Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

METEORI

22 odgovora na temu

#1 kaja28

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 28. Jun 2006 - 10:15

Da li je neko putovao do Meteora iz Pefkohorija ili okolnih mesta?
Koliko se dugo putuje i da li ići preko naših agencija ili imaju i neke lokalne koje su jeftinije?

Pozdrav i hvala !!!!!

#2 donna

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 28. Jun 2006 - 14:34

Ja sam prosle godine isla iz Polihrona i ceo izlet je trajao od 5 ujutru do 21 uvece.Putovanje traje oko 4 sata u jednom pravcu.Ja ti preporucujem da ides sa nasom agencijom zato sto u pratnji imas strucnog vodica od koga mozes da cujes mnoge zanimljive stvari, a i razlika u ceni je minimalna.
Pozdrav

#3 optimista

putnik

• Član
  • Poruka:121
  • ženski

Napisano: 28. Jun 2006 - 15:40

Ja sam putovala iz Pefkohorija za Meteore pre tri godine.Isla sam preko neke lokalne agencije,vodic je bila Grkinja iz Soluna,tako da smo do Soluna kupili ljude iz onih sela,a on je usla u Solunu i bilo je super.Govorila je engleski i nemacki.Put traje nekih pet sati sa pauzama i zaista se mnogo moze nauciti,objasnjavala je sve o grckoj kulturi,obicajima,odusevila sam se.Meteori su divni,malo komercijalizovani,ali takav je zivot.Ulaz u manastire se placa oko 2 evra.Posecuje se i Kalambaka gde imaju neki dogovor sa restoranom,ali nije previse skupo,oko 6 evra posno,8 mrsno,1 evro pice,sok ili voda.
Srecan put!

#4 optimista

putnik

• Član
  • Poruka:121
  • ženski

Napisano: 28. Jun 2006 - 15:46

Pardon,zaboravih cenu,kostalo je 38 evra,ukljucen je samo prevoz i vodic,a put je dug 700 km u oba smera,pitala sam vozaca.
Srecno!

#5 kaja28

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 29. Jun 2006 - 08:26

E ovo je potpun izveštaj! Hvala puno!

Pozdrav!!!!

#6 Sagittarius

backpacker

• Član
  • Poruka:30
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2010 - 20:13

Za par dana idem u Kallitheu sopstvenim prevozom, pa me zanima koliko daleko su Meteori od tog mjesta, te da li se isplati ići autom iz Kallithee do tamo ili eventualno postoji ponuda organizovanih izleta?
Unaprijed hvala na odgovorima

#7 VlaMar

turista

• Član
  • Poruka:69
  • muški

Napisano: 01. Jun 2010 - 20:29

Manastir Meteori je od Haniotia udaljen oko 350km, što znači od Kalithea nekih 30km manje. Evo rute sa sajta Via Michelin. Svakako vredi videti. Inače postoje organizovani celodnevni izlet, mislim da je prošle godine koštao 35E.

Priloženi fajlovi

• Priloženi fajl  ruta.bmp   85.92K   324 Broj preuzimanja

#8 Sagittarius

backpacker

• Član
  • Poruka:30
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2010 - 20:33

Hvala puno na brzom i korisnom odgovoru!

#9 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 01. Jun 2010 - 20:37

Pogledaj porukuSagittarius @ 01. Jun 2010 - 20:13

Za par dana idem u Kallitheu sopstvenim prevozom, pa me zanima koliko daleko su Meteori od tog mjesta, te da li se isplati ići autom iz Kallithee do tamo ili eventualno postoji ponuda organizovanih izleta?

Kad već ideš kolima, normalno je da i na Meteore odeš autom. U Meteorima se nalazi 6 manastira i da bi mogao da ih sve obiđeš dobro će ti tamo doći auto. Ja te savetujem da proveriš kada je koji manastir otvoren za javnost. Mislim da su jedino subotom svi otvoreni (ali ipak proveri).

#10 navolim

putnik

• Član
  • Poruka:127

Napisano: 02. Jun 2010 - 09:03

Pogledaj porukuSagittarius @ 01. Jun 2010 - 20:13

Ja idem u Pefkohori od 5.7.-og, a planiram (i vec sam rezervisao smjestaj) da krenem dan/dva ranije i obidjem Meteore. Od Beograda do Meteora je nekih 850 km - precizne podatke mozes naci na viamichelin.com ili na google.com -> maps, pa u polju search ukucaj: 'Egnatia Odos'. Egnatia Odos je novi autoput kojim se ide od Soluna do Igumenice (na mapi mozete naci skretanje za Meteore, odnosno, Kalambaku, u cijoj se neposrednoj blizini nalaze Meteori). Blizu Meteora je i selo Metsovo, za koje mi je dao preporuku prijatelj koji je tamo bio proslog ljeta i kaze da je interesantno za jedan izlet (ako se vec ide u Meteore, to je blizu, mozes proguglati o Metsovu ili ga naci u gugl mapama, otkucas: Egnatia Odos Metsovo). Ja sam rezervisao jedno nocenje na Meteorima, a svakako cemo obici i Metsovo.
Pomenuti prijatelj je proslog ljeta isao kolima na Krf preko Egnatia Odos-a i kaze da je put savrsen i da je voznja pravo uzivanje ...

Sto se tice isplativosti puta, to moras sam procijeniti - mi (cetvoroclana porodica), recimo, preferiramo da svuda idemo kolima.

Pozdrav i prijatne utiske sa Meteora ...

#11 asfaltimir

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 13. Jul 2010 - 23:04

Evo snimak sa meteora od prosle godine.

Snimak je FULLHD 1080p pa ako imate dovoljno jak komp i brz net-uzivajte.

meteori

#12 ivanjuska

putnik

• Član
  • Poruka:174
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2010 - 16:51

Pogledaj porukubaki70 @ 01. Jun 2010 - 20:37

Kad već ideš kolima, normalno je da i na Meteore odeš autom. U Meteorima se nalazi 6 manastira i da bi mogao da ih sve obiđeš dobro će ti tamo doći auto. Ja te savetujem da proveriš kada je koji manastir otvoren za javnost. Mislim da su jedino subotom svi otvoreni (ali ipak proveri).

Da li mozes da nam naznacis gde treba da se iskljucimo za Meteore u povratku sa Krfa? U odlasku nismo sigurni da cemo svracati, ali mozes da nam opises i to iskljucenje za Meteore pri odlasku na Krf.
Hvala puno!

#13 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 21. Jul 2010 - 18:20

Pogledaj porukuivanjuska @ 21. Jul 2010 - 16:51

Da li mozes da nam naznacis gde treba da se iskljucimo za Meteore u povratku sa Krfa? U odlasku nismo sigurni da cemo svracati, ali mozes da nam opises i to iskljucenje za Meteore pri odlasku na Krf.
Hvala puno!
Idete autoputem Egnacija odos E90 i isključujete se posle Mecova na put za Trikalu E92. Idete do Kalabake mesta u podnožju Meteora

#14 model 62

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 12. May 2011 - 11:25

Pitanje za "navolim"
( Ja idem u Pefkohori od 5.7.-og, a planiram (i vec sam rezervisao smjestaj) da krenem dan/dva ranije i obidjem Meteore. Od Beograda do Meteora je nekih 850 km - precizne podatke mozes naci na viamichelin.com ili na google.com -> maps, pa u polju search ukucaj: 'Egnatia Odos'. Egnatia Odos je novi autoput kojim se ide od Soluna do Igumenice (na mapi mozete naci skretanje za Meteore, odnosno, Kalambaku, u cijoj se neposrednoj blizini nalaze Meteori). Blizu Meteora je i selo Metsovo, za koje mi je dao preporuku prijatelj koji je tamo bio proslog ljeta i kaze da je interesantno za jedan izlet (ako se vec ide u Meteore, to je blizu, mozes proguglati o Metsovu ili ga naci u gugl mapama, otkucas: Egnatia Odos Metsovo). Ja sam rezervisao jedno nocenje na Meteorima, a svakako cemo obici i Metsovo.
Pomenuti prijatelj je proslog ljeta isao kolima na Krf preko Egnatia Odos-a i kaze da je put savrsen i da je voznja pravo uzivanje ...

Sto se tice isplativosti puta, to moras sam procijeniti - mi (cetvoroclana porodica), recimo, preferiramo da svuda idemo kolima.

Pozdrav i prijatne utiske sa Meteora ... _)

Gde si rezervisao smestaj i koliko je jedna noc (meni treba najmanje trokrevetni smestaj/3 odraslih i jedno dete) nameravamo da na putu za Hanioti svratimo i obidjemo Meteore

#15 ljubicaa

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 17. May 2011 - 12:14

meteori su nesto sto se nesme propustiti.bila sam pre par godina i odusevila se

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0