Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Ekvador

3 odgovora na temu

#1 Hilary***

turista

• Član
  • Poruka:90
  • ženski

Napisano: 15. Jul 2009 - 23:18

Da li je neko bio u ovoj zemlji?
Sta treba posetiti?
Gledala sam reportazu i zaista mi se dopala, pa me zanimaju utisci ljudi koji su bili.
~ Carpe diem ~

~ Remember the past and plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come. ~

#2 bam-bam

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 24. Sep 2009 - 23:43

Pogledaj porukuHilary*** @ 15. Jul 2009 - 23:18

Da li je neko bio u ovoj zemlji?
Sta treba posetiti?
Gledala sam reportazu i zaista mi se dopala, pa me zanimaju utisci ljudi koji su bili.

cao, ne znam dal je kasno za odgovor, ali tek sam sad postao clan foruma :kez:
bio sam dosta puta u ekvadoru, i to svaki put bar po mesec dana, jer imam mnogo dobrog druga iz kita, pa idem kod njega skoro svake godine..
ekvador je prelepa zemlja, ima more, galapagos, planine, dzunglu, stare kolonijalne gradove-jednom reci-sve sto treba za turizam...
i sto je bitno, ne treba nam viza za tamo, i nikad nam nije trebala, jer je bilo nekih pisanija da su nam bili uveli...
to su sve izmisljotine, ja idem tamo od 2003. i nikad nije pominjana nikakva viza na granici, dobijao sam 90 dana boravak..
od andskih gradova naravno kito je turisticki najpopularniji, i ima jos jedan interesantan grad, kuenka...na moru esmeraldas i gvajakil, a izmedju ima malih gradica sa prelepim plazama...
amazonska prasuma je kruna svake pustolovine, ja sam imao srecu da zadnji put(2008.) odem sa jednom ekspedicijom(sredio mi ortak), duboko u dzunglu, spavam u urodjenickim kolibama, i druzim se sa samanima..
godinu dana pre toga sam bio na turi koju organizuju agencije iz kita, sve je bilo stvarno dobro organizovano, leteli smo do grada zvanog lago agrio, odatle se vozili dzipom jedno 3-4 sata, pa jos dobrih 5-6 sati motornim camcem niz reku...aranzman je bio na 6 dana, i mislim da je kostao negde oko 300$, sve ukljuceno, zajedno sa avionskom kartom do tamo..u povratku sam isao busom od lago agrija..inace, andski deo zemlje je potpuno drugaciji od priobalnog, gde su ljudi mnogo brzi, bahatiji, i rekao bih, malo prostiji...odusevljava me uvek kako je razvijen kulturni zivot u kitu, stalno imaju neke festivale, filma, knjizevnosti, plesa...cene i nisu bas niske, kao u okolnim zemljama, jer je nacionalna valuta dolar :), ali je ponovo jedno 30% jeftinije nego u srbiji, prevashodno jer je dolar dosta dugo nizak u odnosu na evro...
na galapagos do sada nisamotisao, jer je stvarno preskupo, pogotovu avionski letovi, jer je extremno turisticka destinacija, i vecina ekvadoraca nikad nije krocila tamo...
sve u svemu, prelepa zemlja, a i dobra je kao polazna tacka za ubilazenje okolnih zemalja, jer je u sredini...jedne godine npr. odem na sever, do kolumbije i venecuele, sledece godine se spusim na jug, do perua, cilea, i bolivije...
pitajte ako ima nekih konkretnih pitanja..

Ovu poruku je izmenio bam-bam: 24. Sep 2009 - 23:44

#3 samco

svetski putnik

• Član
  • Poruka:773
  • muški

Napisano: 06. Dec 2009 - 12:25

Pogledaj porukuHilary*** @ 15. Jul 2009 - 23:18

Sta treba posetiti?

Evo nekoliko preporucljivih destinacija po kojima je Ekvador poznat i koje bi trebalo posjetiti. Izdvojio bih dio Anda, planinu Cimborazo(6267m), zatim Cotopaxi najvisi zivi vulkan na svijetu.Najatraktivnija i naj exkluzivnija destinacija je definitivno Galapagos.To je skupina vulkanskih ostrva ima ih 30 (13 vecih,17 manjih) a udaljena su 1000 km od ekvadora.Od njih 30 samo su dva naseljena,Izabela i San Kristobal, i jedni su od exkluzivnih turistickih atrakcija.
"Ne traži od tananog jasmina da se isprsi pred gromom. Ne traži od sićušne pčele da preleti beskrajno more. Ne traži od žene koja te bezmjerno ljubi da bude robinja tvoja. Sve pod nebom svoju sudbu ima i ne diraj u to iz obijesti svoje."

#4 lucas

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 12. Aug 2010 - 12:32

Pogledaj porukubam-bam @ 24. Sep 2009 - 23:43

cao, ne znam dal je kasno za odgovor, ali tek sam sad postao clan foruma Postavljena slika
bio sam dosta puta u ekvadoru, i to svaki put bar po mesec dana, jer imam mnogo dobrog druga iz kita, pa idem kod njega skoro svake godine..
ekvador je prelepa zemlja, ima more, galapagos, planine, dzunglu, stare kolonijalne gradove-jednom reci-sve sto treba za turizam...
i sto je bitno, ne treba nam viza za tamo, i nikad nam nije trebala, jer je bilo nekih pisanija da su nam bili uveli...
to su sve izmisljotine, ja idem tamo od 2003. i nikad nije pominjana nikakva viza na granici, dobijao sam 90 dana boravak..
od andskih gradova naravno kito je turisticki najpopularniji, i ima jos jedan interesantan grad, kuenka...na moru esmeraldas i gvajakil, a izmedju ima malih gradica sa prelepim plazama...
amazonska prasuma je kruna svake pustolovine, ja sam imao srecu da zadnji put(2008.) odem sa jednom ekspedicijom(sredio mi ortak), duboko u dzunglu, spavam u urodjenickim kolibama, i druzim se sa samanima..
godinu dana pre toga sam bio na turi koju organizuju agencije iz kita, sve je bilo stvarno dobro organizovano, leteli smo do grada zvanog lago agrio, odatle se vozili dzipom jedno 3-4 sata, pa jos dobrih 5-6 sati motornim camcem niz reku...aranzman je bio na 6 dana, i mislim da je kostao negde oko 300$, sve ukljuceno, zajedno sa avionskom kartom do tamo..u povratku sam isao busom od lago agrija..inace, andski deo zemlje je potpuno drugaciji od priobalnog, gde su ljudi mnogo brzi, bahatiji, i rekao bih, malo prostiji...odusevljava me uvek kako je razvijen kulturni zivot u kitu, stalno imaju neke festivale, filma, knjizevnosti, plesa...cene i nisu bas niske, kao u okolnim zemljama, jer je nacionalna valuta dolar Postavljena slika, ali je ponovo jedno 30% jeftinije nego u srbiji, prevashodno jer je dolar dosta dugo nizak u odnosu na evro...
na galapagos do sada nisamotisao, jer je stvarno preskupo, pogotovu avionski letovi, jer je extremno turisticka destinacija, i vecina ekvadoraca nikad nije krocila tamo...
sve u svemu, prelepa zemlja, a i dobra je kao polazna tacka za ubilazenje okolnih zemalja, jer je u sredini...jedne godine npr. odem na sever, do kolumbije i venecuele, sledece godine se spusim na jug, do perua, cilea, i bolivije...
pitajte ako ima nekih konkretnih pitanja..

Bam Bam,planiram odlazak u ekvador uskoro, pa bih voleo da te kontaktiram i posavetujem se sa tobom..ako mozes ostavi neki kontakt ili me kontaktiraj na mail: lukakorolija@gmail.com. pozdrav

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0