GDE ICI KAD NAM UKINU VIZE?
Napisano: 09. Jul 2009 - 15:25
Napisano: 09. Jul 2009 - 17:09
jedino kako zamisljam da idem u Evropu je da krenem na jedno mesec dana da obidjem sve redom... ali i to dolazi na red tek kad odem u Indiju, Siriju, Jordan, Tajland i okolinu, Japan, Keniju i okolinu, Juznu Ameriku... kad bolje razmislim kad obidjem vecinu vanevropskih zemalja
jedini plus kod mene to ukidanje viza ima sto ne moram da se cimam oko tranzitne bugarske vize da dodjem do Istambula pa jeftino bilo gde avionom.... da su mene pitali da biram izmedju ukidanja viza i ukidanja jatove diktature izabrala bih ovo drugo...
Napisano: 09. Jul 2009 - 22:04
Baro je na konferenciji za štampu prvi put imenovao zemlje za koje će Evropska komisija predložiti liberalizaciju viznog režima od početka iduće godine..... Komesar Baro je podsetio da ministri unutrašnjih poslova zemalja EU treba još da prihvate predlog Komisije, kako bi on mogao da se primeni."
Nigde u tekstu se ne navodi da ce vize sigurno biti ukinute od Nove godine! A, poslednja recenica je vrlo problematicna, imajuci u vidu da sve clanice moraju da daju pozitivan glas!!!! Ako jedna kaze "ne znam bas/nisam siguran" citav tvoj plan pada u vodu, i 1. januara sigurno neces biti u Atini. Osim, ako tamo ne odes sa vazecom vizom.
Iskreno, ja u tu pricu uopste ne verujem, a nemam ni potrebe. Mada, iskreno bih, zbog drugih ljudi, voleo da se vize ukinu kako bi vecina mogla da ode, makar, u Segedin na sladoled i limunadu
Napisano: 09. Jul 2009 - 22:45
Ova tema je vec otvorena, a i nije tako objavljeno! Zasto siris dezinformacije?!!

Napisano: 09. Jul 2009 - 22:58
Mislis poljubis je i zapalis za Atinu a ona ostane u Makedoniji. E to je stvarno sloboda.
INFOPUTNIK @ 9. 07. 2009 - 22:45
Pa zbog ljubljenja na granici
Napisano: 10. Jul 2009 - 05:16
Baro je na konferenciji za štampu prvi put imenovao zemlje za koje će Evropska komisija predložiti liberalizaciju viznog režima od početka iduće godine..... Komesar Baro je podsetio da ministri unutrašnjih poslova zemalja EU treba još da prihvate predlog Komisije, kako bi on mogao da se primeni."
Nigde u tekstu se ne navodi da ce vize sigurno biti ukinute od Nove godine! A, poslednja recenica je vrlo problematicna, imajuci u vidu da sve clanice moraju da daju pozitivan glas!!!! Ako jedna kaze "ne znam bas/nisam siguran" citav tvoj plan pada u vodu, i 1. januara sigurno neces biti u Atini. Osim, ako tamo ne odes sa vazecom vizom.
Iskreno, ja u tu pricu uopste ne verujem, a nemam ni potrebe. Mada, iskreno bih, zbog drugih ljudi, voleo da se vize ukinu kako bi vecina mogla da ode, makar, u Segedin na sladoled i limunadu
Bilo bi lepo otici u Segedin na limunadu, pa potom iz Budimpeste npr. u Pariz! Sve to jos sada merkam... Nadam se ili se ne nadam da nece biti viza, smaracina, da cemo biti slobodni ljudi koji idu tamo gde zele. Meni to bas puno znaci, najvise zbog filinga!
Napisano: 10. Jul 2009 - 06:42
Verovatno ću sve čari bezviznog režima osetiti kad ISKRSNE neko putovanje, a mozak prvo pomisli na vizu i kako možda nema vremena da se vadi i kako od puta nema ništa...i onda ono "Ček, ček...pa ne treba mi viza". Mislim da će to da bude prava stvar, ne neka planirana putovanja.
Inače, to bi puno značilo onima koji recimo nisu u radnom odnosu i kojima je do sada bio realan problem ili nemoguće da dobiju vizu...Ima celih generacija koje u životu nisu prešli granicu.
Napisano: 10. Jul 2009 - 08:25
Dobro bre, malo optimizma nam nece skoditi u ovim trenucima. A u ostalom nisam otvorio temu da bi se prepucavali oko pojedinacnih verovanja u ceo projekat vec cisto kao mesto gde mozemo da skupljamo ideje sta raditi ako se to desi. Vize ce nam ukinuti sigurno. Da li od nove godine ili koji mesec kasnije, neminovno je da ih ukinu u bliskoj buducnosti. Stoga bih voleo sve koji dele moj optimizam (koji nije nerealan) da pisu svoja razmisljanja gde bi isli, kad bi isli i slicno...
Napisano: 10. Jul 2009 - 08:55
Napisano: 10. Jul 2009 - 20:43
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 10. Jul 2009 - 21:00
..... Ipak je Evropa nas kontinent, pa bi valjalo malo ga istraziti
Pa koliko ja razumem ovu problematiku i ukidaju se samo vize za Evropu (EU) tako da ne samo sto je tvoja zelja da vidis Evropu nego za ostale destinacije ostaje isti rezim Ako budes htela na primer za Izrael ipak ces morati da trazis vizu.
Cuo sam da jedna Jevrejka (tetka mog kolege) poreklom iz Beograd dolazi ovde da uzme i nase drzavljanstvo da bi mogla da putuje (Arapske zemlje, u buducnosti Evropa ...)
Ovu poruku je izmenio DraganV: 10. Jul 2009 - 21:05
Napisano: 11. Jul 2009 - 02:26
DraganV @ 10. 07. 2009 - 21:04
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0