• Član
  • Poruka:50
  • muški

Napisano: 22. Jul 2009 - 22:52

Druze jerotije da ne budes usamljen na ovom topicu :D I meni se cini da je simpa gradic,tj bar ono shto sam video na googleEarthu,aako mogu tako da sudim.. Elem planiram da idem do tamo i do Lefkasa pa preporuci sta ima zanimljivo u Prevezi, kolko si putovo do nje,ja planiram skuterom?? Kakve su tu plazice,kolko je jeftinije,isplati li se da opteretim skuter :bez-zuba: , tnx unapred

#4 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:293
  • ženski

Napisano: 22. Jul 2009 - 23:34

Ne prolazi se kroz Prevezu kad se ide na Lefkadu. Preveza je levo, treba da se skrene. Jeste da se vidi gradic odmah tu, ali se ne prolazi kroz isti.

Ovu poruku je izmenio maslacak: 22. Jul 2009 - 23:40

#5 Анча

kosmopolita

• Član
  • Poruka:6852
  • muški

Napisano: 22. Jul 2009 - 23:44

Pogledaj porukumaslacak @ 22. 07. 2009 - 23:34

Ne prolazi se kroz Prevezu kad se ide na Lefkadu. Preveza je levo, treba da se skrene.

a sto da se ne prolazi kroz grad? pa glavni put i vodi tim pracem kroz Prevezu, a to je druga opcija da ga zaobidjes skrenuvsi desno........ja sam kroz grad, malo razgledas :)

#6 ticcca

turista

• Član
  • Poruka:65
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2009 - 00:10

Mene takodje zanima moze li skuterom da se dodje iz Parge i koliko su povoljnije cene
Postavljena slika

#7 maslacak

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:293
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2009 - 00:17

Pogledaj porukuАнча @ 22. 07. 2009 - 23:44

a sto da se ne prolazi kroz grad? pa glavni put i vodi tim pracem kroz Prevezu, a to je druga opcija da ga zaobidjes skrenuvsi desno........ja sam kroz grad, malo razgledas :)

Mi opste nismo skretali desno. Samo pravo. Glavni put.

Gradic je sa leve strane. Stoje putokazi i tu se nalazi raskrsnica sa semaforom, ili je semafor pre raskrsnice, ne secam se tacno. Ima neceg i sa desne, ali je veci deo u plazama, ili plazi. Prosli bismo kroz Prevezu inace.

Ali, to i nije toliko bitno. Ne znam zasto Jerotije ne napise nesto vise. :)

#8 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2009 - 08:57

Nas su, busem, kada smo isli na izlet na Lefkadu, provezli kroz gradic. Meni je delovao bas simpaticno, a i primetila sam da nije skupo, bile su istaknute neke cene po izlozima. Vileli smo na blic neku plazu, ali ne znam jel to to? Mene bas zanima koje su cene apartmana u Prevezi i kakva je plaza. Ajde, Jerotije, info i fotke :D

#9 Vesna Ks

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1533
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2009 - 16:11

Mi smo prosle godine letovali na Lefkadi i bili par puta u Prevezi,grad je simpatican,veci,snabdeven,mada su imali neka drugacija radna vremena,pa u ponedeljak popodne skoro nista nije bilo otvoreno.Srecom,tu je bio luna park,pa su tako nastale "slike sa visine"
Postavljena slika Postavljena slika

Dopao nam se hotel Kanali pored Preveze sa mini aqua parkom koji mogu koristiti i oni koji nisu gosti hotela( 7E karta,radi od 11-20h),prekoputa je plaza..lepo je doci na celodnevni izlet,pa malo tobogani,picence u hotelu,malo plaza...

#10 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 23. Jul 2009 - 17:47

Ako se ide za Lefkadu od Janine ide se putem koji vodi ka Arti i kod Filipiade se skrece desno [ima neki restorancic na samoj raskrsnici], prolazi se kroz sam gradic [selo] Filipijada i opet samo pravo bez skretanja u Prevezu kroz koju takodje prolazis kroz najstrozi centar. Treba voditi racuna o brzini jer znaju na ulasku u grad da postave radar a ogranicenje je 50 km/h. Grci ga muski voze ali ipak voditi racuna jer kazne nisu simbolicne a mi smo ipak stranci. Na samom kraju grada se nailazi na mali kruzni tok i tu se skrece tj drzi strogo desna strana kako pokazuje saob znak koji vodi ka tunelu, nailazi se posle 200 m na drugi takodje kruzni tok i opet desna strana ka tunelu i posle recimo 500-700 m semafor i polukruzno okretanje i spustanje blago nizbrdo za tunel gde treba pripremiti 3 eura koje se placa na izlasku. Snimanje kamerom je zabranjeno i obilazenje takodje.
Taj drugi put da se zaobidje Preveza postoji i to je put koji vodi od Parge i koji se proteze celom duzinom pored mora. Put je odlican, sa dve trake u po jednom pravcu, svom duzinom sa predivnim peskovitim plazama s jedne strane i sa dosta hotela kao i sa aqva parkom koji je Vesnaks pomenula. Nisam u njemu bio ali sam video.
Mislim da autobusi koji idu od Srbije ka Lefkadi prolaze kroz Prevezu a i turisti kolima. Zasto bi isli umorni od puta malo zaobilazno.......nerazumem ?
Preveza je ubedljivo najjeftiniji za vanpansionsku potrosnju na celoj obali Jonskog mora. Ima dosta megamarketa [Lidl, Marinopolus, Atlantic....] i svakim danom je u ponekom neki popust a snabdevanje za onoga ko kuci sprema hranu je vise nego povoljno. Dosli smo do zakljucka ja i moji sautnici da je dosta artikala isto ili jeftinije nego u Beogradu.
Sam grad ima mali milion kafica i taverni gde su cene takodje povoljnije od ostalih mesta u okolini. Samo primera radi giros je 1.5 do 1.6 eura, Amstel 1.8 do 2.0 eura.....a kada setate uvece nema uzbrdo-nizbrdo. Sve ravno ko Panonska nizija.
Takodje ima dosta brodica za organizovano krstarenje i cena im se krece od 15-50 eura po osobi a zavisno od toga gde se ide i sta se nudi [Svedski sto i sl].
Plaze su sa druge strane gradskog korzoa tj luke i sasvim su pristojne, ciste i uredjene. Ove godine su postavljeni novi tusevi, staze, suncobrani [gratis], ima terena za tenis, dosta kafica na samoj obali sa cenama istim kao u gradu, plaze su super za one koji idu sa decom jer prvih 100 m decu mozete bezbrizno da pustite samu u vodu. Velikih talasa nikad nema tj mozda i ima ali ja ih godinama nisam video. I na kraju ono sto je meni mnogo vazno, hladovine, drveca i palmi ima u izobilju tako da auto i Vi sami i na najvecoj vrucini mozete biti u prirodnoj hladovini.
Srba nema jer ni jedna agencija ne prodaje aranzmane za ovo mesto. Postoji samo jedna [Robinzon] koja je zakupila hotel Preveza-bich i koja reklamira taj hotel kao da je u Prevezi iako nije. Taj hotel je udaljen od grada 20-tak km i nema veze sa gradom pa ako nemate auto.....
Hvala Vesniks sto je postavila divne slike iako se nigde ne vidi plaza i more. Postavicu ja ovih dana. Sad me mrzi da uploadujem.
Cene smestaja ne znam ali verujem da ni one nisu skupe s obzirom da mesto nije izvikano.

Nadam se da sam ovim opisom nekima pomogao

Pozdrav svima

#11 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1935
  • muški

Napisano: 23. Jul 2009 - 19:42

E Jerotije, Jerotije,...
Sad kad pokazem ovu temu zeni ima da me nema.
A mi mislili jos Kefalonija ove godine i Jonsko je apsolvirano komplet!?!

#12 Vesna Ks

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1533
  • ženski

Napisano: 23. Jul 2009 - 22:42

E,sad videh-ovo mi je bila JUBILARNA,1000-ita poruka :P

#13 Анча

kosmopolita

• Član
  • Poruka:6852
  • muški