Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

Ovlascenje za upravljanje autom u BIH

5 odgovora na temu

#1 bicca

putnik

• Član
  • Poruka:138
  • muški

Napisano: 29. Jun 2009 - 23:00

Pozdrav svima...

Evo jednog pitanja koje me muci neko vreme... Isao bih sa drustvom do etno sela Stanisici, no kako je to u Bosni, mnogi su me naprzili da mi treba ovlascenje. Naime, auto se vodi na rodjenog brata (koji nece biti u kolima), a njegova adresa je kao i moja, dakle ista (ista i u saobracajnoj). E sada, mnogi mi kazu da mi treba ovlascenje i to ono iz AMSS-a, za takav put. Drugi mi pak kazu da mi je dovoljno ovlascenje iz suda ili opstine (nisu sigurni ni oni). I konacno, brat (kao i ja) tvrdi da ne treba nista jer smo na istoj adresi, a to pravdam time da sam isao za Hrvatsku jednom pa mi nisu trazili ovlascenje, vec samo zeleni karton, a pre 2 nedelje sam bio i u Visegradu (tada smo isli do Mokre gore pa smo rekli ajd usput da okusamo srecu, ako nas vrate sa granice zbog ovlascenja nista ne gubimo) i isto samo zeleni karton.... E sad, moguce je da sam imao srece u oba slucaja, a moguce i da su zbog relativno slicnih imena (Milos/Milan) prevideli...

Zna li neko precizno da mi kaze i da daje glavu za svoju tvrdnju, jer ne bih vozio 2-3h do tamo pa da me vrate? Postavljena slika A cimanje mi je da vadim ovlascenje, jer brat ne moze da dodje do AMSS-a, a i meni je komplikovano da izlazim sa posla

#2 sansajn

svetski putnik

• Član
  • Poruka:513
  • muški

Napisano: 30. Jun 2009 - 00:19

mislim da ti nije potrebno ovlascenje jel si u srodstvu sa vlasnikom,ali najbolje je da nazoves AMSS i proveris.za svaki slucaj Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Dec 2010 - 14:39
Nije potrbno citirati ako se post odnosi na prethodnu poruku

#3 novosad

backpacker

• Član
  • Poruka:26

Napisano: 09. Jul 2009 - 18:18

Mi smo kupili auto pre 3 godine koji smo registrovali na suprugu i posto ja cesto idem u Bosnu pitao sam da li treba ovlascenje i oni su mi rekli da treba. Ja sam uplatio za godinu dana i napravio ovlascenje i tokom te godine me nikad nisu proveravali. Sleece dva godine nisam pravio i opet me nijednom nisu proveravali. Verujem da bi ti u AMSS rekli da to moras napraviti, ali moje iskustvo od sigurno pedesetak prelazaka govori da ti i nije potrebno.

#4 marina_g

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3691
  • ženski

Napisano: 09. Jul 2009 - 18:24

Prvi put cujem za to :bez-zuba:
Moj momak je nekoliko puta isao sam u Bosnu mojim kolima i nikada mu nisu trazili nikakvo ovlascenje s obzirom da su videli da je vozilo na drugoj osobi, tj. meni.

#5 milwoky

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 09. Jul 2009 - 22:53

Jel to vazi i za Hrvatsku,mislim da netreba nikakvo ovlastenje tj. izjava vlasnika automobila ?
Auto ja registrovan na caleta a jedino je prezime isto.

#6 petronije2

turista

• Član
  • Poruka:93
  • muški

Napisano: 11. Jul 2009 - 19:36

I ja imam slicna iskustva.
U BiH definitivno ne treba, a nisu mi trazili ni u Hrvatskoj, ni u Makedoniji.

Putopis: Postavljena slika MFT: Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0