Zlatarsko jezero - Uvac
Započeo/la: shajaznam, 01. Jul 2009 12:47
5 odgovora na temu
Napisano: 01. Jul 2009 - 12:47
Htela bih u avgustu da vidim to jezero, ali ne znam nista sto se tice smestaja, neko pominje neki motel Zlatarska jezera, ja preguglah po netu, nigde nema nista o njemu, a kamoli slike i opisi. Jel' zna neko nesto o smestaju blizu jezera, da bi mogla okolina da se obidje peshice?
Napisano: 06. Jul 2009 - 18:56
shajaznam @ 1. 07. 2009 - 12:47
Htela bih u avgustu da vidim to jezero, ali ne znam nista sto se tice smestaja, neko pominje neki motel Zlatarska jezera, ja preguglah po netu, nigde nema nista o njemu, a kamoli slike i opisi. Jel' zna neko nesto o smestaju blizu jezera, da bi mogla okolina da se obidje peshice?
Hotel na Zlataru je tipican socijalisticki hotel tako da Vam savetujem da potrayite privatan smestaj. U selu Akmačići bliyu brane postoje domaćinstva koja se bave seoskim turizmom.
Napisano: 09. Jun 2010 - 01:18
Kako se krecu cene smestaja na Zlatarskom jezeru? I kakvo je jezero za kupanje? Kada su najvece guzve i da li ima uopste guzvi?
Napisano: 16. Jun 2010 - 13:12
odmor na zlatarskim jezerima je idealan.Boravak u prirodi turistima pruza mogucnost za rekreaciju,setnju,bavljenje sportom. Smestaj u privatnim domacinstvima najbolji je nacin da se upozna sa tradicionalnim nacinom zivota na Starom Vlahu i da se uziva u specijalitetima domace kuhije. Priroda je u ovom kraju bila veoma izdasna i podarila mu cist vazduh,bogatstvo vode,raskosne cetinarske sume i nepregledne pasnjake. Uvacko jezero je nastalo pregradjivanjem uvca u selu akmacici, na nadmorskoj visini od 985 metara. U specijalnom rezervatu prirode "Uvac" se izdvaja jedna od dve vrste lesinara koji se gnezde na Uvackom jezeru,beloglavi sup. Jezero je idealno i za kupanje i za krstarenje. Cene smestaja su veoma pristupacne,bar one sto ja znam,veoma su niske,a uslovi su odlicni.
Napisano: 16. Jun 2010 - 13:53
Uvacko jezero nastalo je pregradjivanjem Uvca u selu Akmacici na nadmorskoj visini od 985 metara. Brana je duga 160 i visoka 180 metara,a jezero je dugo 25 km. Maksimalna dubina jezera iznosi 108m. Jezero je ispunilo duboku klisuru koju je Uvac usedao u krecnjacki masiv sjenicke visoravni,pa i kanjonske delove usca Veljusnice i Kladnice. Specijalni rezervat prirode "Uvac" je zasticeno prirodno dobro,od izuzetnog znacaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji,u okviru Starovlasko-raske visije. Centralnu morfolosku celinu rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa dolinama njenih pritoka. Posebna vrednost kanjonskih delova su ukljesteni meandri.Kanjon je bogat pecinama,koje su brojne i po velicini variraju od potkapina do najveceg do sada poznatog pecinskog sistema Srbije,kao sto je Usacki pecinski sistem (6185m). Jezero je idealno za kupanje i krstarenje. Priroda je u ovom kraju bila veoma izdasna i podarila mu sve- cist vazduh,bogatstvo vode,raskosne cetinarske sume i nepregledne pasnjake. Boravak u prirodi turistima pruza mogucnost za rekreaciju,setnju, bavljenje sportom,lovom i ribolovom. Smestaj u privatnim domacinstvima najbolji je nacin da se upozna tradicionalni nacin zivota na Starom Vlahu, i da se uziva u specijalitetima domace kuhinje- zlatarskom siru,kajmaku,heljdopiti. Smestaj se moze naci veoma povoljno.
Napisano: 28. Mar 2012 - 16:00
Taj hotel je uzas. To nikom ne bih preporucila. Tu kao da je vreme stalo. Privatan smestaj se moze naci za solidne novce a priroda u ovo vreme i kasnije je prelepa.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0