Obilaznica oko Skoplja
Napisano: 09. Jul 2009 - 12:11
Citajuci komentare i opise o lepotama Ohrida, odlucio sam da ove godine letujem bas tamo.
Izbor je pao na vilu Dislievski kao provereno resenje.
Planiram da idem automobilom, pa me zanima da li je neko koristio obilaznicu oko Skoplja ili su svi isli kroz grad?
Na forumu sam procitao da je najveci problem sa nedostatkom putokaza, pa me zanima kako je to reseno ove godine.
Pozdrav!
Napisano: 09. Jul 2009 - 19:26
mi smo još jesenas išli na Ohrid i nismo "ulazili" u grad.
Možda je u međuvremenu završeno nešto od obilaznice
ali, ni taj deo kuda smo mi prošli nije bio strašan, u smislu da se zaluta.
Prolazili smo kroz severni prigradski deo koji je imao par semafora i neke "otvorene pijace".
Ništa strašno, samo se držiš glavnog puta i
sve vreme ideš u istom pravcu (istok-zapad)
i gledaš da ostaneš na tom M4 putu.
Mislim da su putokazi bili ka Tetovu i/ili Želino.
Ako se dobro sećam, čak je u početku bio i smer za Prištinu
ali na jednoj raskrsnici za Prištinu se ide desno, a vi normalno
Uglavnom, tek posle par km smo izašli na potpuno nov i širok autoput
koji skreće na jug...ka Ohridu.
Kuriozitet za taj put je, da nigde nisam naišao na češću naplatu "patarina"
Znači od Skoplja do Gostivara ih je bilo, ali na magistralnom putu
(na silasku s autoputa treba voditi računa, dugačka je nizbrdica, a radar je umeo da stoji na dnu, odmah pored naplatne rampe...i hvata te na 500m)
elem, bilo je 4-5 naplatnih rampi. Nije ništa strašno, svuda po par denara...ali mnogo bre često
Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:28
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 10. Jul 2009 - 23:02
Video sam gmaps-u da se gradi obilaznica oko Skoplja, a i procitao sam negde na forumu da su neki promasili put za Ohrid i krenuli ka Kosovu pa su se vratil obilaznicom. Zato sam pomislio da je zavrsena.
Da, da, jasno mi je, kad se iskljucim sa autoputa ka Skoplju, drzim se puta M-4 i na cetvrtom semaforu skrenem levo(nikako pravo
Dobro si mi rekao za radare, moracu posebno da pripazim, posto mi se ne placaju drakonske kazne.
Zanima me gde mogu da nabavim denare za placanje putarine, kontam da na granici ima neka menjacnica?
Poz!
Napisano: 11. Jul 2009 - 11:36
Elem, menjačnica postoji na granici. Evo link-a
http://www.putovanja...?showtopic=7263
pozz
Napisano: 11. Jul 2009 - 19:49
Citat
Ja sam na prvoj patarini dao 5 evra, sto racunaju kao 300 denara (razlika je nekih 7-8 denara, tj 12-13 dinara u odnosu na zvanicni kurs) i dobio kusur od 250 denara sto je bilo vise nego dovoljno do Ohrida.
Napisano: 12. Jul 2009 - 20:19
PS Na toj deonici tj obilaznici oko Skopja nema putarina.Srecan put.
Napisano: 12. Jul 2009 - 20:45
Вкупната должина на обиколницата е 26,7 километри, изведена е како автопат, со по две коловозни ленти во двата правца. На неколку места покрај обиколницата се поставени ѕидови за звучна изолација и девет клучки за влез и излез од Скопје
Северната обиколница на Скопје, од Хиподром до Сарај, вчера свечено беше пуштена во употреба. Со тоа на граѓаните ќе им требаат десетина минути за да стигнат од едниот до другиот крај на Скопје, бидејќи не ќе мора повеќе да влегуваат и да возат низ центарот на градот. Со пуштањето на оваа сообраќајница, веќе низ центарот на градот не ќе минуваат ни камиони кои пренесуваат тежок товар. Вкупната должина на обиколницата е 26,7 километри, изведена е како автопат, со по две коловозни ленти во двата правца. На неколку места покрај обиколницата се поставени ѕидови за звучна изолација и девет клучки за влез и излез од Скопје.
"Оваа обиколница е изведена според сите европски стандарди. Со неа ќе се овозможи растоварување на сообраќајот, се намалува времетраењето на патувањето, ќе се подобри сообраќајната комуникација и ќе се зашти животната средина", рече премиерот Никола Груевски на свеченото отворање на обиколницата.
Северната скопска обиколница почна да се гради пред седум години. Во јули минатата година беше пуштена во употреба делницата од Оризари до Сарај во должина од 11,8 километри. Во изградбата на скопската обиколница се вложени 150 милиони евра. Парите се обезбедени од државниот Буџет, како и преку кредити од Европската банка за обнова и развој и од Европската инвестициска банка.
Северната скопска обиколница е дел од Коридорот 8 кој ја поврзува Македонија со Албанија и со Бугарија. (А.А.) ФОТО: Б.Грдановски
Napisano: 13. Jul 2009 - 19:39
Ja 1.8. krecem za Ohrid pa cu imati to zadovoljstvo da je isprobam.
Poz!
Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:29
Napisano: 14. Jul 2009 - 10:32
Napisano: 24. Jul 2009 - 18:30
Ja 1.8. krecem za Ohrid pa cu imati to zadovoljstvo da je isprobam.
Poz!
Posto je 2 Avgusta(Nedelja) najveci nacionalni praznik Makedonije,velik broj vikendasa ce ici za OH,pa imaj na umu da ce tog dana kada ti kreces biti velike guzve na putevima.Mozda je najbolje da kroz Makedoniju vozis ili rano ujutru ili kasno popodne.Cisto informativno.
Pozdrav.
Napisano: 25. Jul 2009 - 21:21
Pozdrav!
Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:29
Napisano: 27. Jul 2009 - 20:06
Poz!
Ti radari love ljude koji voze po 180-190 na sat.A takvih,veruj mi i nije bas malo.Ako vozis po pravilima ili recimo + 10,20 od ogranicenja,policija te nece zaustavljati.U tom pogledu su toleratni,ali prema budalama koji voze 200 na sat tamo gde je dozvoljeno 100 su prilicno strogi.A sa takvima,bar po meni i moraju biti strogi.
Napisano: 11. Aug 2009 - 16:52
Makedonci su napravili odlican posao, na cemu Beograd moze samo da im zavidi.
Posto sam isao do Ohrida, sve do Tetova je bio autoput sa ogranicenjem brzine od 80- 120. Put je prava uzivancija:) Od granice do Ohrida se stigne za 3 sata.
Poz!
Napisano: 16. Aug 2009 - 22:22
PS
Usput, mogu da preporučim i odličan *****
Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Dec 2010 - 15:30
zabranjeno je reklamiranje
Napisano: 12. Nov 2009 - 13:05
Скопска обиколница је завршена прошле године.
Пут је 25,5 км - нема патарине и представља део Македонских М4 националног пута.
На средини је, ту је раскрсница за Скопје - индустријска зона и за Приштину (север).
Најбоље од све, је да је све аутопут и да је много брже него возити низ Скопје.
Поздрав
Јован
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0